Annonce
Horsens

Heldigt: Ingen rejsende fra Billund Lufthavn bliver ramt af Ryanair-strejke

Op mod 100.000 Ryanair-passagerer bliver onsdag og torsdag ramt af aflysninger som følge af personalestrejke. Passagerer fra Billund Lufthavn slipper i denne omgang. Foto: Rafael Marchante/Scanpix

Ryanair-passagerer, der skal flyve fra Billund Lufthavn, bliver ikke ramt af de 600 aflysninger, som flyselskabet har varslet som følge af personalestrejke.

Strejke: 100.000 flypassagerer har den seneste uge måtte holde vejret af frygt for at få sommerferien aflyst.

I forrige uge meldte Ryanair nemlig ud på Twitter, at lavprisselskabet er tvunget til at aflyse 600 flyafgange onsdag og torsdag i denne uge på grund af personalestrejke. Flyselskabets kabinepersonale i Belgien, Spanien og Portugal kræver mere i løn, og de nedlægger derfor arbejdet på afgange til og fra disse lande.

Ryanair-passagerer, der skal flyve til eller fra Billund Lufthavn, kan dog ånde lettet op.

- Når vi slår afgangene op de næste dage, kan vi se, at de stadig er programsat ud af Billund. Det er dejligt og fedt for de rejsende, der skal af sted til Spanien, siger administrerende lufthavnsdirektør, Jan Hessellund.

Annonce

Når vi slår afgangene op de næste dage, kan vi se, at de stadig er programsat ud af Billund. Det er dejligt og fedt for de rejsende, der skal af sted til Spanien.

Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn

Risiko for nye aflysninger

Billund Lufthavn har hverken afgange til Belgien eller Portugal, og derfor er det kun rejsende til Spanien, der har været i fare for at blive ramt af strejken. Fra Københavns Lufthavn har Ryanair aflyst afgange til og fra Bruxelles i Belgien, fremgår det af flyselskabets hjemmeside.

Selvom rejsende fra Billund Lufthavn slipper i første omgang, kan Jan Hessellund ikke med 100 procent sikkerhed afvise nye aflysninger.

- Hvis strejken bliver mere omfattende kan det påvirke os og få større omfang end forventet på nuværende tidspunkt, siger han.

Ryanair-passagerer har fået besked via e-mail eller sms, hvis deres fly er aflyst. I alt vil omkring 100.000 flypassagerer blive ramt af strejken.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce