Annonce
Horsens

Heftig debat om skattestigning: Fra "Hvor er logikken?" til "Giv den nu et ordentligt hak op"

Rigtig mange horsensianere har en mening om borgmesterens forslag om at sætte skatten op næste år. Det viser sig i kommentarsporet under avisens artikler om emnet. Arkivfoto: Morten Pape
Masser af horsensianere har givet deres mening til kende på Facebook, efter borgmester Peter Sørensen (S) foreslog at sætte skatten i Horsens op.

Horsens: Tirsdag morgen foreslog borgmester Peter Sørensen (S) i et debatindlæg i Horsens Folkeblad at lade skatten i Horsens Kommune stige med 0,2 procentpoint fra næste år.

Og den udmelding fik horsensianerne til tasterne på Facebook.

I løbet af få timer gav flere hundrede deres mening til kende under artiklerne på Horsens Folkeblads Facebook-side. Og horsensianerne synes - i hvert fald på Facebook - delt i to nogenlunde lige store lejre, når det kommer til opbakningen til at sætte skatten op.

Annonce

Flere af de debatlystne bakkede op om borgmesterens ønske om at sikre penge til at bevare velfærden på trods af den kommunale udligningsreform, der kommer til at koste Horsens Kommune 30 millioner kroner næste år.

- Jeg betaler sgu gerne 0,2 pct. mere i skat, for at der kan blive ansat lidt flere på ældreområdet, skrev Kristian Ehlers Knudsen, mens Jørgen Hein Jakobsen opfordrede politikerne til at lade skatten stige mere end de planlagte 0,2 procentpoint.

- Giv den nu et ordentligt hak op i stedet for det fedteri. Så kunne det være, at alle vores ældre og syge kunne få en anstændig behandling, skrev han.

Flere skrev også, at de gerne ville betale lidt flere penge, hvis de kunne få lovning på, at pengene går til børn, ældre og handicappede.

- Det er da o.k., hvis pengene går til velfærd og ikke til dem, der har nok i forvejen, skrev f.eks. Joan Andersen.

Mangler logik

Det var dog langt fra alle brugere i det lange kommentarspor, der bakkede borgmesterens idé op.

- Hvad med at undersøge, om ikke der er nogle steder, der kan spares, inden man bare hovedløst hæver skatten, skrev Anders Midtgaard, mens flere andre bød ind med ideer til steder, hvor der kan spares.

Det gælder bl.a. på nye supercykelstier, på byggerier og på renoveringer af veje.


Giv den nu et ordentligt hak op i stedet for det fedteri. Så kunne det være, at alle vores ældre og syge kunne få en anstændig behandling.

Jørgen Hein Jakobsen


En del mente også, at der manglede logik i ideen om at sætte skatten op, bare fordi Horsens Kommune bliver ramt af udligningsreformen.

- Udligningsreformen koster Horsens 30 millioner kroner om året - men med dette forslag stiger skatteindtægten næsten til det dobbelte, nemlig 57 millioner kroner allerede næste år. Hvorfor runder man indtægten så meget op? Og kan man garantere, at de ekstra 27 millioner kroner vil gå ubeskåret til alle parter, der arbejder med velfærdens varme hænder i alle årene fremad, spørger en bruger ved navn Michael L. Thomsen, mens Simon Harter ikke mener, borgmesteren bør have med penge at gøre.

- Horsens kommunes samlede budget er på 5741 millioner kroner, hvoraf 1267 millioner er kommunal udligning fra andre kommuner. Hvis man i det budget ikke kan finde 57 millioner, bør man ikke have med andre menneskers penge at gøre, længere er den ikke, lyder hans kommentar.

Blandt politikerne i byrådet er der flertal for at hæve skatten, da både Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti er positive over for forslaget. Venstre, Konservative og Liberal Alliance er imod.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce