Annonce
Horsens

Her er mænd ikke velkomne: Succesfuld Horsens-iværksætter går i ny retning

Kathrine Forster (t.v.) og  Julie Due Steffensen håber, at de 300 kvinder i Female Horsens vil være med til at tage ansvar og danne mindre grupper, så netværket også bliver specialiseret ud i interessefelter og faggrupper. Foto: Morten Pape
Et nyt netværk for kvinder har set dagens lys i Horsens. Her er der mangfoldighed og mulighed for at blotte sine svagheder, udvikle sig og gøre nye bekendtskaber i et trygt forum.

Horsens: - Det skal ikke bare være kaffesnak, sådan lyder det fra 33-årige Kamilla Papsø, som er en af godt 300 kvinder, der har meldt sig ind i Horsens' spritnye kvindenetværk Female Horsens.

- Det er noget med at se mulighederne i rummet, gribe dem og hjælpe folk med at løse udfordringer. Men også en mulighed for at arbejde mere med sig selv, og jeg gik fra første netværksarrangement med fornyet energi og en masse nye forretningsideer.

Svært at komme tilbage efter et år på barsel

Kamilla Papsø driver marketingvirksomheden Papbjørn sammen med sin mand, og parret er for nylig flyttet fra Aarhus til Horsens. Derfor er et netværk særdeles vigtigt for at komme ud til så mange som muligt, og at et netværk kun er for kvinder, kan noget ganske særligt.

Kamilla Papsø, 33, er en af de 300 kvinder, som er med i det nye kvindenetværk Female Horsens. Og selvom hun også er med i netværk med begge køn, er det ifølge hende et mere trygt forum, når der kun er kvinder. Foto: Morten Pape

- Det er jo nogle andre problemer, man oplever som kvinde. Jeg har for eksempel endnu ikke mødt en mand, der har været på barsel et helt år, og som kvinde kan det være svært at komme tilbage. Man kan være bange for at være forfaldet rent fagligt, og den usikkerhed kan være rarere at snakke med nogen om, som har været i samme båd og kan relatere til den, forklarer hun.

Kamilla Papsø er også med i netværk, hvor der både er mænd og kvinder, men oplever en anden dynamik kønnene imellem.

- Jeg havde en diskussion med en mand; han mente kun, man kunne sælge på én måde - den aggressive - og han lyttede ikke. I et kvindenetværk er tilgangen anderledes. Der bliver der lyttet og er en reel interesse for, hvor du er, og hvor du gerne vil hen, fortæller hun.

Annonce

GRUS-stifter er initiativtager

Initiativtager og stifter af Female Horsens Julie Due Steffensen, som blandt andet stod bag cafeen Grus, og som i dag er leder af cafeen på Platform K, samt næstformand i bestyrelsen Kathrine Forster er helt enige i, at kvindenetværk kan noget andet end de traditionelle netværk. Og det er netop de særlige mekanismer mellem kvinder, som skal dyrkes, når kvinderne skal lære at netværke.

- Vi er ikke feminister. Det handler om mangfoldighed. Kvinder kan være nogle sataner med spidse albuer, men de er også ny energi, og vi er lige rummelige og vil hinanden. Perspektiv og udsyn med et fællestræk, fordi vi er kvinder, lyder det fra Julie Due Steffensen.

Nogle tør måske ikke være sårbare og bede om hjælp, hvis der også er mænd. Det er en mere sikker arena, når der kun er kvinder - et safe space.

Kathrine Forster, næstformand i Female Horsens

I netværkets manifest står der blandt andet, at i "Female Horsens ønsker vi at hjælpe kvinder med at dygtiggøre sig i kunsten at netværke og se hinanden som ressourcer, så de gennem stærke relationer løfter hinanden og når deres mål," og Kathrine Forster understreger netop, at kvinder ofte kan føle sig mere usikre, når det andet køn er til stede.

- Nogle tør måske ikke være sårbare og bede om hjælp, hvis der også er mænd. Det er en mere sikker arena, når der kun er kvinder - et safe space.

Annonce

Netværk med kvinder er et safe space

Netop det safe space er ifølge Kamilla Papsø vigtigt for at udvikle sig.

- Der er en anderledes stemning i sådan et netværk. Blottelse af ens egen usikkerhed giver meget, og det kan være sværere over for mænd. I det her forum kan man gro og vokse, uden det bliver hæftet på ens person, og man bliver klandret for at være usikker helt generelt, fortæller Kamilla Papsø.

