Annonce
Læserbrev

Havneudvikling. Bevar Cafeen Hou Havn

Læserbrev: Der er en rigtig god grund til, at såvel lokale som sommergæster - i bil, cykel eller på skib - sætter stor pris på Cafeen Hou Havn. Sådan har det været i alle de 20 år, vi har været faste sommergæster på Cafeen.

Det er fordi den er anderledes end alle andre havnerestauranter og cafeer.

Men hvordan anderledes? Holdbart anderledes!

Det er den også set i relation til den udvikling, der generelt er sket med spisesteder og cafefeer på stort set alle havneområder og lystbådehavne i alle disse år, hvor de fleste af disse nu er landet i en metermålsagtig ensformig elegance, som faktisk keder de fleste. Selv ejeren af en megadyr lystyacht foretrækker Cafeen Hou Havn - for den er anderledes på den gode måde.

Overskueligt men altid lækkert menukort, som på hovedrettens område skifter fra dag til dag. Friske råvarer og lækker kvalitetsmad, sand på gulvet og råhygge, fantastisk venlig betjening og dejlig uformel. Også kulturelt har Cafeen sin egen stil: Der har været utallige fine musikaftener i teltet.

Men nok allervigtigst: Fra starten 30 år tilbage lagde Folke Sørensen grunden. Der har altid været et stærkt kollektivt sammenhold/fællesskab blandt de til enhver tid ansatte. Og dette er fortsat meget smukt under Martin Jørgensens ledelse.

Det er vores inderlige håb, at køberen af havnearealet også vil købe Cafe Hou Havn og ansætte Martin Jørgensen som forpagter. Når vi så når til lejemålets ophør i 2032, vil den aktuelle ejer ikke for noget opgive Caféen Hou Havn!

Fordi alt er i hurtig bevægelse og forandring omkring os. En ny trend er gammel og i forandring, før alle overhovedet aner, at den eksisterede. Caféen Hou Havn kan noget. Den rører ikke bare ved 'maven', den rører hele mennesket på den gode måde. Her kommer man hjem i sig selv.

Det er derfor den er så populær. Pas godt på Cafeen Hou Havn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Udbrændt bil på Buelundvej

Læserbrev

Sig farvel til uddannelsessnobberiet

Læserbrev: Der er blot få dage til, at tusindvis af unge skal vælge, hvilken uddannelsesvej de vil følge, når tiden i folkeskolen slutter. Hvis det ender, som det plejer, så vil langt hovedparten sætte kursen mod gymnasiet. I 2019 valgte hele 72 pct. af de elever, der forlod grundskolen, at søge ind på gymnasiet som førsteprioritet, mens kun 20,1 pct. satte kursen mod erhvervsuddannelserne. Men hvorfor egentlig det? En stor del af forklaringen skal nok findes i en kombination af vanetænkning hos de unge, deres forældre og uddannelsesvejlederne ude på folkeskolerne og så en indgroet holdning om, at det er "finere" at blive student, end det er at tage en erhvervsuddannelse. For derudover er det svært at finde de gode argumenter for, hvorfor der skal være så stor forskel på søgningen til gymnasier og erhvervsskoler. For der er ingen tvivl om, at behovet for faglærte er enormt og kun bliver større de kommende år. En erhvervsuddannelse giver både mulighed for at tjene en god løn fra dag ét og en karriere med både gode personlige udviklings- og jobmuligheder. Jeg siger ikke, at alle skal vælge gymnasierne fra. Men der er brug for en mere ligeværdig prioritering af de forskellige uddannelsesveje efter folkeskolen. Det stiller krav til både de unge selv, deres forældre og ikke mindst uddannelsesvejlederne. Lad os nedbryde fordommene om erhvervsuddannelserne og stoppe med at italesætte en gymnasial uddannelse som finere end en uddannelse som faglært. Vi har brug for akademikere, men vi har i høj grad også brug for faglærte, der er dygtige og innovative - og i et langt større antal end hidtil. Derfor: Slip uddannelsessnobberiet, når I skal vælge uddannelsesvej efter 9. eller 10. klasse. Vi har brug for jer ude på erhvervsskolerne og i virksomhederne!

Annonce