Annonce
Horsens

Her bliver der sprittet af en gang i minuttet: Fitnesscenter har gjort afspritning til en del af konceptet

Anne Holstein Rathlou Steffensen står i spidsen for Loop Fitness på Høegh Guldbergs Gade, der har gjort afspritning til en del af cirkeltræningen. Foto: Claus Skovholm
Afspritning har fået en central rolle, efter fitnesscentre er genåbnet. Også blandt brugerne, der har glædet sig til at kunne gå i fitnesscenter.

Horsens: Dooong.

Den lyd er kunderne hos Loop Fitness på Høegh Guldbergs Gade vant til at høre en gang hvert 45. sekund, når de træner i centret. Loop Fitness tilbyder nemlig cirkeltræning, der går ud på at bruge en træningsmaskine kortvarigt og intensivt, inden man går videre til næste.

Klokken, der lyder ud af højttalerne, er en påmindelse om at skifte.

Når centrets 1100 brugere tager hul på første træning, siden centret fik lov at genåbne efter coronanedlukningen, vil de opdage, at klokken ikke lyder helt så ofte, som den plejer.

Nu går der nemlig 60 sekunder mellem hvert klokkeslag, og de ekstra 15 sekunder har ét særligt formål: hygiejnehensyn.

- Den første gang, man kommer i centret efter coronaen, får man udleveret en klud og en forstøver med sprit. Dem tager man med sig rundt, så hver gang, man kommer til en ny træningsmaskine, bruger man lige 15 sekunder på at spritte den af, fortæller Anne Holstein Rathlou Steffensen, der står i spidsen for Loop Fitness i Horsens.

Cirkeltræning rummer nemlig en masse berøring af de samme overflader, men med klud og forstøver bliver smittefaren holdt i skak, vurderer Anne Steffensen.

Tanken er, at brugerne skal tage kluden med hjem og vaske den, så de kan bruge den igen, næste gang de kommer.

Annonce

30-40 procent færre

Under coronanedlukningen har Loop Fitness i Horsens haft seks medarbejdere sendt hjem på lønkompensation. De blev alle kaldt tilbage på arbejde, da det stod klart, at fitnesscentrene fik lov at genåbne 8. juni.

Loop Fitness genåbnede torsdag 11. juni.

- Vi tager vores forholdsregler. Der er større afstand mellem maskinerne, vi rengør mere end normalt, og der står håndsprit klar til brug, siger Anne Steffensen.

På åbningsdagen kom der i underkanten af 50 brugere, og det er ifølge Anne Steffensen 30-40 procent færre end normalt.

- Jeg tror, mange stadig lige skal omvende deres tanker til, at fitnesscentrene er genåbnet. Mange er i risikogruppen og venter med at gå i fitness, og så er der formentlig også nogle, der lige venter og ser det an, siger Anne Steffensen.

George Michael Hansen er vant til at gå i fitnesscenter fem-seks gange om ugen, så coronanedlukningen har sendt hans form til tælling. Foto: Claus Skovholm

Og selvom der var mennesketomt i centret, da Folkebladet lagde vejen forbi fredag eftermiddag, er Anne Steffensen ikke i tvivl om, at mange higer efter atter at komme i fitnesscenter.

- Mange har købt eget udstyr og trænet derhjemme under corona, men det er ikke det samme som at komme ud af huset. Jeg tror, mange har savnet at komme i fitnesscenter, siger hun.

Annonce

- Min form er... rund

Det kan George Michael Hansen bekræfte.

Han er kunde hos Fit&Sund på Høegh Guldbergs Gade, og inden corona lukkede fitnesscentrene,, var han af sted fem-seks gange om ugen.

- Det er rart, at fitnesscentrene er genåbnet. Jeg har slet ikke trænet under nedlukningsperioden, heller ikke derhjemme. Min form er... rund, så da fitnesscentret åbnede igen, skulle jeg bare i gang, siger han, der ikke er nervøs for smittefaren.

- Der har jo nærmest ikke været nogen tilfælde i Horsens, så jeg har ingen betænkeligheder, siger George Michael Hansen, der dog sørger for at spritte udstyret af inden brug.

I samme center er Lukas Hedengran kunde. Han har forsøgt at opretholde træningen, mens fitnesscentrene holdt lukkede, men oplevelsen har ikke været den samme.

Lukas Hedengran stod klar den dag, Fit&Sund genåbnede efter coronanedlukningen. Foto: Claus Skovholm

- Før coronaen kom jeg i Fit&Sund tre-fire gange om ugen. Mens centret var lukket brugte jeg pakourbanen på Rådhustorvet, men jeg fik slet ikke samme udbytte, så jeg stod her, den dag Fit&Sund genåbnede (9. juni, red.), siger Lukas Hedengran.

Heller ikke han frygter at blive smittet i centret.

- Men jeg spritter mere af nu, end jeg gjorde før, siger Lukas Hedengran.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

SuperBrugs øgede overskuddet

Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

Annonce