Annonce
Horsens

Henrik Dam: Nu skal vi vise, at vi kan håndtere tilliden fra vælgerne

Henrik Dam Kristensen glæder sig over, at Socialdemokratiet står til at overtage regeringsmagten, men han forudser svære forhandlinger med støttepartierne i de kommende dage, måske uger. Arkivfoto
Socialdemokratiets kandidat i Horsens-kredsen, Henrik Dam Kristensen, glæder sig over et godt valg i Horsens, og at partiet får serveretten til at danne regering. Han forudser svære forhandlinger, især om flygtninge- og indvandrerpolitikken.
Annonce

Horsens: Socialdemokratiet står til at overtage regeringsmagten efter onsdagens valg, og det var da også en glad Henrik Dam Kristensen (S), der ved 1-tiden natten til torsdag over telefonen fra Christiansborg gjorde status på en usædvanlig valgkamp.

- Jeg hæfter mig ved to ting ved valgresultatet: Socialdemokratiet har fået et flot valg i Horsens, og at der er sket et stort skred mellem blokkene. Jeg tror, at analysen må være, at vi har taget langt over 100.000 stemmer fra blå blok, og at vi så har givet en del af dem videre til Radikale Venstre, konstaterede Socialdemokratiets kandidat i Horsens-kredsen.

- Vælgerne har vist tillid til rød blok, og den skal vi nu vise, at vi kan håndtere. Det tror jeg, at vi kan, men det bliver nogle svære forhandlinger i de kommende dage, måske uger. Først og fremmest om flygtninge- og indvandrerpolitikken, forudså han.

I Horsens gik Socialdemokratiet 1,2 procentpoint frem til 27,8 procent.

Horsens har mistet to vigtige stemmer i politik. Først Mette Bock ved EP-valget og nu hendes bror.

Henrik Dam Kristensen (S)

Annonce

Kandidat til formandspost

Som fremtrædende socialdemokrat og medlem af ledelsen står Henrik Dam Kristensen til en ministerpost i den kommende regeringsperiode - eller måske ender det med noget endnu mere fornemt.

Henrik Dam Kristensen er i dag næstformand for Folketinget og er dermed en seriøs kandidat til formandsposten i Folketinget. Det var dog ikke et tema, han ønskede at tage op på valgnatten.

- Det kan jeg ikke sige noget om. Jeg ved simpelthen ikke, hvor det ender, for det er jo en større kabale, der skal gå op. Jeg er også så ydmyg, at jeg først lige vil se, om jeg er blevet genvalgt. Jeg tager ikke noget for givet, konstaterede han.

En af de helt store historier ved dette folketingsvalg var, at Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, der bor i Horsens, ikke blev genvalgt. Det har også gjort indtryk på Henrik Dam Kristensen.

- Jeg tror aldrig, at det er sket før, at en partiformand ikke bliver genvalgt. Horsens har mistet to vigtige stemmer i politik. Først Mette Bock ved EP-valget og nu hendes bror. Der er ingen skadefryd fra mig i den forbindelse. Det viser bare, hvor hård og brutal politik kan være, sagde Henrik Dam Kristensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

God vilje, men ingen garanti for flere penge til indkøb i AC Horsens

Odder

Hærværk: Flere sidespejle er ødelagt

Horsens

Tyve afsløret af overvågningskamera, mens de planlagde indbrud

Annonce