Annonce
Odder

Heavy-fans kan man regne med

Tidligere hed de Nice Try, nu kalder de sig Perfect Alibi. Det var et lokal band, som lagde ud på Hads Herreds Rockfestival. Foto: Morten Pape
Normalt går tilhængerne i den tungeste rock i det sorteste tøj - men regntøj i alle farver fungerer også ganske godt, når det står ned i stænger.

Gylling: Hoppeborgen blev ikke pustet op, og der var lidt for tomt på festivalpladsen, da Hads Herreds Rockfestival startede lørdag kl. 14. Det afholdt nu ikke de ca. 200 gæster fra at gå all inn for det, der foregik på scenen - heller ikke selv om de blev våde af det.

For regnede, det gjorde det før og under historiens første rockfestival på fodboldbanerne i Gylling, selv om man måske nok fornemmede en lille pause, da det første band gik på scenen. I hvert fald syntes de ca. 200 gæster at glemme det, da Perfect Alibi, bedre kendt som Nice Try, gav den gas. Deres musik fik gæsterne ud af serveringsteltene og op til scenekanten for at blive et med den hårde rock. Headbanget blev der ganske vist ikke, men publikum nød tydeligvis musikken.

- Det er skideærgerligt, at det regner, men der er jo ikke noget at gøre ved det. Og se, folk har jo klædt sig på til lejligheden, sagde en af arrangørerne bag festivalen, Thorbjørn Forsberg og henviste til alt det regntøj, som folk var iført.

Annonce
Det var koldt, og det regnede en stor del af eftermiddagen. Men folk hyggede sig på boldbanerne i Gylling. Foto: Morten Pape

Blev streamet

Sammen med Morten Skak Ottosen har Thorbjørn Forsberg i flere måneder brugt al fritid på at arrangere festivalen, der med 10 bands rummede et repertoire spændende fra hård rock til dødsmetal. Ikke så mærkeligt, eftersom de to gutter i flere år har været med til at arrangere metalkoncerter i forsamlingshuset. 10 er det blevet til, og det har trukket publikum fra nær og fjern til og placeret Gylling på landkortet hos folk, der som regel går i sort tøj.

En del af publikum ved lørdagens koncert var da også folk, som tidligere har gæstet forsamlingshuset, og sammen med lokale, som "bare ville støtte op" om koncerten udgjorde de en sjov sammenblanding af folk: nogle var iført fornuftige regnsæt - andre sort lædertøj og med en masse sort mascara under øjnene. Trods forskellen hyggede alle sig fint sammen.

- Folk har så mange fordomme overfor dødsmetal. I virkeligheden er vi bare nogle mennesker, som kan lide dens slags musik, lød det fra aarhusianeren Søren Ølholm, inkarneret metalfan.

Sammen med hustruen, Tilde Ølholm og en gruppe frivillige driver han www.dentungeradio, der er landets eneste metalradio, som fokuserer på musik i genrerne død, black, heavy, thrash, power og doom. Som noget nyt er parret begyndt at tage ud til mindre festivaler og streame direkte fra deres medbragte campingvogn.

- Hads Herred Rockfestival fokuserer også en del på almindelig rock. Men programmet i dag indeholder nu også nogle bands fra min egen genre. Blandt andet ser jeg meget frem til at høre Beast, lød det fra Søren Ølholm.

Glade gæster

Da festivalen ved redaktionens slutning endnu kørte på sit højeste, er det svært at sige, om Hads Herreds Rockfestival bliver en årligt tilbagevendende begivenhed. Men at dømme efter publikums begejstring over det, der blev spillet på scenen, er der nok en rimelig chance. Lægger man dertil det faktum, at selve logistikken med serveringstelte, armbånd, toiletter, indhegning og så videre synes at fungere optimalt, er chancen vel endnu større.

Og næstegang beder vi så bare guderne om godt vejr.

Man kan se flere fotos fra festivalen her.

Søren Ølhom (tv.) fra Den Tunge Radio valgte at slå forteltet op, så der blev lidt mere ly for regnen i radiokanalens campingvogn. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Restaurantforpagter efter coronaudbrud og serieindbrud: Det kan ikke blive meget værre

Annonce