Annonce
FC Fredericia

Helbredet over alt: FC Fredericias spillere bliver hjemme på ubestemt tid

Fodbold er en kontaktsport, og spillerne rører ved hinanden - også når der trænes. Derfor giver det ikke mening at træne sammen lige nu. Arkivfoto: Søren Gylling
FC Fredericias spillere og stab fortsætter med at blive hjemme grundet udbruddet af coronavirus i Danmark. Den beslutning har mange andre klubber i landet også truffet.
Annonce

Fredericia: Selvtræning på ubestemt tid.

Det er udsigten for FC Fredericias spillere. Træningen blev suspenderet i torsdags som følge af, at coronavirus satte Danmark på vågeblus, og dengang lød det fra klubben, at man ville evaluere situationen senere.

Den evaluering er sket, og det er blevet besluttet, at FC Fredericia-spillerne heller ikke træner sammen i den kommende uge. Det sker for at mindske risikoen for smitte med coronavirus.

- Spillerne er sendt hjem på ubestemt tid, og vi følger de anbefalinger, der er kommet fra Divisionsforeningen. Vi er blevet anbefalet at holde spillerne fra hinanden, og de gør vi selvfølgelig. De var her ikke i torsdags og har ikke været her siden, og de kommer heller ikke i næste uge, siger direktør Stig Pedersen.

Hele det danske samfund er blevet bedt om at undgå større forsamlinger af mennesker. En række andre klubber, blandt andet FC Fredericias næste modstander HB Køge, har også sendt spillerne hjem.

- Vi skal undgå, at nogen bliver syge. Det gælder vores spillere, og det gælder alle andre. Det er det, der ligger til grund for vores strategi, siger Stig Pedersen.

Vi skal undgå, at nogen bliver syge. Det gælder vores spillere, og det gælder alle andre. Det er det, der ligger til grund for vores strategi.

Stig Pedersen, direktør for FC Fredericia

Annonce

Hvornår skal vi i gang?

Det store spørgsmål er, hvornår man kan komme i gang igen. Det ved ingen tilsyneladende.

- Tingene skal normaliseres, før vi kan komme i gang. Og jeg forestiller mig, at vi bliver varslet i god tid, når det sker. Jeg tror ikke, at statsministeren kommer til at stå på et pressemøde onsdag og sige: Nu er alt åbent fra i morgen, siger Stig Pedersen.

- Det er umuligt at komme med et præcist bud på, hvornår alt er i gang igen. Men jeg tror, at der går adskillige uger, siger direktøren.

For mange virksomheder er dette en slem omgang. FC Fredericia er ingen undtagelse, for klubben lever af at underholde, og den er afhængig af sponsorater fra virksomheder i velstand.

Tror du, at denne 1. divisions-sæson kommer i gang igen?

- Det er jeg holdt op med at spekulere på. Jeg kan ikke se, at der er noget i sol måne og stjerne der tyder på, at vi skal starte foreløbig. Tidshorisonten synes noget længere fremme end efter 14 dage. Jeg ved ikke, hvornår man lukker op igen. Hvad skal der til?, spørger Stig Pedersen.

Annonce

Vi vinder ved at stoppe træningen

FC Fredericia kommer til at miste træninger sammen, og det kommer også til at ramme holdets spil. Men det samme gør sig gældende for de andre hold i 1. division, selvom Divisionsforeningen jo ikke kan bestemme, at klubbernes spillere ikke må samles.

- Jeg har svært ved at forestille mig, at der ikke er nogen, som følger anvisningerne, siger Stig Pedersen.

Han mener ikke, det er ret slemt at FC Fredericias spillere må blive hver for sig.

- Det vigtigste er, at vores spillere ikke bliver syge. Hvis vi fik en hel trup, der blev ramt af sygdom, ville der være en lang genoptræningsperiode bagefter. Vi vinder mere ved, at vi undgår at blive syge, end at vi træner sammen, siger Stig Pedersen.

Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen har tidligere udtalt, at man vil gøre alt, hvad man kan, for at spille turneringerne færdig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce