Annonce
Horsens

Henrik Dam Kristensen og Troels Lund Poulsen: - Vi kunne godt sidde i regering sammen, men....

En blå og en rød politiker skulder ved skulder. Troels Lund Poulsen (V) og Henrik Dam Kristensen (S) kan sagtens finde ud af at samarbejde, men de lovede ikke, at de efter valget sidder i samme regering. Foto: Morten Pape
Kemien var god mellem de to folketingskandidater Henrik Dam Kristensen (S) og Troels Lund Poulsen, da de torsdag eftermiddag var samlet til fyraftens-vælgermøde på Folkebladet. Der blev blandt andet lagt op til et bredt samarbejde om en snarlig udvidelse af E45 far to til tre spor.

Horsens: - Det er svært at være uenig med dig...

Sætningen blev sagt en del gange, da de lokale folketingskandidater Henrik Dam Kristensen (S) og Troels Lund Poulsen (V) torsdag eftermiddag var samlet til fyraftens-vælgermøde på Folkebladet.

De to duellanter var da heller ikke afvisende, i hvert fald ikke på det personlige plan, da ordstyreren, chefredaktør Lene Vestergaard, spurgte dem, om de kunne forestille sig at sidde i regering sammen - inspireret af statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) frierier til Mette Frederiksen.

- Jeg kan sagtens enes med Henrik. Det kan være, at det er lidt sværere med nogle af de andre, konstaterede Troels Lund Poulsen, der dog ligesom statsministeren understregede, at en SV-regering er plan B, der kun kan blive aktuel, hvis et eventuelt borgerligt flertal ikke kan regere uden støtte fra den yderste højrefløj.

- På det personlige plan, ja, svarede Henrik Dam Kristensen på spørgsmålet.

- Der er heller ingen tvivl om, at vi skal samarbejde. Men jeg synes, at Venstre er en lidt troløs bejler. I forhold til en SV-regering gør det mig lidt eftertænksom, når Venstre på et pressemøde kort før valgkampen, hvor Troels også var med, fortalte om, hvor forfærdelige vi er i Socialdemokratiet, sagde han og understregede også, at der er politiske forskelle, der set fra hans perspektiv umuliggør en SV-regering.

Annonce
Jeg bliver meget skuffet, hvis vi efter valget ikke kan samles om et bredt forlig, der sikrer en udvidelse af E45 hurtigst muligt.

Henrik Dam Kristensen (S), MF og folketingskandidat i Horsens-kredsen

Behov for bredt forlig om E45

Kemien er tydeligvis god mellem de to erfarne kandidater, og der blev lagt op til samarbejde mellem de to store gamle partier, når røgen fra valgkampen har lagt sig. Blandt andet når det gælder den svære opgave at finde arbejdskraft til den opprioritering af velfærden, som begge partier lægger op til. Og når det gælder en udvidelse af motorvej E45.

Regeringen og Dansk Folkeparti har allerede spillet ud med en tidsplan, og Henrik Dam Kristensen ser gerne et bredt samarbejde om mere asfalt på den østjyske motorvej.

- Jeg bliver meget skuffet, hvis vi efter valget ikke kan samles om et bredt forlig, der sikrer en udvidelse af E45 hurtigst muligt, sagde Henrik Dam Kristensen, der samtidig pointerede, at et ekstra spor på E45 ikke kan stå alene.

- Vi har ikke en garanti for, at E45 sander til hurtigt igen, efter at vi har udvidet den. Derfor er det vigtigt, at vi også har fokus på jernbanen, blandt andet strækningen mellem Hovedgård og Aarhus. Det er ikke kun et spørgsmål om individuelle op i mod kollektive løsninger. Det kan og skal mixes bedre, sagde han.

Her var der ikke den store opbakning fra Troels Lund Poulsen.

- Vi har investeret meget i den kollektive trafik i de seneste år, og nu er det min holdning, at pengene primært skal gå til asfalt, sagde han.

Uenige om skat og ydelser

Direkte adspurgt kunne de to politikere sagtens finde områder, hvor de ret nemt kan blive enige. Henrik Dam Kristensen nævnte erhvervs-, og beskæftigelsespolitikken, mens Troels Lund Poulsen nævnte europapolitik og uddannelsesområdet.

- Som beskæftigelsesminister har Socialdemokratiet været det parti, jeg har lavet flest aftaler med, konstaterede han.

Uenigheden er der også, understregede de.

- Det er nok på skattepolitikken, det er sværest. Vi går ikke ind for, at det skal være dyrere at være dansker, men vi går heller ikke ind for at lempe skatten. Der vil vi hellere prioritere den fælles velfærd, sagde Henrik Dam Kristensen.

Troels Lund Poulsen nævnte spørgsmålet om ydelser, kontanthjælpsloftet og integrationsydelsen, som et punkt, der skiller partierne.

- Jeg anerkender, at Socialdemokratiet har flyttet sig, men de bliver nødt til at række hånden ud til venstrefløjen. Det vil vi givet komme til at høre mere om i den her valgkamp, konstaterede han.

Det engagerede publikum stillede en række spørgsmål til duellanterne. Blandt andet om den besværlige udligningsreform, som venter efter valget og skandalerne i Skat og på supersygehuset i Aarhus. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Wengel rejste fra Melbourne til Horsens: Det var den mest syrede tur

Annonce