Annonce
Hedensted

Hekse, elefanter og skræmmende skeletter slog katten af tønden i tidligere Aldi-bygning

Hedensted Handelsforening havde lørdag formiddag inviteret til fastelavn. Arrangørgruppen havde planlagt bogstavjagt for børn i ni af byens forretninger. Det hele endte i voldsom regn, hvorfor man sprang direkte til tøndeslagning i den gamle Aldi-bygning overfor Sognegaarden, hvor der blev serveret fastelavnsboller, saftevand og slikposer til børnene. Foto: Peter Leth-Larsen
Hedensted Handelsforenings fastelavns-arrangement løb lørdag formiddag af stablen i den tidligere Aldi-bygning. I omegnen af 40 udklædte børn såvel som voksne var mødt op for at slå katten af tønden og nyde lidt godt til ganen
Annonce

Hedensted: Silende regnvejr, pjaskvåde veje og van(d)vittige vindstød var lørdag formiddag årsag til, at Hedensted Handelsforenings planlagte fastelavns-bogstavjagt var "afblæst".

Planen var ellers, at børn, forældre og bedsteforældre skulle mødes foran biblioteket klokken 11 for at gå på jagt efter bogstaver i byens forretninger, hvor der var sat seks gavekort til Hedensted Boghandel på spil i gevinster.

Der var dog – formentlig på grund af vejrguderne – ingen tilmeldinger til bogstavjagten, hvorfor fastelavns-arrangementet i stedet startede i den tidligere Aldi-bygning, hvor det ellers skulle have sluttet med en omgang katten af tønden, fastelavnsboller, saftevand og kaffe.

Katten af tønden, fastelavnsboller, saftevand og kaffe var dog trods gåturens aflysning alligevel på menuen, hvilket i omegnen af 40 fremmødte børn, forældre og bedsteforældre nød godt af til en sjov og slagrig formiddag.

Bagerst ses 3-årige Alice Lundemo, der var mødt op til fastelavns-arrangement med sin udklædte mor. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Kreative udklædninger og slag på tønden

- Velkommen til Hedensted Handelsforenings fastelavns-arrangement. Det er dejligt at se, at så mange er mødt op trods det dårlige vejr.

Således indledte Søren Fabricius fra Cycleworld Hedensted åbningstalen i den tidligere Aldi-bygning, der i dagens anledning var pyntet med bod, bænke og hængende tønder fra loftet.

Og netop de hængende tønder blev i tidsperioden mellem klokken 11 og 12 udsat for lidt af hvert, da kreativt udklædte børn og voksne stillede sig i kø med målet om at blive kattedronning eller kattekonge.

Et af de børn, der var mødt op til slagfesten, var 3-årige Alice Lundemo, der havde iklædt sig et særdeles skræmmende skelet-kostume.

Hånd i hånd med sin 34-årige hekse-udklædte mor, Camilla Lundemo, stillede 3-årige Alice sig i kø foran en af de to tønder, der gentagende gange fik et ordentligt dvask med træbattet, der nærmest må have dannet et ekko, der kunne høres på Hedensted Sognegaard og SuperBrugsens parkeringsplads.

Også 10-årige Caroline Kølleskov – iklædt elefant-kostume - nød festlighederne til fastelavns-arrangementet, da lørdags-legedagen med den 10-åriges pandaudklædte veninde blev udnyttet i den tidligere Aldi-bygning, mens 12-årige Matthis Rasmussen havde taget sin storebror, lillebror og mor under armen.

- Mig og min familie er kommet for at have det sjovt og for at hygge os sammen, siger 12-årige Matthis Rasmussen – før endnu et brag lød fra den voldsomt udsatte tønde.

Annonce

Slikposer, kroning og gavekort

Og hygget blev der i den grad i den korte time, arrangementet varede.

Efter tre omgange katten af tønden blev tre kattedronninger og tre kattekonger kåret, hvorefter der blev trukket lod om seks gavekort på 300 kroner til Hedensted Boghandel, mens der blev spist fastelavnsboller og drukket saftevand.

Slutteligt fik alle søde tænder uddelt sukkerfyldte slikposer, mens der fra to af arrangørerne - Søren Fabricius og Bente Dvinge - blev reflekteret over Hedensted Handelsforrenings første fastelavns-arrangement.

- Det var selvfølgelig virkelig uheldigt med vejret, men det var skønt at se så mange børn komme alligevel. Arrangementet bliver helt sikkert gentaget næste år – forhåbentlig med et bare lidt bedre vejr, siger Bente Dvinge med et stort smil.

Flere kreative udklædninger kunne ses i den tidligere Aldi-bygning lørdag formiddag, hvor Hedensted Handelsforening havde inviteret til fastelavn. 12-årige Matthis Rasmussen var til stede med mor, storebror, lillebror. Foto: Peter Leth-Larsen
Også de helt små fik lov at give tønden et ordentligt slag. Foto: Peter Leth-Larsen
Pyntede tønder hang fra loftet i den tidligere Aldi-bygning. I alt med tre kattedronninger og tre kattekonger kåret. Foto: Peter Leth-Larsen
10-årige Caroline Kølleskov nød lørdagens legedag med veninden i Hedensted. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvor blev lyrikken af?

Horsens

Trods påbud og dødsfald: - Jeg har tillid til både personale og ledelse, når jeg taler med avisen

Horsens For abonnenter

DN om ny omfartsvej: Vi er aldrig glade for infrastruktur hen over sårbare naturområder

Annonce