Annonce
Brædstrup

Her er planerne: Tom trælast-grund skal forvandles til erhvervspark

Henrik Daugaard og Rasmus Kamuk Hansen, indehavere af JD Byg, har købt Stark-grunden med de tilhørende bygninger. Foto: Peter Hald

JD Byg har overtaget Stark-grunden i Brædstrup og vil skabe mulighed for en stor handels- og erhvervspark på det gamle trælast-område.

Brædstrup: Den tidligere Stark trælasthandel og det tilhørende areal på omkring 14.000 kvadratmeter på Vestervangen i Brædstrup er kommet på nye hænder. Lokale hænder vel at mærke. Den store trælast-grund med de eksisterende haller og butikken er blevet købt af byggefirmaet JD Byg Entreprise ApS fra Brædstrup.

Firmaet har i øjeblikket hovedsæde i den gamle Energimidt-bygning på Søndergade, men efter sommerferien rykker JD Byg over på Vestervangen og etablerer sit domicil der.

Men JD Byg bliver ikke alene på stedet. Firmaets indehavere, direktørerne Henrik Daugaard og Rasmus Kamuk Hansen, har nemlig planer om at etablere et regulært handels- og erhvervscenter på Stark-grunden.

Annonce

Vi er allerede klar til at tage imod henvendelser fra interessante spillere, der kunne tænke sig at leje sig ind.

Henrik Daugaard, direktør hos JD Byg.
- Vores vision er at skabe en ny handels- og erhvervspark - vi kan eventuelt kalde det Brædstrup Handels- og Erhvervspark, hvor forskellige virksomheder kan leje sig ind, siger Henrik Daugaard fra JD Byg. Foto: Peter Hald

Kendt butik på vej

Den første virksomhed har allerede meldt sig på banen. En kendt butiksvirksomhed i byggemarkedsbranchen vil gerne flytte ind på Vestervangen. JD Byg, der opfører erhvervs- og industribygninger landet over, vil selv opføre en helt ny bygning på Stark-grunden til den nye butik.

Henrik Daugaard og Rasmus Kamuk Hansen kan dog endnu ikke afsløre navnet på den butik, der rykker ind. Først skal skal en byggetilladelse falde helt på plads. Det forventes at ske om få uger, og JD Byg imødeser ikke problemer med byggetilladelsen, da området er godkendt til erhverv.

- Byggetilladelsen er på trapperne, siger Rasmus Kamuk Hansen.

- Vi forventer, at den nye butik kan være klar til åbning i marts 2019, tilføjer Henrik Daugaard.

Inden da vil der foregå mange andre aktiviteter på stedet. Den store trælast-hal på 2000 kvadratmeter skal have en kærlig hånd. Bygningen skal renoveres, og facaden skal moderniseres og gøres pænere. Den gamle stålhal længere inde på grunden skal rives ned. Derimod bevares den eksisterende butiksbygning, hvor Stark byggemarkedet havde til huse indtil februar 2017.

Byggetilladelsen til en ny butik på Stark-grunden er på trapperne, siger Rasmus Kamuk Hansen fra JD Byg. Foto: Peter Hald

Plads til flere virksomheder

- Vores vision er at skabe en ny handels- og erhvervspark - vi kan eventuelt kalde det Brædstrup Handels- og Erhvervspark, hvor forskellige virksomheder kan leje sig ind. Vi kan dele den store hal op i mindre enheder, og også den tidligere Stark-butik kan bruges. Vi er allerede klar til at tage imod henvendelser fra interessante spillere, der kunne tænke sig at leje sig ind, siger Henrik Daugaard.

Han og Rasmus Kamuk Hansen har lavet research, og de mener, at et butiks- og erhvervsområde på Vestervangen har mange fordele.

- Vi har jo et kæmpestort opland med omkring 20.000 potentielle kunder. Indbyggere fra byer som Bryrup, Nørre Snede, Them, Lund, Virklund, Gl. Rye, Østbirk og flere andre kan hurtigt komme til Brædstrup. Og trafikalt er det langt nemmere at komme til Brædstrup end for eksempel Silkeborg og Horsens, påpeger Henrik Daugaard.

Ny og bedre skiltning langs Silkeborgvej kunne medvirke til at fange opmærksomheden hos de mange tusinde bilister, der dagligt kører forbi på Silkeborgvej, og alt i alt er der nu skabt mulighed for at booste Brædstrups udvikling som handelsby, påpeger de to direktører fra JD Byg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Intens eftersøgning endte lykkeligt: Hundehvalpen Nala stak af efter uheld på motorvej, men er fundet igen

Annonce