Annonce
Biler

Her er den nye elektriske Mini

Den elektriske Mini Cooper SE kan kendes på en lukket front med grå eller gul tværstribe. Foto: Mini
BMW viser nu den endelige elektriske Mini Cooper SE, der kommer til næste år. Rækkevidden er dog ringe og på bare et par hundrede km.

Formerne ser godt ud, og Mini lover en underholdende køreoplevelse, som helt er i mærkets ånd. Vi taler om den nye elektriske Mini Cooper SE, som producenten netop har vist i den færdige version.

Den luksuriøse og sportslige miniklassebil, som lander herhjemme efter nytår, byder på en elmotor, der leverer 135 kW, eller hvad der svarer til 184 hk. Batteriet med en kapacitet på 32,6 kW giver dog kun strøm til en rækkevidde, der svarer til et par hundrede km på strøm.

BMW har opgivet tal, der hedder 235 km til 270 km efter den gamle NEDC-skala, hvilket ifølge udenlandske medier svarer til 200 km til 232 km efter den nye WLTP-skala. Til sammenligning klarer den nye Peugeot 208 i el-versionen hele 440 km på el, mens for den kommende elektrisk Skoda Citigo mikrobil klarer 265 km efter WLTP-normen.

Annonce
Rækkevidden op den lille elbil er på et par hundrede km, det er væsentligt mindre end konkurrenterne. Foto: Mini

Batterier tager ikke plads

Ellers fejler præstationerne ikke noget i Mini Cooper SE’en, der klarer 0-100 km/t på 7,3 sek. og har en topfart på 150 km/t. Hurtigladning kan klares med op til 50 kW, hvilket betyder, at den kan lades op til 80 pct. på 35 min. Det sker ved et ladestik, som er placeret der, hvor tankstudsen ellers er på de andre Minier. Med en wallboks hjemme på 11 kW kan de 80 pct. klares på 2,5 time – mens det tager 3,5 time for en fuld opladning.

Batteripakken er placeret i midten af den tredørs Mini, og BMW, der står bag, lover, at batterierne ikke tager plads indendørs.

God vægtfordeling

Bilen er hævet et par cm i forhold til de konventionelt drevne Minier for at give plads til batterierne. Men tyngdepunktet er sænket og vægtfordelingen optimal, lover Mini om bilen, der kan sættes op i flere forskellige køreprogrammer. På den kørepraktiske front spiller modellen ud med trinløs regenerering af strøm ved nedbremsning, mens en varmepumpe sikrer mindre strømforbrug, når det er koldt.

Modellen kan ellers kendes på en mere lukket front full LED-forlygter og en grå eller gul tværstribe, og den har fuld digital instrumentering. Ved lav fart udsender elektriske bil en lyd, som er ”typisk Mini”, lover BMW uden at gå i detaljer. Bilen skal produceres på fabrikken i Oxford, hvor Minier i dag bygges. Danske priser og udstyr for Mini Cooper SE kendes endnu ikke.

Indendørs ligner el-Mini’en de andre modeller og har et stort rundt midter-display, men her er digitale instrumenter. Foto: Mini
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Farvel til et stykke dansk industrihistorie: Kommunens største virksomhed skifter navnet ud efter 140 år

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];