Annonce
Biler

Her er den nye topløse Corvette

Der er masser af fly og Ferrari-inspiration i den åbne Chevrolet Stingray Convertible, der byder på en centerplaceret V8-motor. Foto: Chevrolet
Chevrolet løfter sløret for den nye Corvette cabriolet med ottecylindret motor, som kommer på gaden i 2020.
Annonce

Der blev rullet med øjnene, da Chevrolet tidligere på året præsenterede den nye Corvette Stingray med centermotor. Nu kan fansene lade dem rulle igen. De første billeder af den åbne Convertible-version viser nemlig en nærmest Ferrari-inspireret billedskøn sportsvogn.

Det er en model, der ligesom coupéen er bestykket med en 6,2-liters V8-motor på 495 hk og et moment på 637 Nm, og hvor de mange kræfter overføres med en nyudviklet ottetrins automatgearkasse med dobbeltkobling. Undervejs kan føreren lade kalechen, som er udstyret med seks elmotorer, falde ned eller blive kørt op igen 16 sekunder hver vej. Det kan ske ved en hastighed på op til 48 kilometer i timen.

Chevrolet Corvette Stingray

Produktionen af den Chevrolet Corvette Stingray coupé starter i slutningen af året på GM’s Bowling Green-fabrik i delstaten Kentucky. Cabrioleten følger i første kvartal af 2020.
Annonce

Jetfly som inspiration

Teknikerne har optimeret den nye amerikanske muskelbil, så den matcher opsætningen med kalechen, der som ekstraudstyr kan fås med dele, som er lakeret med ”carbon flash metallic black”-lak, på toppen. Bagruden i midten af kalechen kan også i bedste amerikanske stil køre ned eller op elektrisk.

Opjusteringen er blandt andet sket ved at udstyre cabrioleten med støddæmpere og fjedre, som kan klare de ekstra 36 kg, som opsætningen vejer, og ved at give mere plads til luftindtag, så motoren kan ånde. Samtidig hjælper en spoiler fra den sportslige Z51-pakke med at holde bilen ved vejbanen.

Med den åbne model arbejder designboss Vlad Kapitonov videre med den jetfly-inspirerede stil, som er brugt ved coupéen.

Han afviser over for Automotive News, at der skulle være Ferrari-inspiration i designet.

- Jeg har haft en Chevrolet-æstetik i tankerne og været inspireret af fly og kamp-jets, simpelthen alt, som er hurtigt og taler til følelserne, siger Vlad Kapitonov.

Annonce

Plads til lidt pikpak

Der er dog også visse praktiske egenskaber, lyder det fra Josh Holder, der er chefingeniør hos Chevrolet. Han uddyber i en mere officiel udtalelse og peger på, at der er plads til to golftasker i bagagerummet, selv med taget nede, mens den tosæders bil kan rumme en flykuffert og en laptop i det lille bagagerum i fronten.

- Vores mål har fra starten været at sikre, at kunderne ikke gik på kompromis med funktionalitet, komfort eller ydelse ved at vælge cabrioleten. Det lykkedes os at beholde det samme design-tema som i coupéen sammen med god bagageplads og gode egenskaber på en racerbane, lyder det selvsikkert fra Josh Holder.

Med cabrioleten går historien i ring. Da den første Chevrolet Corvette blev præsenteret i 1953, kunne den kun fås som cabriolet.

Den nye model lanceres i 2020. Der foreligger ikke planer om officiel dansk import.

Kalechen kan køres op eller ned på 16 sek. ved en hastighed på op til 48 km/t. i den strømlinede bil. Foto: Chevrolet
Den åbne Corvette bygger videre på en historisk tradition om friskluftsudgaver af den potente sportsvogn. Foto: Chevrolet
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvor blev lyrikken af?

Horsens

Trods påbud og dødsfald: - Jeg har tillid til både personale og ledelse, når jeg taler med avisen

Annonce