Annonce
Kultur

Her er programmet: Vi justerer på Rock i Lunden uden at smide det gamle ud, siger Visbye

Beth Hart spiller kun få koncerter i Danmark i 2020, og en af dem er Rock i Lunden, hvor hun må betragtes som hovednavn. Arkivfoto: Sophia Juliane Lydolph, Ritzau Scanpix
Rock i Lunden kommer rundt på paletten i 2020 - fra hård rock til klassisk eksperimentarium. Prisen er den samme, men et par datoer rykkes rundt.
Annonce

Horsens: Lidt af det kradse, lidt af det hårde, lidt af det bløde og lidt af det søde.

Posen med musikalsk weekendsnolder bliver igen en af de godt blandede, når Musikforeningen Eigils og Horsens & Friends samler horsensianerne til Rock i Lunden i 2020.

Programmet for næste års udgave af den traditionsrige sommerkoncert-serie blev offentliggjort lørdag morgen, og koncertmagerne kommer rundt på paletten: Fra albumaktuelle Dizzy Mizz Lizzy som kickstart med Go Go Berlin i maj til Danmarks Underholdningsorkester, som i august fuldender rækken af i alt fem dobbeltkoncerter.

- Øvelsen er altid at lave finjusteringer hen ad vejen uden at smide det gode og velkendte koncept, som vi holder af ved i Rock i Lunden, ud med badevandet, siger Horsens & Friends direktør Claus Visbye om bookingfilosofien bag næste års program.

De små justeringer ses blandet andet på en plakat, som han håber både tiltaler et yngre publikum, end man traditionelt forbinder med Rock i Lunden, og de mere rutinerede brugere af koncert-konceptet.

Øvelsen er altid at lave finjusteringer hen ad vejen uden at smide det gode og velkendte koncept, som vi holder af ved i Rock i Lunden, ud med badevandet.

Claus Visbye, direktør Horsens & Friends

Annonce

- Ret fedt at Beth Hart spiller i Horsens

Personligt glæder Claus Visbye sig meget til at tage imod amerikanske Beth Hart, som kun giver et par koncerter i Danmark næste år.

- Det er altså ret fedt, at hun har lagt en af dem i Horsens, siger han.

Danmarks Underholdningsorkester, der optræder i et klassisk eksperimentarium med en stribe kendte navne fra poppens verden, ser han også frem til.

- Der er ikke nogen af koncerterne, jeg ikke glæder mig til at opleve, men den med Danmarks Underholdningsorkester kan blive rigtig spændende - bare det at se et fuldfedt orkester i Lunden, som jo næsten er bygget til den slags koncerter med sin amfiscene. Jeg kan også godt lide den her storladne lyd, som man ikke får lov til at opleve så ofte med sådan en instrumentering. Og hvad sker der så, når man putter det moderne udtryk oven på med navne som Rosendahl, Hush, Noah og Burhan G., spørger direktøren om august-koncerten.

Annonce

2019 var et vildt musikår

I 2020 er der igen 5000 partoutbilletter til salg. Og selv om det ifølge Visbye er ”vanvittigt billigt” i et musikmarked, hvor en enkelt koncert med et af navnene på programmet snildt koster 400 kroner, holdes prisen for de fem dobbeltkoncerter også i ro; 895 kroner.

På den måde er meget ”business as usual” i den horsensianske koncertmaskine, men i afdelingen for finjusteringer er der dog også afviklingsmæssigt skruet på enkelte knapper.

Sidste år købte 4000 partoutbillet til Rock i Lunden, og i et forsøg på at komme tættere på udsolgt flytter arrangørerne på enkelte datoer.

- Vi lægger for eksempel ikke en koncert i weekenden lige efter Smukfest og heller ikke sidste aften op til sommerferien, hvor der er en smule afmatning, siger Visbye.

Han formoder også, at den øvrige 2019-koncertaktivitet i Horsens, hvor blandt andre Lenny Kravitz, Foo Fighters og Pink alle optrådte i sommerens løb, også har spillet ind på billetsalget til Rock i Lunden i år.

- 2019 har bare været et ekstremt musikår i Horsens, og det bliver nok knap så vildt næste år, siger Horsens & Friends-direktøren.

Her er programmet for Rock i Lunden 2020

Fredag 15. maj: Go Go Berlin og Dizzy Mizz Lizzy

Fredag 22. maj: Nicklas Sahl og Scarlet Pleasure

Lørdag 13. juni: Rasmus Walther og Beth Hart

Fredag 19. juni: Poul Krebs og Malurt

Fredag 21. august: Danmarks Underholdningsorkester med solister: Burhan G., Noah, Hush og Pernille Rosendahl

Dizzy Mizz Lizzy har formentlig sendt bandets ny album på gaden, når det hårdt rockende trekløver vender tilage til Horsens i maj 2020. Tim Christensen og co. spillede også i byen i år, da de varmede op for Lenny Kravitz på Fængslet. Arkivfoto: Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix
Michael Falch og navnkundige Malurt er et af de klassiske danske navne på Rock i Lunden-plakaten. Arkivfoto: Jonas Vandall Ørtvig, Ritzau Scanpix
Rock i Lunden er en blandet musikoplevelse med noget for både unge og ældre. Scarlet Pleasure er et af de yngre bands, der skal balancere mikset. Arkivfoto: Chresten Bergh, Ritzau Scanpix
Danmarks Underholdningsorkester holder legestue med navne fra poppens verden, når orkesteret runder Rock i Lunden-sæsonen af i august. Arkivfoto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce