Annonce
Horsens

Heldigt: Ingen rejsende fra Billund Lufthavn bliver ramt af Ryanair-strejke

Op mod 100.000 Ryanair-passagerer bliver onsdag og torsdag ramt af aflysninger som følge af personalestrejke. Passagerer fra Billund Lufthavn slipper i denne omgang. Foto: Rafael Marchante/Scanpix

Ryanair-passagerer, der skal flyve fra Billund Lufthavn, bliver ikke ramt af de 600 aflysninger, som flyselskabet har varslet som følge af personalestrejke.

Strejke: 100.000 flypassagerer har den seneste uge måtte holde vejret af frygt for at få sommerferien aflyst.

I forrige uge meldte Ryanair nemlig ud på Twitter, at lavprisselskabet er tvunget til at aflyse 600 flyafgange onsdag og torsdag i denne uge på grund af personalestrejke. Flyselskabets kabinepersonale i Belgien, Spanien og Portugal kræver mere i løn, og de nedlægger derfor arbejdet på afgange til og fra disse lande.

Ryanair-passagerer, der skal flyve til eller fra Billund Lufthavn, kan dog ånde lettet op.

- Når vi slår afgangene op de næste dage, kan vi se, at de stadig er programsat ud af Billund. Det er dejligt og fedt for de rejsende, der skal af sted til Spanien, siger administrerende lufthavnsdirektør, Jan Hessellund.

Annonce

Når vi slår afgangene op de næste dage, kan vi se, at de stadig er programsat ud af Billund. Det er dejligt og fedt for de rejsende, der skal af sted til Spanien.

Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn

Risiko for nye aflysninger

Billund Lufthavn har hverken afgange til Belgien eller Portugal, og derfor er det kun rejsende til Spanien, der har været i fare for at blive ramt af strejken. Fra Københavns Lufthavn har Ryanair aflyst afgange til og fra Bruxelles i Belgien, fremgår det af flyselskabets hjemmeside.

Selvom rejsende fra Billund Lufthavn slipper i første omgang, kan Jan Hessellund ikke med 100 procent sikkerhed afvise nye aflysninger.

- Hvis strejken bliver mere omfattende kan det påvirke os og få større omfang end forventet på nuværende tidspunkt, siger han.

Ryanair-passagerer har fået besked via e-mail eller sms, hvis deres fly er aflyst. I alt vil omkring 100.000 flypassagerer blive ramt af strejken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Frihedsrettigheder har en pris

Den personlige frihed er ukrænkelig. Det siger Grundloven, og det er et ualmindeligt godt princip, som hele vores samfund bygger på. Som fri presse er vi de første til at forfægte ytringsfriheden, som er en anden af de helt grundlæggende frihedsrettigheder i Danmark. Men frihed kan også have en pris. Det så vi i denne uge, da Retten i Horsens varetægtsfængslede en mand, der er ramt af demens. Han er sigtet for over 40 forhold: røveri, vold, trusler, hærværk, tyverier m.m., alle begået på Endelave og alle i perioden mellem juli og nu. Sagen er dybt ulykkelig for alle involverede, og et meget stort spørgsmål tårner sig op, efter manden er blevet varetægtsfængslet: Hvordan kan det komme dertil, at det er retten, der skal løse et problem, der i bund og grund handler om sygdom? Svaret er, at det kan det, når en mand har besluttet sig for, at han ikke vil flytte fra sit hjem. At han har den ret, har de fleste utrolig meget sympati for. Alligevel nager tvivlen, når en beslutning som i dette tilfælde har vidtrækkende konsekvenser for ham selv, de pårørende, naboer, hjemmeplejen, politiet, retssystemet og mennesker, han træffer på sin vej. Vi har lovgivning, som i ganske særlige tilfælde og under ganske særlige omstændigheder tillader, at mennesker bliver tvangsindlagt til psykiatrisk behandling. Og vi har lovgivning, som i ganske særlige tilfælde og under ganske særlige omstændigheder tillader, at mennesker bliver tvangsflyttet fra deres hjem til en institution. Der er gode grunde til, at reglerne kun åbner en smal sprække for handling, for det er altid farligt at gradbøje frihed. Også selv om en enkelt sag, hvor rigtig mange parter har gjort en stor indsats for at hjælp en syg mand, ender i et offentligt grundlovsforhør. Den udgang er ubehagelig, men nødvendig for at værne om frihedsrettighederne. For mig personligt betyder sagen, at jeg vil undersøge, hvordan jeg kan lave en fremtidsfuldmagt, som giver mine pårørende den bedst opnåelige mulighed for at træffe beslutninger på mine vegne, hvis jeg skulle blive ramt af demens. For det kan ske for os alle.

Annonce