Annonce
Odder

Helt i toppen: Efterskole for ordblinde sørger for eleverne

Gylling Efterskole har succes med at gøre ordblinde elever klar til en ungdomsuddannelse. Foto: Søren E. Alwan

Vejledning og dygtige lærere sørger for, at næsten alle unge kommer videre på en ungdomsuddannelse.

Gylling: Langt de fleste elever fra Gylling Efterskole kommer videre til en ungdomsuddannelse. Faktisk er det 99 procent af eleverne, og det kan skolen godt tillade sig at være stolt over.

- Det er rigtigt godt. Også i betragtning af, at det er en ordblindeefterskole, og eleverne kommer med en særlig faglig baggrund, når de begynder på efterskolen, siger Kathrine Rud.

Hun er ungechef i Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder & Skanderborg, som også hjælper til med, at så mange af efterskolens elever kommer godt videre. En UU-vejleder fra UU Odder Skanderborg er nemlig fast tilknyttet efterskolen.

I Skanderborg Kommune begynder 90,1 procent af eleverne på en ungdomsuddannelse efter 10. klasse, i Odder er tallet 86,9 procent. Det sætter tallet fra Gylling Efterskole i relief.

- De lykkes på mange parametre. Det er en efterskole, som har et år eller to til at lære de unge at rette ryggen og bede om hjælp, når de har brug for det. Efterskolen har også lavet den investering, at alle elever skal have en samtale med en UU-vejleder. Fra mit perspektiv er det en af grundene til, at de lykkes så godt, siger Kathrine Rud.

Annonce

Efterskolen har også lavet den investering, at alle elever skal have en samtale med en UU-vejleder. Fra mit perspektiv er det en af grundene til, at de lykkes så godt.

Kathrine Rud, UU vejleder.

Hjælpen er håndholdt

UU Odder & Skanderborg har ikke tal for, hvor mange fra efterskolen, der gennemfører en ungdomsuddannelse. De unge vender tilbage til deres hjemkommuner, når de har været i Gylling.

- Men man har større chance for at gennemføre, når man kommer det rigtige sted hen. Ved at få ekstra UU-vejledning, styrker man også overgangen til en ungdomsuddannelse. De unge kan snakke med en voksen, der har det her som speciale og få sporet sig ind på, hvad der er det rigtige for dem. Der kan også være noget teknisk i, hvordan man bliver optaget, om man for eksempel mangler nogle fag. Vi guider dem godt på vej, de får den helt håndholdte hjælp, siger Kathrine Rud.

Hun mener, at det handler om to ting, når det gælder om at få de unge videre til en ungdomsuddannelse. Og begge ting er vigtige.

- For det første skal man skal kende de muligheder, man har, og så skal man kende sig selv. Uddannelsesvejledningen har naturligvis fokus på, at de unge ved, hvilke muligheder der er. På Gylling Efterskole får de unge en specialiseret faglig undervisning og gennemgår en personlig udvikling sammen med engagerede lærere. Det gør, at de unge kender sig selv så godt personligt og fagligt, at de er klar til at gå videre til en ungdomsuddannelse, tilføjer Kathrine Rud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce