Annonce
Hedensted

Hedensted Fjernvarme ansætter ny direktør: Første projekt er masser af nye brugere

Gitte Guldberg er ny direktør for Hedensted Fjernvarme fra 1. august. Privatfoto
Hedensted Fjernvarme har vokset sig så stort, at værket har valgt at ansætte en direktør. Gitte Guldbergs første opgave bliver blandt andet at få beboere i det vestlige Hedensted koblet på fjernvarmen.
Annonce

Hedensted: Med 2300 forbrugere og flere på vej, projekter med overskudsvarme og solpaneler er Hedensted Fjernvarme blevet så stor, at bestyrelsen fra 1. august har ansat Gitte Guldberg som direktør i Hedensted Fjernvarme.

- Vi har tidligere gjort meget brug af konsulenter, men ved at ansætte en direktør, der skal have det overordnede ansvar for værket og vores mange projekter, kan vi spare en del på den post. Vi går stadigvæk efter at sætte varmeprisen ned, så den nye stilling får ikke varmeprisen til at stige, forklarer formand Morten Juhl Lassen men henvisning til, at fjernvarmen de seneste 10 år har nedbragt prisen med 33 pct. og omstillet varmeproduktionen fra at være naturgasbaseret til at være CO2-neutral.

Gitte Guldberg er uddannet teknikumingeniør og har blandt andet et pædagogikum, arbejdsmiljøuddannelsen og en Master of Business Administration blandt sine mange ekstra uddannelser. Hun har i mere end 11 år arbejdet med ledelse af forsyningsselskaber, hvoraf de otte år har været som øverste chef. Sidst som direktør for Morsø Forsyning. Hun har også været direktør i Lemvig Vand og Spildevand og arbejdet fem år hos TRE-FOR som energirådgiver indenfor el, vand og fjernvarme.

Driftsleder Torben Alex Nielsen vil stadigvæk være ansat og have ansvaret for den tekniske drift af værket, mens den nye direktør får det overordnede og strategiske ansvar.

Gitte Guldbjerg

Gitte Guldbjerg er 57 år og har tre voksne børn, der alle er flyttet hjemmefra.

Hun bor i dag sammen med sin mand på Mors, men familien har sat huset til salg og flytter til Hedensted-området, så snart huset er solgt.

Hun tiltræder direktørstillingen i Hedensted Fjernvarme 1. august 2020.

Annonce

Fjernvarme til det vestlige Hedensted

En af den nye direktørs første opgaver bliver et projekt med at få koblet Parallelvejs-kvarteret, Årupparken, og Stjernevejskolen på Hedensted Fjernvarme.

Parallelvejs-gaderne og Årupparken kan blive koblet på via solvarmeanlægget på Vestre Ringvej, mens Stjernevejskolen vil blive forsynet via en ny ledning langs Mosegade.

- Vi har fået et projektforslag godkendt ved kommunen, og til efteråret laver vi en plan for, hvordan folk kan tilmelde sig. Det kræver, at 50 pct. siger ja til en tilslutning, inden vi kan gå i gang, fortæller Morten Juhl Lassen.

Hedensted Kommune har allerede sagt ja til, at Stjernevejskolen kan komme på fjernvarmen, fordi skolen har et gammelt gasfyr.

- Derfor vil Hedensted Centeret og industriområderne langs Mosegade også ville kunne få et tilbud om at komme på fjernvarme, forklarer Morten Juhl Lassen.

I øjeblikket har Hedensted Fjernvarme 2300 forbrugere, men hvis de ny områder kommer til, vil det antal vokse. Det gør det i forvejen, fordi store boligområder ved Lille Dalby Bakker og i Remmerslund også kommer på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

Se alle målene: Rekordmål af Kjær og kanonkugle af Therkildsen knækkede Hobro

Danmark For abonnenter

Coronasmittede får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce