Annonce
Erhverv

Havneformand bakker borgmester op: Sæt nu gang i den ringvej

- Virksomhederne på havnen skaber 1600 arbejdspladser og genererer skatteindtægter på 115 mio. kr. om året. Havnen er altså en vigtig livsnerve for byen, som vi skal sørge for at fremtidssikre, siger erhvervshavnens formand Claus Kvist Hansen. Arkivfoto: Morten Pape

I kølvandet på DI-analyse: Det kan kun gå for langsomt med at føre Ringvej Syd videre til havnen, siger Claus Kvist Hansen.

Horsens: Kom nu i gang.

Det er hovedbudskabet fra Claus Kvist Hansen, formand for Horsens Erhvervshavn, når det gælder forlængelsen af Ringvej Syd til Horsens Havn.

En analyse om erhvervsvenlighed fra Dansk Industri dumper - som tidligere omtalt i Horsens Folkeblad - Horsens på infrastruktur, og det hjælper ikke på anseelse og renommé for erhvervshavnen, at tung grafik skal igennem midtbyen, vurderer Claus Kvist Hansen, der også er byrådsmedlem for Dansk Folkeparti.

Åbningen af motorvejsafkørslen Horsens C har ifølge Kvist Hansen fordelt trafiktyngden på indfaldsvejene til Horsens, men mange lastbiler, der bruger Horsens C, skal via Bygholm Parkvej igennem en midtby præget af vejarbejde for at nå havnen.

- Vi skal snart beslutte os for, hvad vi vil med havnen og hvordan den skal udvikles. Og så kan det kun gå for langsomt med at få lastbilerne ud på en videreførelse af ringvejen. Det må trods alt være at foretrække, at 100 lastbiler dagligt i stedet kører uden om midtbyen, siger havneformanden.

- Virksomhederne på havnen skaber 1600 arbejdspladser og genererer skatteindtægter på 115 mio. kr. om året. Havnen er altså en vigtig livsnerve for byen, som vi skal sørge for at fremtidssikre, siger Claus Kvist Hansen.

Det er før set, at en beslutning er endt med at ligge i 10 år i en skuffe. Det duer ikke.

Claus Kvist Hansen, formand for Horsens Havn
Claus Kvist Hansen vil have gang i projekteringen af Ringvej Syd-forlængelsen - til glæde for bl.a. havnen. