Annonce
Horsens

Helle meldte dem til, Mads vidste intet: Nu har de vundet 120.000 kroner til brylluppet

Mads Møller Røjgaard og Helle Helding Jensen er i fuld gang med at renovere deres nyindkøbte hus. I mellemtiden bor de i Helles bedsteforældres hus, mens bedsteforældrene er rykket ud i deres sommerhus for en stund. Foto: Nicolai Skovgård
Mads Møller Røjgaard og Helle Helding Jensen er ved at renovere deres nyligt købte hus. Uden at sige noget til Mads meldte Helle dem til Skala FM's konkurrence, og så vandt de et bryllup.

Horsens: Hvad var gennemsnitsalderen for nybagte fædre i 2018?

Sådan lød det afgørende spørgsmål, da Mads Møller Røjgaard og Helle Helding Jensen søndag stod over for et andet par i radiokanalen Skala FM's konkurrence om at vinde et bryllup til en værdi af 120.000 kroner.

Mads og Helle stillede sig på det blå spot og svarede dermed 33,3 år, mens det andet par plantede fødderne ved det røde punkt og derfor angav 34,9 år som deres bud. 33,3 år var det rigtige svar.

Annonce

Jeg havde hørt om konkurrencen i radioen, og så meldte jeg os til uden at fortælle noget til Mads. Da vi så gik videre til de 20, der skulle stemmes om, måtte jeg hellere spørge ham.

Helle Helding Jensen

Står midt i husrenovering

Med ét var der sat dato for parrets bryllup - 3. oktober - og tøj, ringe, festlokaler, menu og bryllupsrejse var pludselig betalt.

- Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været så nervøs, siger Helle Helding Jensen om det afgørende øjeblik, da Folkebladet nogle dage efter møder parret midt i en større omgang byggerod.

De er nemlig i fuld gang med at renovere deres nye hus i Horsens, så bryllupsplanerne var egentlig sat en smule på pause.

- Det var ikke tanken, at vi skulle giftes i år. Vi ville vente, nu da husprojektet var i gang, og så ville vi også have tid til at spare nogle penge op til brylluppet, siger Helle Helding Jensen.

Forlovet i Paris

Hun er 22 år og læser ernæring og sundhed på Via University College i Aarhus, mens 23-årige Mads Møller Røjgaard er murer. De er oprindelig fra henholdsvis Østbirk og Brædstrup, har været sammen i fem år, og de har været forlovet i lidt mere end et år.

- Det blev vi i Paris, hvor vi fejrede nytår forrige år. Der faldt jeg i snørebåndene, som Mads Møller Røjgaard får formuleret det.

- Ja, han havde forgæves forsøgt et par gange i løbet af dagen, blandt andet oppe i Eiffeltårnet, men der var for mange mennesker. Det blev i parken lige over for, og det var rigtig fint, tilføjer hans kommende hustru.

Et eventyrligt bryllup

"Et eventyrligt bryllup" er navnet på Skala FM's årlige konkurrence, hvor man kan vinde et bryllup - i år til en værdi af 120.000 kroner.

Bryllupsdatoen er 3. oktober. Med i præmien er:

- Bryllupsfesten i form af lokaler, borddækning, tre retters-menu, drikkevarer og natmad

- Tøj til både brud og brudgom samt hårstyling og makeup til bruden

- Vielsesringe

- Fotografering af brudepar samt gæster ved kirken

- Bryllupskagen

- Diverse gaver og en bil til brug i 14 dage op til festen

- Bryllupsrejse til Porto Santo (del af den portugisiske øgruppe Madeira)

Kilde: eteventyrligtbryllup.dk/

Mads vidste ikke noget

I Skala FM's årlige bryllupskonkurrence, der går under titlen "Et eventyrligt bryllup", var der i år godt 300 par med. Først blev der blandt dem udvalgt 20 par, som man derefter kunne stemme på via Facebook. De 10 par med flest stemmer gik videre til finaleshowet, der foregik under Bryllupsmessen i Odense Congress Center.

- Jeg havde hørt om konkurrencen i radioen, og så meldte jeg os til uden at fortælle noget til Mads. Da vi så gik videre til de 20, der skulle stemmes om, måtte jeg hellere spørge ham, fortæller Helle Helding Jensen.