Kamilla Papsø er først og fremmest med i Female Horsens for at skabe kunder i butikken, sammen med sin mand driver hun marketingvirksomheden Papbjørn, og face-to-face er den bedste måde, at få nye kunder.  Foto: Morten Pape

Men selvom det lyder dejligt med en masse god stemning og plads til at være sig selv, så er det ikke for at blive klappet på skuldrene, at hun er med i Female Horsens.

- Netværk og mund til mund er klart den nemmeste og bedste måde for os at få kunder. Uanset hvor smart en onlinereklame vi har lavet, så er det stadig det med at kigge hinanden i øjnene og skabe en relation, som batter. Troværdigheden er afgørende, det kan man bedre vurdere, når man står ansigt til ansigt. Jeg ville ikke indgå i det, hvis der ikke faldt arbejde af.

Annonce

Mange små grupper på vej

Da Female Horsens blev stiftet i maj, rasede coronaen stadig. Derfor har netværket netop afholdt sit første fysiske netværksarrangement med kvindelige oplægsholdere, bobler og masser af networking for de omkring 70 tilmeldte.

Næste arrangement er allerede på vej, og Julie Due Steffensen og Kathrine Forster planlægger mindst to store og endnu flere mindre arrangementer om året. Men lige nu er næste skridt for de godt 300 medlemmer, at der skal dannes mindre grupper, som er specialiserede inden for forskellige fag og interesseområder. Og det kræver, at medlemmerne kommer på banen.

- Der skal være flere ben. Er du selvstændig, spirituel eller innovativ, skal der være en undergruppe til dig. Men det er medlemmerne selv, som skal facilitere grupperne. Man har et medansvar for at få de små grupper til at køre, for det skal ikke være en døgnflue, lyder det fra Julie Due Steffensen.

Julie Due Steffensen (t.h.) og hendes nye makker Kathrine Forster har startet et netværk for kvinder. Female Horsens har allerede over 300 medlemmer, og tanken er at skabe et safe space, hvor kvinder kan udvikle sig både personligt og fagligt og lære at netværke. Foto: Morten Pape

- Vores opgave er at sætte alle de her mennesker i spil og skabe langvarige relationer og ikke bare dele visitkort ud. Nu har vi alle de gode kvinder, nu skal vi have flettet dem sammen, tilføjer Kathrine Forster.

Female Horsens er for alle aldre, brancher og typer, og stifterne er ikke meget for at kalde det hverken erhvervsnetværk eller noget andet, der skal nemlig være plads til, at man er lige den, man gerne vil være.

- Du er ikke din jobtitel. det er op til kvinderne selv, hvad de vil tale om, og de har et medansvar for at få det sat i værk, og så må vi se, om det kan bære, lyder det fra Julie Due Steffensen.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Tiltalte i sag om millionbedrageri afviser alt: Vi anede ikke, der foregik noget ulovligt, før vi blev anholdt

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Før kiggede folk overbærende: Nu snører Kaare boksehandskerne og får stød i hjernen for at undgå ukontrollerede bevægelser

Horsens For abonnenter

Lukning af smutveje i Dagnæs er skudt til hjørne: Politiker vil høre borgernes mening efter utilfredsstillende forløb

Horsens

Annette er klar med nye tiltag: Jeg skrev og forklarede, at traktorerne var ved at være slidte - og nu har vi fået 12 nye

Hedensted For abonnenter

Få overblikket her: Er fjernvarmen på vej til din by?

Fyret topchef får gyldent håndtryk på adskillige millioner efter amputationsskandale

Horsens

På torsdag banes vejen for seks spor på E45: Ved udgangen af 2026 skal 38 kilometer motorvej stå færdig

AC Horsens For abonnenter

Alt du skal vide om AC Horsens' oprykningschancer: Sådan ser regnestykkerne ud, svækkelsen af Nykøbing FC, AC-spillere i karantænefare og risikoen for gummiben

Hedensted

HPK Hvidevarer bliver til Skousen: Jens Kristian sælger sit livsværk efter 26 år

Livsstil

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Horsens

Ny type butik i bytorvet har fået særlige vilkår: Centerdirektør ser det som en håndsrækning og et bidrag til både nytænkning og variation for centret

Erhverv For abonnenter

Masterchef-deltagelse satte skub i livslang passion: Troels Katholm dropper pædagog-job og går all-in med madprojekt

Østjylland

Klimabroen skal forbindes med nordsiden af fjorden - men politikerne vil stadig gerne diskutere, om den overhovedet skal bygges

Annonce