Annonce
Debat

Henrik Dam Kristensen bakker op om Hovedgård-initiativ: Lokale ildsjæle fremmer planer om togstop

Henrik Dam Kristensen. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce

Læserbrev: Jeg har gennem Horsens Folkeblad fulgt lokale kræfters initiativ for et togstop i Hovedgård.

Horsens Kommune har nu i samarbejde med Hovedgård Lokalråd lagt en rapport frem for transportminister Benny Engelbrecht. Han har kvitteret for det gode arbejde. Ministeriet og Banedanmark vil regne videre på ideerne.

Lokale kræfter peger nu på, at et stop i Hovedgård ikke behøver at afvente de store investeringer i det østjyske jernbanenet, som i sin tid indgik i Togfondens ambitiøse planer.

Der er tale om et konkret tiltag, som transportministeren kan have med i de kommende forhandlinger om togtrafikkens fremtid.


Et togstop i Hovedgård er en gammel hjertesag for mig. Det var også på tale, dengang jeg var transportminister. Derfor har jeg fulgt debatten med stor interesse.

Henrik Dam Kristensen


Et togstop i Hovedgård er en gammel hjertesag for mig. Det var også på tale, dengang jeg var transportminister. Derfor har jeg fulgt debatten med stor interesse.

Jeg glæder mig over, at der nu ser ud til at være fremdrift i sagen.

Det vil give et kæmpe skub til kommunens planer om at udvikle Hovedgård, hvis beboerne nemt og hurtigt kan komme med toget til arbejde i Horsens og Aarhus.

Som formand for Folketinget indgår jeg ikke i arbejdet med den politiske behandling af projektet. Men jeg vil hjælpe med at sætte spørgsmålet på dagsordenen dér, hvor jeg kan.

Afstanden mellem beboerne i en lille østjysk by og beslutningstagerne i København kan synes lang. Hovedgård Lokalråds utrættelige arbejde er en påmindelse om, at lokale ildsjæle kan gøre en forskel.

Det er foreningsdanmark, når det er allerbedst. Det nære og det store demokrati hænger sammen. Mange beslutninger i Folketinget er resultat af initiativer, der er vokset frem lokalt.

Jeg ønsker held og lykke med det videre arbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Ny meningsmåling ryster posen i byrådet: Hver tredje vælger vil forlade V

Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Hedensted For abonnenter

Familiens hund blev kørt ihjel: Nu kræver borger fartbegrænsning

Annonce