Annonce
Hedensted

Hedensted har fået sin kongevej tilbage: Træer og græsbassiner byder velkommen

Horsensvej blev officielt indviet med brandbiler og julemand. Tilfredsheden med vejen er stor, men mange synes, fortovet er for smalt. Det skyldes den særlige regnvandsløsning.

Hedensted: Horsensvej er en af de centrale indkørsler til Hedensted og blev i sin tid kaldt for Kongevejen, men det kongelige snit har været svært at få øje på de seneste mange år.

Sådan sagde formand for Hedensted Kommunes tekniske udvalg Lene Tingleff (V), da hun lørdag formiddag foretog den officielle indvielse af vejen.

- Det har længe været et stort ønske at renovere vejen, så der er grund til at glæde sig over, at vejen igen har fået et indbydende udseende, sagde Lene Tingleff.

Og den vurdering var der mange af de omkring 50 fremmødte, der var enige i, selvom de havde et kritikpunkt af den nye vej.

- Selve udseendet er rigtig fint, men vi synes, fortovet er for smalt. Det er svært at gå to og to, forklarer Lene og Ole Nikolajsen.

Også Karen Windel roste vejens udseende.

- Det er glædeligt at se for os, der bor i denne ende af byen, at vejen er blevet flot igen. Fortovet er for smalt, så det er svært at have et barn i hver hånd, men det skyldes jo klimatilpasningen, fortæller Karen Windel.

Vi har fået en flot indkørsel til Hedensted by.

Lene Tingleff (V)

træer og græsser

At vejen har fået den udformning, skyldes netop, at al regnvand fra vejen bliver opfanget i regnvandbassiner langs vejen.

- Vi har indsnævret kørebanen, så meget vi kan, til 6,5 meter, og så skal der være plads til regnvandsbassinerne og plantebedene. Det gør, at fortov og cykelsti bliver smallere end før, men man må jo gerne gå på en cykelsti, og det ser ud, som om folk er ved at vænne sig til det, forklarer René Knudsen, der er en af de medarbejdere fra Hedensted Kommunes Natur, vand og vej-afdeling, der har arbejdet med renoveringen.

Vejen, der er 700 meter lang, har 21 bede med navertræer og bunddække samt 1000 kvm regnvandsbassiner. Bassinerne er plantet til med hårdføre græsser, der både kan holde til store mængder vand og til tørke.

Ved Hovedvejen er der anlagt en række bakker, som er blevet plantet til med vilde blomster og græsser.

- Vi har været lidt udfordret af regnen, så vi holder øje med, hvordan bevoksningen arter sig. Måske skal vi plante enkelte træer, men bakkerne skal bevare deres åben indtryk, fortæller René Knudsen.

Annonce

Mangler sideveje

Anlægsarbejdet på selve vejen er færdigt, men sidevejene Nygade og Hedebogade mangler endnu asfalt. Det skyldes, at Hedensted Fjernvarme har et ønske om at skifte rør i de gader.

Efter den officielle indvielse med kaffe og klejner kom brandbilerne kørende ad Horsensvej, og sammen med julemanden kunne børn og voksne gå ad den renoverede vej til torvet, hvor der traditionen tro var juletræstænding, dans om juletræet, trylleshow, slikposer og mange andre aktiviteter arrangeret af Hedensted Handelsforening.

Horsensvej

Projektet med at renovere Horsensvej har kostet 14,6 mio. kr. og har varet siden august sidste år.

Forud blev alle vejtræer på begge sider fældet. Nye er blevet plantet, og der er lavet 21 bede med nye navertræer og bunddække og 1000 kvm regnvandsbede med græsser.

Der er blevet lavet nye fortove og cykelstier og bump for at sænke hastigheden på vejen.

Kloak, fjernevarme, el og internetforbindelse er blevet renoveret i samme omgang.

Vejindvielsen faldt sammen med handelsforeningens juletræstænding, så julemanden fik et lift af brandbilerne. Foto: Morten Pape
Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Vejdirektoratet ser intet behov for ny omfartsvej: Men den er alligevel nødvendig, vurderer kommunen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Ny øverste chef for 7000 kommunalt ansatte i Horsens: Charlotte Lyrskov udnævnt til ny kommunaldirektør

Horsens For abonnenter

Fra sofatid foran tv'et til huskøb i Stensballe: - I Horsens er der noget for alle

Erhverv

Første af sin art i Danmark: Nu er byggeriet af kollegium for håndværkere i gang på godsbanearealet

Podcast

Togbroen over Vejlefjord spøger stadig hos Else og John: - Om natten vil det blive helt forfærdeligt for os

Uden at orientere politikerne: Region afviste at bakke op om ALS-forskning i Grindsted

HH Elite For abonnenter

Kvalitet og bredde til forskel: HH Elites ti måls-sejr afslørede disse fire afgørende styrker

Horsens

Partiformand var med til at skyde Venstres valgkamp i gang: Ravn vil sætte en stopper for beskidt spildevand, der havner i fjorden

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

Det er sjældent, at der går vaskeægte røvhuller rundt iblandt os: 1250 elever mødte ind til første skoledag blandt stilladser og arbejdsfolk

For abonnenter

Mette Frederiksens brutale højre hånd fra Esbjerg i fokus for vilde sms’er

Navne

Malene fra Horsens bliver ny chef for bibliotekerne og Borgerservice i Billund

Horsens For abonnenter

Tomt torv i Horsens skal snart være fortid, hvis det står til borgmesteren: Vi skal række ud til klyngen af stadeholdere

Horsens

Vil du blive klogere på kandidaterne, inden du sætter dit kryds? Her er overblikket over de lokale vælgermøder

Annonce