Annonce
Horsens

Her bestemmer din kropstemperatur, om du må møde på job: Mange er mere trygge nu

Lasse Sørensen (til højre), som er arbejdsmiljørepræsentant på Danish Crown i Horsens, er blandt de ansatte, der har fået til opgave at måle temperaturen på alle medarbejdere, når de møder ind på slagteriet. Foto: Morten Pape
1700 ansatte, som har deres daglige gang på slagteriet i Horsens, bliver kun lukket ind, hvis deres kropstemperatur er under 37,8 grader.
Annonce

Horsens: - Ja, du skal lige her forbi, siger Lasse Sørensen og hæver det infrarøde termometer.

Den ansatte, der netop har afsluttet sin rygepause og er på vej tilbage ind på slagteriet, nikker samtykkende og stiller sig med panden mod Lasse Sørensen. Iført visir, handsker og forklæde skyder arbejdsmiljørepræsentanten en laserstråle mod den ansattes hoved og kan straks konstatere på termometerets display, at dennes temperatur ligger under 37 grader.

Dermed er der ikke behov for yderligere, og den ansatte kan vende tilbage til sine opgaver.


Mange er mere trygge ved at gå på arbejde nu, fordi de ved, at deres kolleger, som de står og arbejder sammen med, er blevet tjekket, da de mødte ind.

Jesper Frandsen, fabrikschef


Det er torsdag morgen på Danish Crowns slagteri i Horsens, hvor et nyt tiltag, der skal forebygge coronasmitte og skabe tryghed blandt de ansatte, har set dagens lys.

Her skal alle knap 1700 ansatte hos Danish Crown, Fødevarestyrelsen og ISS, som har deres daglige gang på slagteriet, have tjekket deres temperatur, inden de bevæger sig inden for indhegningen. En foranstaltning, som koncernen har sat i værk på alle sine slagterier i kølvandet på smitteudbruddet på slagteriet i Ringsted, hvor der er konstateret 120 tilfælde af coronasmitte.

Ved slagteriets tre personaleindgange står der i tidsrummet fra klokken fem om morgenen til 23 om aftenen personale klar til at måle alle medarbejdere. I de øvrige af døgnets timer påtager portneren sig opgaven. Er en medarbejders temperatur over 37,8 grader, bliver denne sendt hjem. Er den mellem 37,3 og 37,8 grader, bliver medarbejderen stillet det simple spørgsmål: "Er du frisk i dag?".

- Og vi tjekker både, når folk møder ind på arbejde, og igen, når de har været ude at holde rygepause, siger Lasse Sørensen, der er arbejdsmiljørepræsentant i slagteriets pakkeri.

Annonce

Ansatte er mere trygge

Lasse Sørensen er blandt det personale, der både består af tillidsvalgte og chefer, som er udpeget til at tage vagter af to timers varighed, hvor de tjekker de ansattes temperatur.

- Foreløbig er ingen blevet sendt hjem. Jeg målte én, der var cyklet på arbejde, som havde en temperatur på 38 grader, men da jeg målte hende igen kort efter, var den faldet til under 37, så hun fik lov til at blive, siger Lasse Sørensen, der oplever, at de ansatte har reageret positivt på temperaturmålingen.

- Folk tager det pænt. Vi skal spørge om lov, før vi tager temperaturen, men der er ingen, der har nægtet, siger han.

Foruden at tjekke temperaturen på sine kolleger på tager Lasse Sørensen sig opgaven med at spritte indgangspartiet af. Foto: Morten Pape

Den oplevelse deler han med Jesper Frandsen, som er fabrikschef på Danish Crowns slagteri i Horsens.

Han påpeger, at temperaturmålingen ikke kun tjener et forebyggende formål, men også giver de ansatte ro i maven, når de går på arbejde.

- Mange er mere trygge ved at gå på arbejde nu, fordi de ved, at deres kolleger, som de står og arbejder sammen med, er blevet tjekket, da de mødte ind, siger Jesper Frandsen.

- Der findes jo folk, som er overloyale og tager på arbejde, selvom de har sygdom i kroppen, og det ønsker vi ikke, de gør. Her er temperaturmålingen en god hjælp, så vi kan sende dem hjem igen, siger han.

Annonce

Medarbejdere skal bære mundbind

Temperaturmålingen er ikke det eneste værn mod smitte, som slagteriet har indført efter udbruddet i Ringsted.

- Vi har netop her til morgen meldt ud, at samtlige medarbejdere i produktionen skal begynde at bruge mundbind. Derudover har vi fra start fjernet stole i kantinen, skiftet buffeten ud med portionsanretninger og indført jævnlige afspritninger, siger Jesper Frandsen.

Jesper Frandsen, fabrikschef på Danish Crown i Horsens, oplever, at det har gjort de ansatte mere trygge, efter slagteriet er begyndt at måle temperaturen på alle medarbejdere på slagteriet. Foto: Morten Pape

I Ringsted har det vist sig, at flere af de internationale ansatte, heriblandt folk med smitte, bor tæt sammen i bofællesskaber. Et forhold, som kan være problematisk, når en smittebærer skal isoleres. Også det forhold er slagteriet i Horsens opmærksom på.

- Vi er i øjeblikket ved at undersøge omfanget i Horsens, siger Jesper Frandsen, der ikke har yderligere at tilføje til det.

Det er foreløbig uvist, hvor længe Danish Crown vil fortsætte med at temperaturmåle sine medarbejdere.

Viser temperaturmålingen, at en medarbejders kropstemperatur ligger over 37,8 grader, bliver medarbejderen sendt hjem. Foto: Morten Pape
Jesper Frandsen er fabrikschef på Danish Crowns slagteri i Horsens, der er arbejdsplads for knap 1700 ansatte. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce