Annonce
Livsstil

Helle Troelsen: Første søndag i advent - Sådan laver du en adventskrans

Foto: Helle Troelsen
I dag er det første søndag i advent, og derfor er ugens buket en adventskrans lavet af naturmaterialer bundet omkring en halmkrans.
Annonce

Jeg fiskede en dadelgren op af en kasse hos vores lokale blomsterhandler og blev så forundret over, hvor tung den er. Der er virkelig gods i dadler, så de har dannet inspiration til denne adventskrans.

De umodne dadler har en lidt støvet blåliggrøn farve, der er fin sammen med blågran og bånd og lys i en tilsvarende nuance. Resten af materialerne har jeg fundet i haven.

Annonce

Til adventskransen er der brugt

Dadelgrene.

Blågran.

Blød ene.

Hasselrakler af rød hassel.

Hortensiablomster.

Fire lysholdere. Man kan i stedet bruge lys med spyd i bunden.

Annonce

Sådan gør du

Pil de små kviste af dadelgrenen. Klip blågranen og blød ene i mindre stykker. Riv hortensiablomsten fra hinanden, så der bliver små blomsterbuketter. Klip hasselkvistene af en hasselbusk, så der er minimum to bundter rakler på hver kvist.

Ståltråd vikles omkring halmkransen. Hvis halmkransen har en flad side, så vend den opad. Det hjælper med at holde lys og lysholderne lige.

Lav små buketter af tre forskellige slags materialer og bind dem fast. Skift mellem de seks forskellige slags materialer og bind dem skiftevis fast, startende ved den yderste, nederste kant af kransen. Dernæst toppen af kransen, og til sidst den inderste, nederste kant. Dette giver en harmonisk krans med en systematisk fordeling af materialer.De umodne dadler har en lidt støvet blåliggrøn farve, der er fin sammen med blågran og bånd og lys i en tilsvarende nuance. Resten af materialerne har jeg fundet i haven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce