Annonce
Hedensted

Hedensted fik en hel måneds regn sammen med 66 tordenbrag

Sådan så det ud, efter vandet onsdag aften var faldet over Hedensted. I løbet af aftenen måtte flere biler trækkes ud af den spontane sø under viadukten ved lyskrydset. Foto: Mikkel Reuter
Flere steder i Hedensted Kommune blev hurtigt oversvømmet, da himlen i et par timer åbnede sig onsdag aften. I Hedensted måtte flere biler trækkes fri.

Hedensted: Thor slog onsdag aften løs med sin hammer over Hedensted Kommune. I takt med at et uvejr trak ind over lokalområdet, blev hele 66 lyn blev registreret af DMI på ganske kort tid.

Som de fleste nok opdagede, blev de gentagne tordenbrag desuden fulgt af en solid mængde vand. Selvom dagens knap 15 mm nedbør ikke var nok til at klassificeres som et skybryd, var det alligevel så intenst, at flere steder blev oversvømmet på ganske kort tid - herunder viadukten ved lyskrydset i Hedensted, som i en periode var umulig at passere i bil.

Sydøstjyllands Politi oplyser, at flere biler på stedet kørte fast i vandet, som skønnes at have stået en halv meter højt.

Til sammenligning gav uvejret samme mængde vand, som der faldt i hele april måned. Men selvom mange formentlig var enten krøbet i sengen med dynen over hovedet eller stod foran vinduet og kiggede fascineret ud mod vejret i al sin pragt, var det faktisk slet ikke så usædvanligt, at det var værd at tage ad notam.

- Som sådan tordnede det ikke mere, end det gør adskillige gange hver sommer, så selvom det kunne virke voldsomt, var der ikke noget rekordagtigt i det. Det var en ganske almindelig sommertorden, siger vagthavende meteorolog Hans Wanner fra DMI.

Kun i Vallensbæk og Ishøj Kommuner blev der registreret skybryd, hvilket kræver mindst 15 mm regn på en halv time.

Sydøstjyllands Politi estimerer, at vandet på et tidspunkt stod i op mod en halv meters højde. Foto: Mikkel Reuter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Wengel rejste fra Melbourne til Horsens: Det var den mest syrede tur

Annonce