Annonce
Kultur

Hedensted afsætter penge til kulturen: 300.000 kroner i ny kulturpulje

I Hedensted Kommune er kulturlivet i høj grad båret af frivillige i foreningslivet, som man bl.a. kan opleve det til det årlige arrangement Kulturfabrikken. Nu skal en ny pulje hjælpe endnu flere foreningsdrevede kulturaktiviteter i gang.  Arkivfoto: Morten Pape
En ny kulturpulje på 300.000 kroner har set dagens lys i Hedensted Kommune. Puljen kan søges af foreninger, der ønsker at udvikle nye kulturaktiviteter i 2021.
Annonce

Hedensted:  Foreninger, der har en god ide til en ny kulturaktivitet eller et enkeltstående event indenfor f.eks. børne- og ungekultur, billedkunst, teater, musik, litteratur og medier, dans og bevægelse, tværkulturelle aktiviteter eller kulturarv kan nu søge Kulturpuljen om tilskud til deres aktiviteter.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Hedensted Kommune, der netop har åbnet op for ansøgninger til puljen.

Formålet med puljen, som Det Fælles Landdistriktsråd og Fritidsudvalget er gået sammen om at finde penge til, er blandt andet at skabe flere gode hverdagsfællesskaber og positive oplevelser til borgerne.

- I Det Fælles Landdistriktsråd støtter vi gerne foreninger, der ser nye udviklingsmuligheder for deres aktiviteter på kulturområdet. For os er det vigtigt, at kulturlivet hele tiden udvikler sig og forbliver alsidigt og en oplevelse for borgerne at deltage i, fortæller Peter Altenborg fra Det Fælles Landdistriktsråd.

Annonce

Tænk ud af boksen

Han bakkes op af byrådspolitiker Hans Vacker (V), der også er formand for Fritidsudvalget.

- Vi vil gerne, at der bliver tænkt ud af boksen i disse corona-tider, særligt i forhold til hvordan vi sikkert samler og afvikler aktiviteter for forskellige målgrupper. Vi tror på, at vejen frem i det nye år, er mange mindre events og tiltag, der f.eks. kan besøges af borgerne på egen hånd. Så undgår vi at samle for mange og samtidig sikrer vi os, at borgerne kan få oplevelsen med, uanset hvor lavt forsamlingsforbuddet måtte være, fortæller Hans Vacker.

Kulturpuljen kan søges løbende og der gives et maks tilskud på 30.000 kroner pr. ansøgning. De specifikke kriterier og ansøgningsskemaet kan findes på Hedensted Kommunens hjemmeside under Kultur og Fritid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Pludseligt dyk i populær uddannelse: - Det er mærkeligt, men der skal være plads til svigt

Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Annonce