Annonce
Horsens

Henrik Dam tabte stemmer i Horsens - men er nr. to i Østjylland

Henrik Dam Kristensen (S) er som ventet klar til en ny fire-årig periode i Folketinget. Arkivfoto: John Randeris
Socialdemokratiets kandidat i Horsens-kredsen, Henrik Dam Kristensen, mistede 441 lokale stemmer i forhold til valget i 2015. På trods af det er han suveræn topscorer blandt de opstillede i kredsen og nummer to i Østjylland.

Horsens: Henrik Dam Kristensen (S) var igen ved onsdagens valg uden konkurrence den absolut største stemmesluger i Horsens-kredsen.

4495 personer satte deres kryds ved Henrik Dam Kristensen, der dog måtte dog lide den tort, at det var 441 færre end ved valget i 2015.

- Først og fremmest er jeg glad for at være blevet genvalgt, og at jeg nu igen får lov til at repræsentere Horsens i Folketinget, sagde han torsdag aften kort efter, at alle stemmer i Østjylland var blevet talt op.

- Hvorfor jeg har fået færre stemmer denne gang, er svært at spå om. I denne valgkamp har jeg haft en del ledelsesopgaver, der har betydet, at jeg ikke har kunnet være så meget i Horsens, som jeg kunne ønske mig. Har det spillet ind på resultatet? Det er svært at sige, konstaterede han.

I Østjyllands Storkreds fik Henrik Dam Kristensen 7450 personlige stemmer. Det rakte til en tredjeplads på den socialdemokratiske liste i Østjylland. Han blev kun overhalet af Nicolai Wammen (23.427 stemmer) og Leif Lahn Jensen (8001 stemmer).

Med listestemmer lagt til ender Henrik Dam Kristensen dog som den socialdemokrat, der har fået næstflest stemmer i Østjylland.

Annonce

Besøg hos dronningen

Henrik Dam Kristensen brugte sin torsdag langt væk fra valgkredsen. Som medlem af partiets ledelse var han sammen med Nicolai Wammen på besøg hos dronning Margrethe for at anbefale sin partiformand som såkaldt kongelig undersøger.

- Jeg har været med til et utal af møder i dag. I morgen (fredag, red.) inviterer Mette Frederiksen alle partier ind til en samtale, og lørdag starter der samtaler med de partier, der rent faktisk ønsker Mette Frederiksen som statsminister, sagde han.

- Det er fantastisk at være med til. Vi arbejder på at skaffe en socialdemokratisk regering, og selv om det har været en lang valgkamp, er energien stadig i top.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap fire milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og "Fars Pige" - lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle TV3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce