Annonce
AC Horsens

Her er hullerne: AC Horsens har mistet halvdelen af startopstillingen

Janus Drachmann er bedre i forhold til at spille bolden frem i banen end Bjarke Jacobsen er. Foto: Morten Pape

AC Horsens' cheftræner Jens Berthel Askou er glad og giver udtryk for, at han er godt tilfreds med den trup, som han i øjeblikket er ved at forberede på den sæson, der har det håndfaste krav om oprykning som et succeskriterium.

På nuværende tidspunkt er det ganske givet også den rigtige indstilling, men faktum er, at AC Horsens skal have tilført mindst to kvalitetsspillere - altså spillere direkte til startopstillingen - før klubben kan lukke transfervinduet med ro i sindet.

AC Horsens har allerede handlet flere gange. Spillere er rejst og nye er kommet til, og det er tunge spillere, der er væk.

Annonce

Jens Berthel Askou mangler reelt halvdelen af sin startopstillingen fra foråret. Jacob Buus og Louka Prip er blevet solgt, Nikolas Dyhr er sendt retur til FC Midtjylland sammen med Søren Reese, og Bjarke Jacobsen har takket nej til AC Horsens' kontraktudspil.

AC Horsens kan stadig mønstre en fin startopstilling med de spillere, der er tilbage fra sidste sæson suppleret med de nye navne, men den nuværende trup gør ikke AC Horsens til storfavorit i oprykningskapløbet.

Det helt store hul er på kanterne. De to stærke wingbacks fra foråret er væk. Rune Frantsen og Thomas Santos er de oplagte bud på afløserne. Rune Frantsen var stort set ikke på banen i foråret, og Thomas Santos rykkede ude af 1. division med Skive. Han har set meget spændende ud til de første træninger i AC Horsens, men alle spillere har brug for en tilvænningsperiode, når de skifter til et højere niveau.

Søren Reese mangler som det fjerde hjul i tremands-forsvaret. I foråret blev der roteret flittigt blandt de Gomez, Kiilerich, Ludwig og Reese. Det kræver en solid defensiv at rykke op fra 1. division, og der vil komme skader og karantæner hos de tre tilbageværende spillere. Magnus Jensen er udset til at tage pladsen som fjerde hjul, men han var væk i hele foråret med en skade, så hans styrke er ukendt.

På den centrale midtbane er Bjarke Jacobsen væk, men her er Janus Drachmann hentet ind som en solid afløser. Hvis han kan holde sig skadesfri, bliver han en gevinst for den måde, som Jens Berthel Askou gerne vil spille på. I modsætning til Bjarke Jacobsen kan han spille hurtigere, og frem for alt spiller han bolden frem i banen.

I forhold til offensiven er Louka Prip væk, og her mangler der en oplagt afløser. Casper Tengstedt har vekslet sit lejeophold til en permanent kontrakt, men det ændrer ikke ved, at AC Horsens rådede over dem begge i foråret, og nu er der "kun" Tengstedt tilbage.

Når man dertil lægger, at Nicolai Brock-Madsen er væk, og der altid vil være tvivl om Jannik Pohls evne til at holde sig skadesfri, er der også brug for offensiv tilgang.

Lige nu ser den optimale startopstilling for AC Horsens ud som følger: Matej Delac på mål. James Gomez, Malte Kiilerich, Alexander Ludwig som stoppere. Rune Frantsen og Thomas Santos som wingbacks. Janus Drachmann, Jonas Gemmer og Casper Tengstedt på midtbanen med Lirim Qamili og Muamer Brajanac helt i front.

Dertil kommer Jonas Thorsen, Hallur Hansson, Jannik Pohl, Magnus Jensen og David Kruse som de nærmeste til at bejle til en plads i startopstilling.

På papiret en fin 1. divisionstrup, men der er ingen tvivl om, at et ekstra offensivt kort og en stærk wingback for alvor vil få AC Horsens til at fremstå som en seriøs oprykningskandidat, og så giver det sig selv, at hvis der bliver solgt ud i forhold til de 11, der lige nu udgør den stærkeste startopstilling, skal der investeres yderligere i at hente erstatninger.


AC Horsens kan mønstre en fin startopstilling, men den nuværende trup gør ikke AC Horsens til storfavorit i oprykningskapløbet.

Annonce
Horsens For abonnenter

Årets højdepunkt venter for Horsens-skib: Halifax-bombefly fra krigen skal op fra havets dyb

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Net over havnebad endte som fuglefælde

Odder For abonnenter

Efter 71 år uden hovedbygning: Godsejer vil genopføre Rathlousdal ved Odder

Sport

Drachmann ikke med til Amager

Sport

Thor Lange: AC Horsens er favorit på Amager

Sport

Johanne Svendsen kom hjem til Vejle og slog professionel ukrainer

Odder For abonnenter

Et sommerhus ved Saxild Strand er ugens dyreste bolighandel: Kun et hus solgt for under tre millioner kroner

Erhverv

Flere forretninger har fortsat svært ved at skaffe varer på grund af corona: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Hedensted

Se video: Kænguru løs i Løsning - efterlyser ejer

Indland

Optag på uddannelser: Så mange får deres førsteprioritet

Odder

Tre personer kæntret i jolle ved Samsø - Både Molslinjen og Samsøfærgen er sejlet til undsætning

Erhverv For abonnenter

Begyndte i en campingvogn på græsplænen: Telefoni-udvikler syvdoblede millionoverskud - og forventer mere

Hedensted

Udenlandske turister om Juelsminde: Den har et godt mix af det hele

Annonce