Annonce
Horsens

Her åbner den første skovbørnehave til nytår

Der ligger i forvejen en hytte på Vandmøllevej. Den bliver renoveret, og på den grønne plet ved siden af skal der bygges en ny hytte. Foto: Malene Koops Grønborg, Horsens Kommune
Den kommende skovbørnehave vil blive bygget i skoven, hvor der i forvejen er en hytte
Annonce

Hansted: Ved årsskiftet åbner en spritny skovbørnehave ved Hansted Skov.
I denne uge har en gruppe børn fra Børnehuset Rytterkilden på Hybenvej været ude at afprøve børnehusets "lillebror" - den nye skovbørnehave, der åbner i januar 2021, oplyser Horsens Kommune i en pressemeddelelse

Skovbørnehaven kommer til at ligge på Vandmøllevej 31 i Hansted.

- Skovbørnehaven bliver den første i kommunen, siger Tanja Nyborg, der er direktør for uddannelse og arbejdsmarked i Horsens Kommune.

- Der ligger en eksisterende hytte på grunden, og så får vi bygget en hytte mere, så der i alt er plads til 40 børnehavebørn i skovbørnehaven. Ud over de mange muligheder, det giver at være placeret lige ud til Hansted Skov, kommer der til at være værksted og science-faciliteter, så børnene virkelig kan udforske alle de spændende ting, de finder i naturen, siger hun til kommunens hjemmeside.


Der bliver værksted og science-faciliteter, så børnene virkelig kan udforske alle de spændende ting, de finder i naturen.

Tanja Nyborg, direktør for uddannelse og arbejdsmarked


Annonce

Renoveret hytte

Der bliver i alt plads til 40 børn i den nye børnehave.

Beslutningen om en ny skovbørnehave blev truffet i 2019 blandt andet for at sikre, at børnehavekapaciteten forbliver den samme som nu, så der efterfølgende kan inddrages to rum i Rytterkilden til udvidelse af vuggestuekapaciteten, oplyser kommunen i pressemeddelelsen.

I dag har Børnehuset Rytterkilden 120 børnehavepladser og 65 vuggestuepladser.

Etableringen af skovbørnehaven og udvidelsen af vuggestuepladserne sker parallelt med arbejdet om at udvikle Sundparken og de omkringliggende områder.

Skovbørnehaven er med til at sikre, at der er nok børnehavepladser til at imødekomme befolkningstilvæksten til området. Samtidig vil skovbørnehaven være et særtilbud i kommunen, der også vil være attraktivt for familier uden for nærområdet.

Der er besøgsdage i den nye skovbørnehave lørdag den 3. oktober og lørdag den 21. november klokken 10-12, hvor alle er velkomne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce