Annonce
Horsens

Helt nyt juletiltag bringer dig 22 meter op over byen: Her får Horsens et stort pariserhjul i gave

Det Store Pariserhjul på Torvet vil som på billedet fra Torvet i Nakskov stråle af julestemning og give mulighed for ganske gratis at opleve julen i Horsens fra oven. Foto: Søren Rosenberg

Jul i Horsens bliver noget helt specielt i år, når Det Store Pariserhjul på Torvet lyser op i vintermørket og giver mulighed for ganske gratis at opleve Horsens sådan lidt fra oven.

Horsens: I december vil Horsens som sædvanlig summe af julestemning, men i år vil et 22 meter højt pariserhjul indgå som en ekstra del af julekulissen.

Borgmester Peter Sørensen hilser i en pressemeddelelse den nye julegave fra kommunen til byen velkommen:

- Jeg synes, det er alletiders med et højt og flot pariserhjul på Torvet, som kan bidrage til den gode julestemning på Søndergade - ikke mindst i år, hvor der arbejdes på højtryk for at forvandle byens gågade til et endnu mere attraktivt værested for byens borgere og handlende. Og jeg håber, at rigtig mange vil gribe chancen for at få en ekstra oplevelse med sig hjem fra årets julehandel i vores fantastiske by, siger han.

Annonce

En ny vinkel

Pariserhjulet vil med sine 22 meter byde på en udsigt ud over byen, og det bliver gratis at komme med turen rundt.

Derudover byder midtbyen på mange små juleaktiviteter i december: blandt andet juletog, hestevognskørsel, Lucia-optog og nisseløjer fra Komediehusets tre drillenisser og 24 smånisser.

Pariserhjulet åbner fredag 30 november kl. 16. Herefter er det åbent alle dage kl. 12-18 indtil 21. december.

Det bliver som nævnt gratis at få en tur med pariserhjulet, men der arbejdes på at lave en ordning, så man kan reservere en billet på nettet. Der vil komme mere information fra kommunen om pariserhjulet og muligheden for reservation på Facebook.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Horsens

- Far, far, julemanden er her...

Annonce