Annonce
Debat

Hensynet til den enkelte ældre medborger skal være det styrende i kommunens ældrepolitik

Lars Jensen. Arkivfoto

Læserbrev: Ældrepolitik bliver ofte til noget, der mest af alt kommer til at minde om symbolpolitik, hvor kommunen tager med den ene hånd og giver med den anden. Et nulsumsspil, hvor bundlinjen forbliver den samme af snærende budgetter og regneark.

Men vi bliver med tiden alle gamle. Og med alderdommen ser vi ofte sygdom og andre fysiske udfordringer, som vi i ungdomsårene ikke havde forestillet os. Bare se på vore forældre og bedsteforældre for at forstå, at levevilkårene forandrer sig med årene.

Økonomi og boligforhold styres jo i høj grad fra Christiansborg. Men her i Hedensted Kommune kan vi sagtens gøre en positiv forskel og sikre også vores seniorer et både værdigt og aktivt ældreliv.

Annonce

Det Konservative Folkeparti vil i byrådet kæmpe for, at det bliver hensynet til den enkelte ældre medborger, der bliver det styrende i kommunens ældrepolitik.

Hvordan hjælper vi bedst muligt? Hvilke aktiviteter bør kommunen understøtte, så vores ældre medborgere fortsat kan have et aktivt liv?

Ældrepolitikken har alt for længe været styret af paroler som bedst og billigst. Det vil vi ændre. Bl.a. ved at undersøge mulighederne for at bygge nye ældreboliger i de bynære områder, hvor der er nem adgang til butikker og sundhedsfaciliteter. De skal være til at betale. Men uden at gøre det til en ældreghetto kan det også være, at den kommunale hjemmepleje kunne spare tid, når man ikke ustandseligt skal være ude på landevejen på vej til den næste borger.

Det handler også om, at spørgsmålet om hjælpemidler ikke bliver til noget, som kommunen bare vil undgå - eller blot trække bevillingerne ud. De skal naturligvis leveres, når behovet opstår.

En tidligere, mere aktiv og effektiv tilgang til den enkelte borger er med til at mindske offentlige udgifter og give en bedre livskvalitet.

Lars Jensen

En tidligere, mere aktiv og effektiv tilgang til den enkelte borger er med til at mindske offentlige udgifter og give en bedre livskvalitet.

Det er afgørende, at vi skaber rammer for samvær, nærvær og fællesskaber for at ændre og forebygge ensomheden.

Målet er en mere ærlig ældrepolitik, hvor vores ældre medborgere - både dem, der klarer hverdagen selv, og dem, der møder nye udfordringer - har tryghed for, at kommunen altid placerer hensynet til den enkeltes velfærd og sundhed før hensynet til regneark og budgetter.

Målet er en anstændig politik, hvor vi alle har sikkerhed for, at også vores ældre medborgere har mulighed for at få et værdigt og godt otium.

Annonce
Horsens For abonnenter

Mand fik hugget lillefingeren af: 27-årig skal fem år i fængsel for øksevold

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Problemer med aflevering af freetrailerne på Smedetorv fortsætter: Nu tager Ikea konsekvensen

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Sport

Vanvittig buzzer beater sikrede Horsens IC-sejr i allersidste sekund: Derfor er der pres på, hvis holdet skal nå at spille sig tilbage i medaljestriden

Horsens

Priserne stiger fortsat - men i langsommere tempo: Man kan stadig tjene pænt på at sælge huset i 2022

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Horsens For abonnenter

Cykelholdet Sund Vilje blev skelsættende for Flemmings liv: Nu cykler han til Paris med sit eget lille hold

Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Horsens

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Horsens

Jeg er blevet gravid, mens jeg er i et barselsvikariat - kan min chef fyre mig, når jeg fortæller det?

Erhverv For abonnenter

Henrik taber 100 kroner for hver gris, han sender ud af stalden

Odder

Ny borgmester vil lave politik sammen med borgerne: Hvis vi ikke involverer borgerne, bliver lokalpolitik rendyrket magt

Annonce