Annonce
Horsens

Dobbelt så meget plads: Helsam åbner ny butik

Helsam i Jessensgade flytter til Søndergade. Lørdag 25. januar kl. 14 lukker forretningen. Men inden da holder Jessensgade-butikken flyttesalg i hele uge fire. Foto: Lone Bering
Butikken i Jessensgade lukker lørdag 25. januar. Torsdag 30. januar slår Helsam dørene op til den nye butik på Søndergade 27.

Horsens: Helsekostbutikken Helsam får dobbelt så meget plads, når butikken åbner dørene på den nye adresse, Søndergade 27, torsdag 30. januar. Samtidig har Helsam-kæden benyttet sig af flytningen til at indrette den nye butik efter kædens nye indretningskoncept.

- Vi har længe ledt efter et passende lokale, et større, hvor vi kan præsentere hele sortimentet af kosttilskud, personlig pleje og økologiske fødevarer. Det har knebet i butikken i Jessensgade, siger kædechef i Helsam, Jes Andersen.

Helsams nye butik indrettes i den tidligere Guldsmed Gram-forretning. Der er godt 100 kvadratmeter butik.

- De forskellige afdelinger vil være opdelt på en måde, så det vil være lettere at finde rundt i butikken. Der vil også være en afdeling for Helsam.dk. Det vil sige der, hvor kunder afhenter de varer, de har købt på nettet, forklarer kædechefen.

Annonce
Håndværkerne arbejder på højtryk i den tidligere guldsmedebutik på Søndergade 27. Torsdag 30. januar kl. 10 slår den nye Helsam-butik dørene op til en dobbelt så stor butik med kædens fulde sortiment og med Helsam-kædens nye indretningskoncept. Foto: Lone Bering

Lukker tre dage

I hele uge fire holdes flyttesalg i butikken i Jessensgade:

- Så er der ikke så meget at flytte med, forklarer Jes Andersen.

Lørdag 25. januar kl. 14 lukkes for butikken i Jessensgade, hvorefter flytningen til Søndergade finder sted. Torsdag 30. januar kl. 10 slås dørene op til den nye butik på Søndergade.

Hele personalet flytter med til den nye adresse, og butikschefen er stadig Tine Birkebæk.

Helsam har tidligere ligget på Søndergade i seks år - i nr. 41 - men flyttede i 2009 tilbage til Jessensgade 4, hvor den oprindelig lå. Nu er Helsam altså klar til Søndergade igen.

Helsam-kæden tæller 32 butikker fordelt over hele landet, butik nr. 33 åbner 1. marts i København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Hvor skal pædagogerne komme fra?

Et vigtigt skridt til en bedre kvalitet i landets daginstitutioner. Sådan beskriver børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil resultatet af den aftale, som regeringen har indgået med støttepartierne fra SF, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet. Aftalen sikrer 1,6 milliarder kroner ekstra til landets kommunale børnehaver og vuggestuer frem mod 2025. Første del af puljen på 500 millioner kroner er på vej ud i kommunerne om meget kort tid. Pengene er øremærket til mere personale, så "børnene får den opmærksomhed, de har fortjent" som ministeren udtaler i en pressemeddelelse. Og det er mere end blot tomme ord. Kommunerne skal nemlig bevise, at de har brugt pengene på netop mere personale, og samtidig skal kommunerne dokumentere, at de flere voksne i daginstitutionerne ikke må føre til et fald i andelen af uddannede pædagoger. Man kan med andre ord ikke blot bruge pengene på uuddannede pædagogmedhjælpere for at få flest mulige hænder for pengene. De 500 millioner kroner er fordelt efter antallet af børn i 0-5 års alderen. De ekstra millioner betyder dog også, at det bliver lidt dyrere for forældrene at få deres børn passet. Ifølge SF's Jakob Mark bliver det dog ikke et problem, idet han mener, at mange forældre er villige til at betale mere for flere hænder omkring deres børn, hvilket han meget vel kan have ret i. På et budgetborgermøde i Odder i efteråret var der i hvert fald flere forældre, der spurgte, hvorfor kommunen ikke bare satte taksterne op, hvis der manglede penge. Svaret var, at det kan man ikke, fordi kommunerne ifølge loven kun kan sende 25 procent af prisen for en vuggestue- eller børnehaveplads videre til forældrene. Det betyder så, at forældrene nu skal betale lidt ekstra for de millioner, regeringen har fundet til kommunernes daginstitutioner. Spørgsmålet bliver bare, om man kan finde det antal uddannede medarbejdere, der skal til for at leve op til regeringens aftale. Ifølge tal fra pædagogernes fagforening, BUPL, var der i december 2019, hvad der svarer til mindre end 70 fuldtidsledige pædagoger i Horsens, Hedensted, Skanderborg og Odder kommuner tilsammen. Dertil kommer selvfølgelig pædagogiske assistenter. Alene i Horsens regner man med, at der kan ansættes mindst 35 flere voksne allerede i år. I Odder bliver der kun penge til en lille håndfuld, mens Hedensted får råd til cirka det dobbelte. Der skal med andre ord også kigges på, hvor de mange flere hænder skal komme fra.

Annonce