Annonce
Erhverv

Helt nyt koncept på vej til Horsens: Tapas, vin og bobler ad libitum

Henrik Hede Nielsen (t.v.) og Kasper Vejvad Jørgensen er en del af ejerkredsen bag Stechers, som efter nogle år i Aarhus nu også kommer til Horsens. Foto: Ingeborg Faurholt
Der står allerede Stechers på ruderne, men først til august åbnes døren. Det er blandt andre Henrik Hede-Nielsen, der bringer et nyt restaurant-koncept til hjembyen.

Horsens: Snart bliver der igen liv i underetagen på Jessensgade 5, som senest har huset tapasbaren Olivias.

Det sker forventeligt til august, når tapas- og vinbaren Stechers vil slå dørene op til et koncept, der er helt nyt i Horsens, men kendt og velafprøvet fra Stechers i Aarhus.

- Vi tilbyder tapas, vin og bobler ad libitum til en fast pris i enten halvanden eller tre timer, fortæller Henrik Hede-Nielsen.

Annonce

Han var med til at stifte Stechers i Aarhus, som åbnede i 2016, og nu tager han konceptet med til sin hjemby.

- Det er helt oplagt at få til Horsens, som er i en fantastisk udvikling, og da jeg hørte, at Robin (Robin Bjørnskov, indehaver af Olivias, red.) flyttede ud herfra, tænkte jeg med det samme, at det ville være ideelle rammer til Stechers. Lokalerne passer til vores koncept med et lidt rustikt miljø, og det ligger supergodt, tæt på campus og her midt i Jessensgade, som er blevet så flot efter renoveringen.

- Ydermere har vi mulighed for udeservering, hvor vi får glæde af solen hele dagen, siger Henrik Hede-Nielsen.

I samme båd

Kasper Vejvad Jørgensen er en del af ejerkredsen - og idémand til konceptet.

- Jeg blev inspireret af en fantastisk oplevelse. jeg engang havde i Paris på et brasserie, hvor alle gæster blev bænket omkring ét langt bord til delemad og al den vin, man kunne drikke. Jeg sad midt imellem tyskere og stewardesser, og alle snakkede med alle. Vi var i samme både, og jeg fik næsten den samme fællesskabsfølelse som med gutterne i militæret, fortæller Kasper Vejvad.

På Stechers er der dog mere end ét bord - flere små borde kan ommøbleres efter behov og ønsker, men ambitionen er at skabe et miljø, hvor hygge og dialog mellem mennesker er i fokus, frem for tjeneren og fancy fortællinger om vinmarkerne, hvor druerne i sin tid sugede solen til sig, fortæller Kasper Vejvad Jørgensen.

Til gengæld er tjenerens meget vigtige rolle alene at være en god vært, tilføjer han.

Annonce

Pølser, nødder, vin og cocktails

Han lover gode vine i glassene, men skulle man have lyst til at opgradere til noget helt specielt, er det også muligt, ligesom der er både kaffe og cocktails på menuen.

- Men ellers skal selskabet ikke tage stilling til alverdens ting fra et omfattende menukort. Det er bare at vælge, hvilken farve vinen skal have, og så er det ellers bare at gå ombord på tapasbrættet, siger Kasper Vejvad Jørgensen.

Udvalget på brættet har vi tendens til at kalde tapas, men charcuterie er nok mere rigtigt, mener makkerparret bag Stechers. Det rummer altid et antal forskellige pølser, oste, pateer og tapenader samt diverse nødder, surt, saltet og sødt, og der er altid to slags brød, fortæller de

- Men vi skrifter jævnligt elementerne ud, så det ikke altid er det samme, man får, siger Kasper Vejvad Jørgensen.

Konceptet er simpelt, men der kræses om gode råvarer, tilføjer han.

Annonce

50 pladser inde og 50 ude

Indretningen bliver også simpel og samtidig lidt rustik, siger Henrik Hede-Nielsen i kælderlokalerne, hvor et rustikt stengulv netop er lamineret med et lag epoxy, som skal gøre det nemt at holde rent.

Rustikke lamper er også kommet på plads over vinduespartierne mod gaden, væggene er malet, blandt andet med grønt, og en væg er ovenikøbet væltet for at give plads til flere siddepladser.

- Vi regner med cirka 50 pladser inde og 50 pladser ude, siger Henrik Hede-Nielsen.

Selvom rammerne allerede tager form, og Stechers-navnet er kommet på ruderne mod Jessensgade, varer det lidt endnu, før der er mad og vin på bordene.

- Det er helt centralt for os, at vi åbner med det rigtige personale, og det er ikke på plads endnu. Det kan være svært at få her i sommerferietiden, så vi vil hellere vente, til vi er helt klar, siger Henrik Hede-Nielsen.

Det forventer han at være i løbet af august.

Annonce
For abonnenter

It-firma traf afgørende beslutning efter corona: Nu står udviklere på venteliste til et job

Hedensted For abonnenter

Tiltalte i sag om millionbedrageri afviser alt: Vi anede ikke, der foregik noget ulovligt, før vi blev anholdt

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Før kiggede folk overbærende: Nu snører Kaare boksehandskerne og får stød i hjernen for at undgå ukontrollerede bevægelser

Horsens For abonnenter

Lukning af smutveje i Dagnæs er skudt til hjørne: Politiker vil høre borgernes mening efter utilfredsstillende forløb

Horsens

Annette er klar med nye tiltag: Jeg skrev og forklarede, at traktorerne var ved at være slidte - og nu har vi fået 12 nye

Hedensted For abonnenter

Få overblikket her: Er fjernvarmen på vej til din by?

Fyret topchef får gyldent håndtryk på adskillige millioner efter amputationsskandale

Horsens

På torsdag banes vejen for seks spor på E45: Ved udgangen af 2026 skal 38 kilometer motorvej stå færdig

AC Horsens For abonnenter

Alt du skal vide om AC Horsens' oprykningschancer: Sådan ser regnestykkerne ud, svækkelsen af Nykøbing FC, AC-spillere i karantænefare og risikoen for gummiben

Hedensted

HPK Hvidevarer bliver til Skousen: Jens Kristian sælger sit livsværk efter 26 år

Livsstil

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Horsens

Ny type butik i bytorvet har fået særlige vilkår: Centerdirektør ser det som en håndsrækning og et bidrag til både nytænkning og variation for centret

Erhverv For abonnenter

Masterchef-deltagelse satte skub i livslang passion: Troels Katholm dropper pædagog-job og går all-in med madprojekt

Østjylland

Klimabroen skal forbindes med nordsiden af fjorden - men politikerne vil stadig gerne diskutere, om den overhovedet skal bygges

Annonce