Annonce
Horsens

Hele følelses-paletten er i spil

Anne Ditte og Line Ringtved Thordarson (t.h.) udstiller for første gang sammen hos Galleri Brænderigården. Begge går ind i både svære og mindre svære følelser. Foto: Jakob Hedegaard-Høgh
Liné Ringtved Thordarson bruger kvindekroppen til at fange de følelser, der fylder og finder vej ud i hendes kvinde-skulpturer.
Annonce

Horsens: Der er noget ved kvindekroppen... En evne til at udtrykke følelser, som det ville være sværere at lade en skulptur af en mand udtrykke.

Liné Ringtved Thordarson fortæller, hvorfor det i langt overvejede grad er hunkøns-væsener, hun har ladet fingrene forme til sin ny udstilling hos Galleri Brænderigården i Horsens.


Min skulpturer udspringer næsten altid af en følelse, der trænger sig på. Det kan være angst, glæde, sorg, lyst - alle følelser, følelser, som alle kan genkende...

Liné Ringtved Thordarson


Udstillingen udgør den ene halvdel af en dobbeltudstilling med lokale Anne Ditte. Den ferniseres lørdag, og mens Anne Ditte portrætterer kvinder og sin oplevelse af svære sving i livet gennem malerier, er skulpturen (stadig) Liné Ringtved Thordarsons medium.

Liné Ringtved Thordarsons figurer er altid på vej frem eller op. Foto: Jakob Hedegaard-Høgh

Hun udstiller for tredje gang en større samling værker hos Brænderigården, og på gulve og på vægge finder man hendes karakteristiske skulpturer: 16 mindre og tre større værker er med.

Uanset størrelse er startstedet fælles.

Annonce

Følelser fylder og skal ud

- Min skulpturer udspringer næsten altid af en følelse, der trænger sig på. Det kan være angst, glæde, sorg, lyst - alle følelser, følelser, som alle kan genkende, og som på en eller anden måde kommer til at fylde mig. De skal så bare ud af min krop og ind i materialet, og resultatet er ofte menneskeskikkelser. Altid på vej op eller frem, forklarer hun om skulpturerne, som hun synes giver en ekstra dimension til Anne Dittes malerier.

Ikke mindst fordi begge kunstnere beskæftiger sig med kvinde-fysik og kvinde-sind.

Annonce

Jeg kender min krop

- Jeg kender min egen krop, jeg kender kvindens krop, og kvinder er vel generelt bedre til at udtrykke følelser. Det er på en måde mere legalt for os, siger hun og peger på skulpturen "Serenity", der er fastfrosset i en omfavnelse af sig selv.

- Det ville ikke være forkert, men det ville måske virke forkert, hvis det var en mand, der stod og krammede sig selv - det ville blive tolket anderledes. Mænd og kvinder har samme følelser, men de kommer mere til udtryk hos kvinder, siger Liné Ringtved Thordarson om indgangen til sin udstilling hos Galleri Brænderigården, som hun har samarbejdet med siden midten af nullerne.

Lørdagens fernisering finder sted kl. 13-15 på Søndergårdsallé 1-3. Begge kunstnere vil være til stede.

Liné Ringtved Thordarson står bag en kommende, stor skulptur af den kendte, aarhusianske skolebestyrer Nicoline Koch. Den færdige skulptur, der får en prominent placering ved et nybyggeri på Aarhus Havn, bliver over to meter høj og støbes i bronze. En mindre gipsafstøbning af værket er med på udstillingen i Horsens. Foto: Jakob Hedegaard-Høgh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Er der en ledig plads i din boble?

Annonce