- Og jeg svarede, at vi kunne da godt deltage, for vi vinder alligevel ikke, forklarer Mads Møller Røjgaard.

Helle Helding Jensen og Mads Møller Røjgaard vandt den afgørende konkurrence til Bryllupsmessen i Odense Congress Center. Foto: Skala FM/Line Bjørn

Kørte på mavefornemmelsen

De 10 par skulle quizze i paratviden, hvor der var to svarmuligheder til hvert spørgsmål. Stillede man sig ved det forkerte svar, var man ude af konkurrencen.

- Jeg havde forsøgt at læse på lektien og tjekke op på for eksempel bryllupstraditioner, og så spurgte min bedstemor, "hvad nu, hvis I skal danse brudevals", så den øvede vi os også lidt på. Da værterne så sagde, at alle spørgsmålene handlede om statistik, troede jeg, at det bare var spildt arbejde, fortæller Helle Helding Jensen.

Det viste sig dog at hjælpe dem på et spørgmål om antal gifte par i Danmark i 2018, så helt forgæves var forberedelsen ikke. De vil dog ikke mene, det havde den store betydning samlet set.

- Det var vist mest held, tror jeg. Vi kørte meget på mavefornemmelsen, og mange af gangene var det gætteri, siger Mads Møller Røjgaard.

Forberedelserne er i gang

Det kommende brudepar er så småt gået i gang med de første forberedelser til brylluppet. Selv om det meste bliver klaret gennem konkurrencen, skal der blandt andet sendes invitationer ud, reserveres tid i kirken og bookes musikalsk underholdning.

- Helle er mest på bryllupsforberedelserne, mens jeg arbejder mest på huset, siger Mads Møller Røjgaard.

Parret håber at kunne rykke ind i huset om et par måneder, og så burde der være tid nok til at blive bryllupsparat efter det.

Se finale-quizzen her:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Coronavirus i Danmark: Hav respekt for dem, der bliver bange

Torsdag kørte jeg på arbejde til nyheden om, at den første dansker er ramt af Covid-19, også kaldet corona-virus. En TV2-redaktør havde været på skiferie i Norditalien med sin familie og bragt smitten med sig hjem. Det er der ikke noget overraskende i. Det kan højst være overraskende, at der gik så lang tid. Som danskere rejser vi som aldrig før, og på et eller tidspunkt måtte det ske. Det interessante er nu, hvordan vi håndterer ikke bare smitten, men også frygten for smitten. Erfaringerne fra 2009, da svineinfluenza hærgede verden, viser, at danskerne tager den slags epidemier forholdsvis roligt. Behovet for præcis information og viden er tårnhøjt, påpeger en ekspert fra Sundhedsstyrelsen i Jyllands-Posten, men vi er som danskere gode til at tage den nødvendige viden til os og agere nogenlunde, som myndigheder og eksperter beder os om. Medierne bliver i den slags situationer typisk beskyldt for at piske en stemning op, men prøv selv at tjekke, hvor mange artikler du kan finde med gode råd til: sådan skal du forholde dig, se her, hvad corona-virus er, hvem er særlig udsat osv. osv. Alt sammen fakta, der gør os tryggere og mere vidende. Det fremgår, at er man under 50 og helt rask, kan man tage det fuldstændig roligt. Hvilket får nogle til at tale situationen ned til ingenting eller gøre sig morsom over frygten hos andre. Her skal man bare huske, at ikke alle er under 50 eller helt raske. Mennesker, der enten selv er eller er i familie med nogle, der er svækkede, skal have lov at være bekymrede. Er din krop slidt af kræftbehandling, har din kone en lungesygdom, er din far svækket af alder og indlagt - så er du mere urolig end flertallet. Det er mennesker, som også har grund til at være nervøse, når en influenza-epidemi hærger - men er vi gode nok til at respektere deres frygt? Dronningen sagde det så rigtigt i sin nytårstale i 1984: "Så kommer vi med vores danske humor og små, dumsmarte bemærkninger". Det handlede ikke om corona-virus, men karakteristikken af danskernes reaktion passer meget godt. Så nej, vi skal ikke gå i panik, vi skal søge så meget faktuel viden som nødvendigt, og så skal vi have respekt for dem, der er bekymrede.

Erhverv

Nissens-produktion lagt ned af corona-virus: Vi er taknemmelige for ingen ansatte er smittet

Annonce