Annonce
forside

Helt usædvanligt: Horsens-området ramt af mange bygnings-brande inden for kort tid

Med søndagens brand på OK-Centret Enghaven i Søvind tæller staistikken for den seneste måned fem brande i bygninger, som Sydøstjyllands Brandvæsen har rykket ud for at bekæmpe. Foto: Søren E. Alwan

I løbet af en måned er Sydøstjyllands Brandvæsen rykket ud til fem bygninger i brand.

Horsens: I løbet af en måned har brandvæsenet haft usædvanligt travlt med at slukke brande i bygninger i Horsens Kommune.

Fem gange er brandvæsenet blevet alarmeret, fordi der har været ild i et hus. Det fortæller beredskabsdirektør Dennis Ottosen.

- Det er helt usædvanligt, næste år har vi måske en enkelt bygningsbrand i samme periode.

Seneste bygningsbrand var i søndags, hvor brandfolkene var i aktion på OK-Centret Enghaven i Søvind.

Den adskiller sig fra de øvrige brande, da den efterforskes for at være påsat. En beboer på stedet er sigtet for at have sat ild til stedet.

De øvrige brande har en helt andet karaktertræk:

- De er opstået som et hændeligt uheld. Der er ikke noget mønster, konstaterer Dennis Ottosen.

Fem brande på en måned

Lørdag 30. juni brændte et hus på Annasmindevej ved Eriknauer helt ned.

En uge senere, lørdag 7. juli, var den gal i Brædstrup, hvor der udbrød brand i en lade på Porskærvej om eftermiddagen.

Få dage senere, onsdag 11. juli, opstod der brand i et hus i nybyggerkvarteret Blåklokken i Tyrsted, hvor der gik ild i tagkonstruktionen, da man var ved at lægge tagpap på huset.

I den følgende weekend, lørdag 14. juli, rykkede brandbilerne om eftermiddagen ud til en brand i et stråtækt hus på Serridslevvej. Huset brændte helt ned.

Så gik der blot en uge, før der var brug for Sydøstjyllands Brandvæsen igen. Denne gang gik turen til Søvind, hvor en vinkelfløj med 20 lejligheder blev ødelagt af flammerne.

Det fungerer godt

I løbet af en måned har der således været ild i fem bygninger - heldigvis er der ikke kommet nogle til skade ved ildebrandene.

Og i den statistik indgår den voldsomme brand i Kilden ikke engang. Den begyndte søndag 6. maj og efterlod en nedbrændt historisk bygning, som de seneste ti år har fungeret som en del af Sct. Ibs Skole.

Men intet er skidt, uden at det er godt for noget:

- Vi har i perioden fået afprøvet den nye beredskabsdimentionering, og vi kan konkludere, at den virker. Selv om det er sommerferie og tørke, har vi også haft mulighed for at sende to brandmænd til Sverige, siger beredskabsdirektøren.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: YouSee fyrer op under vigtig debat om tv-pakker

Det er noget af en hvepserede, tv-udbyderen YouSee har stukket fingrene i de seneste dage. Beslutningen om at smide Discovery-kanaler - Kanal 5, 6'eren, Canal 9 og Eurosport 1 og 2 - ud af tv-pakkerne fra årsskiftet berører cirka en million danskere, og det er især store sportsbegivenheder, der sætter fut i debatten. - I kan vælge Discovery blandt vælg selv-kanalerne, lyder det fra YouSee, men måske har de gjort regning uden vært: Tv-krigen eskalerede nemlig i aftes, da Discovery gik på banen med annoncer rundt om FC Københavns fodboldkamp i Europa League, hvor der blev opfordret til at vælge Stofa og en række andre aktører i stedet for YouSee - og at der i øvrigt ikke er gang i forhandlinger parterne imellem. Dansk Boldspil Union og Danmarks Idrætsforbund advarer om tab af nationalt tv-arvegods, når vigtige landskampe og dele af OL-dækningen forsvinder for mange. - I har selv solgt jer til privatkanalerne for ussel mammon, lyder modsvaret fra mange, og det argument er fair - med modifikationer. For eksempel er det ikke DBU, der sidder med rettighederne til EM-kvalifikationskampe. De forhandles fra centralt hold i det europæiske fodboldforbund UEFA. Alligevel må idrætsforbundene vedkende sig en del af ansvaret for deres interesseorganisationers valg. Striden åbner en anden spændende diskussion: Har tv-pakker så overhovedet en fremtid? Antenneforeningerne argumenterer med, at de på vegne af tusindvis af medlemmer skaffer kanalerne langt billigere, end hvis vi alle selv satte pakker sammen. Omvendt er jeg en af dem, der har 70+ kanaler i min store tv-pakke, og et konservativt bud er, at jeg aldrig er forbi de 40 af dem. Og er det ikke sådan med sport, at hver gang, man siger til sig selv: Nu har jeg de kanaler, jeg skal bruge, for at se AC Horsens, åbner der en ny...? En krølle på halen er, at de fleste børn og unge i dag er flintrende ligeglade med kanalpakker og flow-tv. De finder alt på YouTube og streaming-tjenester, så måske dør denne diskussion af sig selv om føje år.

Annonce