Annonce
Hedensted

Her er ingen smittefare: Juelsminde nød det gode vejr

Jørgen og Anita Nielsen havde taget deres to børnebørn, Sofia og Emma på fire og to, med til Bugten for at give forældrene, der også har en lille på tre måneder, en tiltrængt pause. Foto: Søren Gylling
Bugten i Juelsminde var et populært udflugtsmål lørdag - heldigvis er stranden så stor, at folk sagtens kan holde afstand.
Annonce

Juelsminde: Efter en uge med hjemmekontor, fjernundervisning og tid foran skærmene, fik lørdagens gode vejr mange til at tage en sikkert tiltrængt pause fra hverdagens hjemmeisolation ude i naturen.

Bugten i Juelsminde var fyldt med par og børnefamilier, der trængte til at komme ud og røre sig - og en gåtur på stranden er en af få aktiviteter, der stadig er nogenlunde corona-sikret.

I hvert fald, hvis man husker at holde afstand, og det er tilsyneladende allerede blevet en helt naturlig del af vandreturen.

- Mange kigger væk eller ned, og stort set alle trækker lidt ud til siden, når vi går forbi hinanden, oplevede ægteparret Vera og Wagner Domino fra Juelsminde, der går tur ved Bugten hver dag.

- Men vi har set ligeså mange mennesker i dag, som vi har gjort i de sidste fem uger tilsammen, fortalte de.

René Olesen trængte til at se noget andet end parcelhushaven og var lørdag på stranden med sin datter Isaebl på fire. Foto: Søren Gylling
Annonce

Københavnere på udflugt

En af de familier, der var ude for at nyde solen, var familien Schønwandt fra København, der har tilbragt ugen i et sommerhus i Juelsminde.

- Vi kom i mandags og ville egentlig bare være her i et par dage, men ungerne overtalte os til at blive, fortalte Lene og Esben Schønwandt, der begge arbejder hjemmefra for tiden.

- Det eneste, vi savner i København er vores venner, og dem kan vi alligevel ikke se nu. Det er fedt, at vi kan komme så meget ud i naturen her, mente børnene, Pelle og Aviaja.

Annonce

Væk fra parcelhushaven

René Olesen fra Horsens var også taget på stranden lørdag sammen med sin fireårige datter Isabel.

- Vi trængte til at komme ud og få noget frisk luft og se noget andet end haven. Jeg tror ikke, der er et græsstrå, der ikke er blevet vendt i den i løbet af de seneste to uger, sagde René Olesen, der selv stadig møder fysisk på arbejde i hverdagen, mens børnene bliver passet hos bedsteforældrene.

Vera og Wagner Domino går tur ved Bugten næsten hver dag, men de er ikke vant til at møde så mange mennesker, som det var tilfældet lørdag. Foto: Søren Gylling
Annonce

På tur med hund og børnebørn

Der var også flere bedsteforældre på stranden lørdag, blandt andre Jørgen og Anita Nielsen, Daugård, der havde hund og to børnebørn med.

- Vi bruger også naturen meget til daglig, men endnu mere lige for tiden. Vi kørte herud, fordi der ikke plejer at være så mange så tidligt på foråret, så vi er noget overraskede over, hvor fyldt her er i dag, sagde Anita Nielsen.

Selv havde hun også brug for en lille pause i den friske luft fra sit arbejde som sygeplejerske på Vejle Sygehus.

- Det er mit frirum at være ude i naturen, særligt når vejret er så skønt som i dag.

Københavnerfamilien Schønwandt har tilbragt den sidste uge i et sommerhus i Juelsminde, og det udnytter de til en masse tid i naturen. Foto: Søren Gylling
Der var mange mennesker på stranden ved Juelsminde lørdag - men ikke for mange til at overholde afstandskravene. Foto: Søren Gylling
Hvad laver man, når alt er lukket - men solen skinner og det dufter af forår? Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Horsens

Dagens corona-tal: På ét punkt ligner Horsens Kommune ikke de andre

Annonce