Annonce
Horsens

Held og lykke i troldehimlen: Mange farvel-beskeder til Trolden Troels

Trolden Troels fjernes efter efterårsferien, og alle i Horsens har kunne skrive farvelbeskeder på ham i efterårsferien. Foto: Ludvig Dittmann
Trolden Troels på Langelinie synger på sidste vers. Han fjernes nemlig efter efterårsferien. Børn i byen har flittigt brugt muligheden for at skrive farvel på kunstværket af genbrugstræ.
Annonce

Horsens: "Good luck i troldehimlen", "vi savner dig allerede" og "når man får chanchen for at komme til Norge, så tager man den" er bare nogle af de mange beskeder, som Trolden Troels har modtaget.


Jeg synes, det er ærgerligt, at den skal væk, da den er virkelig god for børnene. De kan få lov til at bruge deres fantasi, og de kan derfor bruge den på mange forskellige måder.

Rolf Ottosen


Trolden Troels er på vej væk, fordi han er nedslidt. Levetiden blev"'kun" fem år, fordi han er lavet af genbrugsmaterialer.

Han har haft en gynge til brug og har skabt glæde blandt mange børn, som beskederne også viser.

Barnebarnet Asker Ottosen, far Rolf Ottosen og farmor Pia Ottosen var forbi trolden Troels søndag for at skrive en lille farvelhilsen til ham. Foto: Ludvig Dittmann

På denne solrige, dog kolde søndag var der ikke mange på Langelinie på besøg ved trolden, men barn/barnebarn, far og farmor med efternavnet Ottosen var nede for at skrive en hilsen til ham.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at den skal væk, da den er virkelig god for børnene. De kan få lov til at bruge deres fantasi, og de kan derfor bruge den på mange forskellige måder, siger Rolf Ottosen.

Imens er farmor, Pia Ottosen, i gang med at skrive en farvelhilsen fra barnebarnet Asker.

- Vi har ikke brugt den så ofte igen, men jeg håber da, at de får sat noget nyt op, fordi den pynter hernede, siger Pia Ottosen.

Genbrugskunstneren Thomas Dambo, som har lavet trolden, er glad for, at den er med til at samle folk og sprede glæde.  Foto: Ludvig Dittmann
Annonce

Dejligt, at den kan samle folk

Det er genbrugskunstneren Thomas Dambo, der har lavet Trolden Troels i samarbejde med lokale frivilige, som hjalp til. Den skulle oprindeligt have stået mellem et og to år, men i og med at folk var så glade for trolden, har den fået lov til at stå i længere tid.

- Jeg synes, det er dejligt, at den kan samle folk på den måde, som den gør. Beskederne til den er varmende og viser, at den er blevet holdt meget af, siger Thomas Dambo og fortsætter.

- Den kunst, jeg laver, er netop at prøve at få folk til at samle sig omkring, at vi godt kan bruge mange af de fantastiske affaldmaterialer, der findes. Vi kunne godt have lavet en trold, der kunne holde længere tid, men så kunne vi nok ikke bruge affaldsmaterialer. Så ville vi bare blive en del af problemet i stedet for at vise, at vi kan bruge affald til en masse, siger Thomas Dambo.

Trolden Troels var den tredje i rækken af trolde, Thomas Dambo har lavet. Sidenhen er der kommet mange flere til, og han skulle blandt andet have været på Hawaii og i Australien for at lave kunstprojekter.

Her er en af farvelbeskederne til trolden, som der er mange af på den. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce

Nye kunst- og legeinstallationer til Langelinie

Trolden Troels bliver ikke den sidste installation på Langelinie. Allerede i 2021 kommer der en ny installation kaldet "Havnen", og i 2022 lander der et helt nye kunstværk på området, skabt af kunstnergruppen Randi og Katrine.

- Vi er stadig i den spæde opstart, men vi glæder os rigtig meget til at se de første skitser og ideer fra Randi og Katrine, som bl.a. er kendt for at skabe farverige og interaktive værker til byens rum. Med et nyt kunstværk af Randi og Katrine tager vi afsæt i vores gode erfaringer med kunst-troldene og kunst i byens rum, fortæller kultur- og eventchef i Horsens Kommune, Lasse Schuleit, i en pressemeddelelse.

Selvom det er et trist farvel for mange nede på Langelinie, kan man se frem til, at der kommer nye installationer de næste par år. Foto: Ludvig Dittmann
Selvom det er et trist farvel for mange nede på Langelinie, kan man se frem til, at der kommer nye installationer de næste par år. Foto: Ludvig Dittmann
Selvom det er et trist farvel for mange nede på Langelinie, kan man se frem til, at der kommer nye installationer de næste par år. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Større udvalg, robotstyret dæklager og 40 lifte: Nyt bilhus på 5600 kvadratmeter står klar om et år

Horsens

Arrangør satser stadig på stor boligmesse i Horsens: Det er ligesom at tage i Føtex, Ikea eller Kolding Storcenter

CORONAVIRUS

Live: Se listen - her skal du huske at bære mundbind

Annonce