Annonce
Horsens

Havnen vil være mere åben: I dag vendte lystfiskerne tilbage til gammelt yndlingsspot

Johnny Hagestrøm og Mogens Rasmussen (i baggrunden) fisker i disse dage efter hornfisk på industrihavnen i Horsens. Foto: Nicolai Andersen
Initiativet "Vores Havn" skal gøre havnen til allemandseje. I hvert fald engang i mellem. I denne weekend startede det med lystfiskerne.

Horsens: De rutinerede fiskere husker nok de dage, hvor man som menig fisker kunne fiske på industrisiden af Horsens Havn. Sådan er det ikke mere. Og dog.

Undertegnede stod lørdag tidligt op for at fiske på netop industrisiden. Som en del af projektet Vores Havn ønsker havnens bestyrelse nemlig, at Horsens Havn skal skabe mere værdi for ikke bare kunder, men også for almindelige borgere.

Derfor har de horsensianske lystfiskere i denne weekend fået chancen for at fiske som i gamle dage. Nemlig fra industrisiden på havnen. Nærmere bestemt ved port nummer 4 på Grønlandsvej. Foregangsmand for initiativet er den 46-årige Johnny Hagestrøm, som i mange år er kommet på havnen i Horsens.

Annonce


Udefra set er der jo meget hegn rundt om havnen. Men det er misvisende. Vi vil gerne være åbne, og vi vil derfor gerne invitere folk ned til havnen.

Claus Holm Christensen, havnedirektør


- Efter at vi i en periode var blevet smidt helt væk fra havnen, er vi rigtig glade for, at vi igen fast må fiske inde i havnen og nu også nogle gange om året på industrisiden. Herovre kan vi undgå at ramme ind i både, og så kan man også fiske nogle andre fisk, da der er noget dybere, siger Johnny Hagestrøm.

Mere åbenhed på havnen

Fiskeri på industrisiden ved Grønlandsvej er normalt ikke muligt, da havnen er terrorsikret og derfor indhegnet og lukket. Men det skal initiativet Vores Havn være med til at lave om på. Havnedirektør  Claus Holm Christensen er derfor også glad for at kunne invitere fiskerne indenfor.

- Vi har under hele processen haft et rigtig godt samarbejde med fiskerne, så vi er rigtig glade for at kunne invitere dem indenfor, når det lige passer ind i kalenderen, siger han.

Der fiskes med hjemmefanget sild og to propper. Foto: Nicolai Andersen 

Den åbne industrihavn for fiskerne er ét af flere tiltag i forbindelse med Vores Havn-projektet, som i den kommende periode skal gøre Horsens Havn mere åben for borgerne.

- Udefra set er der jo meget hegn rundt om havnen. Men det er misvisende. Vi vil gerne være åbne, og vi vil derfor gerne invitere folk ned til havnen. I næste uge får vi eksempelvis besøg af VIA University College, som holder innovationscamp hernede, siger Claus Holm Christensen.

Alt udstyret kan opbevares på en cykel eller scooter. Foto: Nicolai Andersen

Tilbage hos Johnny og fiskerkollegaen Mogens er der endnu ikke bid. Vinden står lige i ansigtet, og der er ikke meget forsommer over vejret. Men det slår ikke de to fiskeentusiaster ud.

- Nogle gange kan man stå lige ved siden af én, der bare hiver den ene fisk op efter den anden. Men uden at man selv fanger noget. Sådan er fiskeri. Men en stor del af det er også afslapning og at få tømt hjernen. Det er det, jeg også elsker ved det, siger Johnny Hagestrøm.

Det er også muligt at fiske på industrisiden i næste weekend. Præcis hvorhenne er endnu ikke afklaret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Horsens Frejas første nederlag

Annonce