Annonce
Horsens

Henter 40 arbejdspladser til byen: PostNord tager nyt postcenter i brug

I alt 150 ansatte har fået arbejdsadresse på det ny postcenter på Kometvej. Foto: Claus Skovholm
150 postansatte fra Horsens, Hedensted, Skanderborg og Odder havde mandag første arbejdsdag på PostNords nye distributionscenter på Kometvej i Horsens.

Horsens: 150 ansatte ved PostNord havde mandag første arbejdsdag på posttjenestens nye lokale distributionscenter på Kometvej i Horsens.

Her har PostNord samlet den lokal brevomdeling og pakkeomdeling i to store haller på i alt 3100 kvadratmeter.

- Det er dejligt at være i nye faciliteter, men der er jo altid tryk på den første arbejdsdag. Nu skal vi lige have styr på de sidste fem procent, forklarede Tommy Hundevad Andersen, distributionschef i PostNords afdeling i Sydøstjylland, da han viste avisen rundt i de nye rammer.

Annonce

At samle produktionen i større og færre huse er et nødvendigt onde med brevfaldet. Det er for dyrt at drive en masse små matrikler, og i virkeligheden giver det også god mening for et distributionscenter at ligge i et industriområde frem i et bycentrum.

Tommy Hundevad Andersen

Et nødvendigt onde

Distributionscentret huser ikke kun medarbejderne fra det tidligere brevcenter på Lichtenbergsgade og pakkecenteret på Løvenørnsgade, men også ansatte fra Skanderborg, Odder og seks postnumre, der tidligere hørte under PostNords Vejle-afdeling, og som i forbindelse med opførelsen af det ny center er blevet rykket til Horsens.

- For mange medarbejdere er det mere omstændeligt at komme til Horsens Syd i stedet for centrum, men de er glade for de nye rammer, siger Tommy Andersen, der understreger, at flytningen til den ny adresse har været en nødvendighed.

- At samle produktionen i større og færre huse er et nødvendigt onde med brevfaldet. Det er for dyrt at drive en masse små matrikler, og i virkeligheden giver det også god mening for et distributionscenter at ligge i et industriområde frem i et bycentrum, siger han.

Samlingen af PostNords lokale aktiviteter på Kometvej har betydet, at i alt 40 arbejdspladser er blevet flyttet til Horsens fra andre kommuner.

Slut med udendørs pakning

Det ny center består af 1600 kvadratmeter pakkehal, 900 kvadratmeter brevhal og 600 kvadratmeter administration, omklædning og frokostrum.

Og selvom flytningen har været nødvendig, har den ifølge Tommy Andersen også været til det bedre.

- Det er ikke længere tidssvarende at drive distributionscenter i en fireetagers bygning, som vi gjorde på Lichtenbergsgade. Der går for meget tid med at flytte ting op og ned. Tværtimod giver den nye adresse en række fordele, siger han.

- Alt er bygget efter moderne arbejdsmiljøregler, arbejdsforholdene er betydeligt bedre. Eksempelvis har medarbejderne været vant til at pakke posten udenfor, af og til i regnvejr. Nu kan de pakke posten på en rampe, under tag og med indendørsbelysning, siger Tommy Andersen.

Han slår samtidig på, at det er en fordel, at alle medarbejdere nu er samlet på samme etage.

- Det skaber mere synlighed medarbejderne imellem, og det giver mulighed for en mere nærværende ledelse, siger han.

Tommy Hundevad Andersen, distibutionschef for PostNords afdeling i Sydøstjylland, har med den nye distributionscenter fået sine ansatte samlet på én adresse. Foto: Claus Skovholm

Slipper for tung trafik

Den ny adresse på Kometvej er ikke kun en fordel for de ansatte, vurderer Tommy Andersen.

- Den centrale by slipper for den tunge trafik fra vores lastbiler. Samtidig kan de komme et kvarter hurtigere ud til Kometvej, end de kunne ind til centrum, og dermed vil pakkerne nå hurtigere frem til pakkeboksen på adressen, siger Tommy Andersen.

Det nye postcenter bringer post ud til Horsens, Hedensted, Skanderborg og Odder.

PostNord har med det ny distributionscenter brudt med tradtionen med at ligge i det centrale Horsens. Nu driver PostNord lokal postomdeling fra Kometvej i Horsens Syd. Foto: Claus Skovholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

AC Horsens får penge fra DBU

Læserbrev

Trods corona-krise: Betal dit medlemskontingent!

Læserbrev: Vi står midt i en historisk krise, hvor samfundet mere eller mindre er lukket ned. Det udfordrer os alle - herunder vores foreninger, klubber og alle vores frivillige. Foreningerne i Horsens kommune ligger p.t. øde hen, uden aktivitet, med tomme klubhuse, ingen træninger, ingen kampe og ingen socialt samvær. Det betyder, at vores foreninger er (eller kan blive) udfordret på økonomien i form af manglende indtægter fra stævner, cups, sponsorater, indtægtsgivende arrangementer, kontingenter, m.m. I yderste konsekvens kan det få fatale følger for vores foreninger i form af lukninger. Desværre har jeg den seneste tid hørt fra flere personer, at de overvejer deres medlemskab af den lokale idrætsforening - når nu de ikke ”får noget for pengene”. Det gør mig frustreret at høre disse udmeldinger, for det er netop nu, at vi skal stå sammen, vise samfundssind og bakke op om vores foreninger. Mennesker er sociale væsner der har et fundamentalt behov for at være sammen med andre mennesker. Derfor indgår de fleste af os i fællesskaber i familien, med venner, på jobbet og i foreninger. Jeg ynder at sige, at mennesker er flokdyr, der skal stimuleres socialt. Den nuværende corona-krise gør, at vi skal holde os indendørs og isolere os fra andre mennesker. Det strider direkte mod vores menneskelige natur, hvilket udfordrer os som individer. Derfor tror jeg, at vi mere end nogensinde før har behov for vores foreninger. Når vi kommer ud på den anden side af krisen, har vi i den grad behov for at blive socialt stimuleret og få plejet vores sociale relationer i fællesskabet med andre mennesker. Så min klare opfordring: Betal dit medlemskontingent og støt op om din lokale forening. Så kan vi igen mødes i fællesskabet om den idræt eller foreningsaktivitet, vi brænder så meget for.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Hedensted

Støtter lokale butikker og glæder de gamle: Ildsjæle sender påskepakker til plejehjemsbeboere

Annonce