Annonce
Horsens

Henrik Dam så på togstop: Jeg vil ikke give jer falske forhåbninger

Henrik Dam Kristensen besøgte Hovedgård Station. Her er han flankeret af borgmester Peter Sørensen og formand for Hovedgård Lokalråd, Ejvind Olsen. Foto: Jens Amtoft
Folketingets formand er positiv over for et fremtidigt togstop. Han roste lokalrådets arbejde

Hovedgård: Jeg ikke vil give jer falske forhåbninger, men I er kommet med et seriøst stykke papir. Det har I gjort på en ordentlig måde. Det har jeg stor respekt for, sagde Folketingets formand Henrik Dam Kristensen (S), da han mandag formiddag besøgte Hovedgård Station.

Han var inviteret af Hovedgård Lokalråd, og efter planen skulle også socialdemokraternes transportordfører Thomas Jensen (S) have været til stede.

- Man han er desværre blevet indkaldt til forhandlinger i Folketinget, forklarede Henrik Dam Kristensen.

Annonce

Hovedgård Lokalråd har inviteret Folketingets transportordførere og lokale politikere på besøg i Hovedgård, for at politikerne ved selvsyn kan se, hvorfor det er en god idé, at toget igen skal standse i byen.

Mandag var det Socialdemokratiet, det mødte op på perronen.

Til stede var borgmester Peter Sørensen (S), viceborgmester Andreas Boesen (S) og den lokale byrådskandidat Jan Koborg Olsen (S).

Hovedgård Lokalråd var repræsenteret ved Ejvind Olsen, Vagn Christensen og Niels Bjørn Povlsgaard (V), der ligeledes er lokal byrådskandidat.

Dam har bedre muligheder

Henrik Dam Kristensen er i forvejen godt bekendt med sagen.

Da han var transportminister fra 2011 til 2013, var han også engageret i projektet, og han har tidligere besøgt Hovedgård for at drøfte togstop.

Han har hele tiden været fortaler for et togstop, men da han var transportminister, var tendensen dengang i folketinget, at man hellere ville nedlægge stationer.

Mandag var det Socialdemokratiet, der besøgte Hovedgård Station sammen med repræsentanter for Hovedgård Lokalråd. Foto: Jens Amtoft

Men med den nye rapport, der er blevet udarbejdet af Hovedgård Lokalråd og Horsens Kommune, er det blevet tydeligt, at passagergrundlaget er der.

Formand for Hovedgård Lokalråd Ejvind Olsen spurgte, om Henrik Dam Kristensen er i en position, hvor han kan trække i nogle tråde.

- Det er ikke noget, jeg kan bestemme, men jeg har adgang til flere ministre end de fleste, og det er noget, jeg vil gå videre med, sagde Henrik Dam Kristensen.

Det sidste var borgmester Peter Sørensen enig i.

- Når jeg ringer til Folketinget med en sag, så sørger Henrik altid for, at jeg bliver guidet de rigtige steder hen. Som Folketingets formand har han alle muligheder for at komme videre med oplysninger fra det møde her, understregede Peter Sørensen.


Henrik Dan Kristensen mente, at sandsynligheden for et togstop vil øges, hvis der kommer et ekstra spor fra Hovedgård til Hasselager, og hvis der kommer en forbindelse over Kattegat, men han var enig i, at det ikke er en forudsætning for, at toget vil kunne standse i byen.

- Jeg vil gerne rose det store arbejde, Hovedgård Lokalråd har udført i den her forbindelse i samarbejde med kommunen, sagde Folketingets formand, inden han fik overrakt et miniaturetog fra Jan Koborg Olsen.

Henrik Dam Kristensen ville ikke love, at toget snart vil stoppe i Hovedgård - men han vil gå videre med det. Her er han flankeret af borgmester Peter Sørensen og formand for Hovedgård Lokalråd Ejvind Olsen. Foto: Jens Amtoft

Der stod Hovedgård med tydelig skrift på toget.

- Jeg skal nok tage toget med og stille det op på mit kontor på Christiansborg. Der kommer mange mennesker på kontoret, der vil kunne se det, sagde Henrik Dam Kristensen, inden han fortsatte med kurs mod Christiansborg, hvor han senere på dagen skulle indtage sin formandsstol.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Kvik borger afslørede narkohandel

Horsens

Elever plantede 2000 træer til Horsens' nye bypark

Horsens For abonnenter

Intens stemning ved retten: Dømte for dødsvold ført væk i håndjern under tilråb fra vennerne

Annonce