Annonce
Ikast-Brande

Heller ingen ekstra penge til turismen i anden omgang

Der er ikke i første omgang bevilget penge til at spydspidsindsats til turisme i forhold til bl.a. gavlmalerierne i Brande. Arkivfoto
En forhøjelse af Ikast-Brande Kommunes bidrag til den fælles turismeindsats blev nedstemt - igen.
Annonce

Ikast-Brande: I starten af december nedstemte et knebent flertal i erhvervs-, vækst- og bosætningsudvalget (EVB-udvalget) et forslag om at øge den årlige betaling til turistsamarbejdet med Herning med 250.000 kroner. Torsdag skulle udvalget så tage stilling til en ny ansøgning fra VisitHerning, men udfaldet blev det samme.

En ”spydspidsindsats” var initiativet, der skulle hæve Ikast-Brande Kommunes bidrag til turistsamarbejdet fra 650.000 kroner til 900.000 årligt, blevet døbt. Dermed ville den samlede betaling til VisitHerning være endt på præcis det beløb, der var lagt op til i december.

Dengang kom udvalgets formand, de konservatives Annette Mosegaard, og næstformanden, Venstres Brian Sigtenbjerggaard, i mindretal, da de tre øvrige medlemmer af EVB-udvalget, Henrik Kraglund (FL); Kirsten Hoffmann (S) og Simon Skipper Vanggaard (DF) stemte imod forhøjelsen.

I stedet havde Turistforeningen for Herning, Ikast-Brande og omegn søgt om et tilskud på 250.000 kr. til det, foreningen altså benævnte en spydspidsindsats i forhold til flere af Ikast-Brande Kommunes turismeindsatser og markedsføringen af samme. Som eksempel nævntes Hærvejen, Brandes internationale street art-festival, byens gavlmalerier, Bøllingsø, Harrild Hede og større sportsbegivenheder i kommunen.

Annonce

Frem i lyset

VisitHerning påpegede, at kommunikationen vedrørende disse ting skulle spidses til og frem i lyset til de rette målgrupper, hvilket kræver en særlig indsats, og at denne særskilte analyse-, udviklings- og markedsføringsindsats har et omfang, som ikke kan gennemføres indenfor den nuværende aftale og resultatkontrakt med Ikast-Brande Kommune, som altså beløber sig til 650.000 kr. årligt.

Den ekstra kvarte million skulle bruges til at dække tidsforbrug, materialer samt markedsføring/kampagner. Det argument købte Henrik Kraglund, Kirsten Hoffmann og Simon Vanggaard imidlertid ikke, og dermed blev forhøjelsen af Ikast-Brande Kommunes bidrag til den fælles turismeindsats – endnu engang – nedstemt.

Dermed er sagen dog ikke slut endnu: Ønsket fra VisitHerning om en forhøjelse af beløbet skal nu behandles af økonomi- og planudvalget og derefter det samlede byråd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce