Annonce
Horsens

Henrik Dam tabte stemmer i Horsens - men er nr. to i Østjylland

Henrik Dam Kristensen (S) er som ventet klar til en ny fire-årig periode i Folketinget. Arkivfoto: John Randeris
Socialdemokratiets kandidat i Horsens-kredsen, Henrik Dam Kristensen, mistede 441 lokale stemmer i forhold til valget i 2015. På trods af det er han suveræn topscorer blandt de opstillede i kredsen og nummer to i Østjylland.

Horsens: Henrik Dam Kristensen (S) var igen ved onsdagens valg uden konkurrence den absolut største stemmesluger i Horsens-kredsen.

4495 personer satte deres kryds ved Henrik Dam Kristensen, der dog måtte dog lide den tort, at det var 441 færre end ved valget i 2015.

- Først og fremmest er jeg glad for at være blevet genvalgt, og at jeg nu igen får lov til at repræsentere Horsens i Folketinget, sagde han torsdag aften kort efter, at alle stemmer i Østjylland var blevet talt op.

- Hvorfor jeg har fået færre stemmer denne gang, er svært at spå om. I denne valgkamp har jeg haft en del ledelsesopgaver, der har betydet, at jeg ikke har kunnet være så meget i Horsens, som jeg kunne ønske mig. Har det spillet ind på resultatet? Det er svært at sige, konstaterede han.

I Østjyllands Storkreds fik Henrik Dam Kristensen 7450 personlige stemmer. Det rakte til en tredjeplads på den socialdemokratiske liste i Østjylland. Han blev kun overhalet af Nicolai Wammen (23.427 stemmer) og Leif Lahn Jensen (8001 stemmer).

Med listestemmer lagt til ender Henrik Dam Kristensen dog som den socialdemokrat, der har fået næstflest stemmer i Østjylland.

Annonce

Besøg hos dronningen

Henrik Dam Kristensen brugte sin torsdag langt væk fra valgkredsen. Som medlem af partiets ledelse var han sammen med Nicolai Wammen på besøg hos dronning Margrethe for at anbefale sin partiformand som såkaldt kongelig undersøger.

- Jeg har været med til et utal af møder i dag. I morgen (fredag, red.) inviterer Mette Frederiksen alle partier ind til en samtale, og lørdag starter der samtaler med de partier, der rent faktisk ønsker Mette Frederiksen som statsminister, sagde han.

- Det er fantastisk at være med til. Vi arbejder på at skaffe en socialdemokratisk regering, og selv om det har været en lang valgkamp, er energien stadig i top.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce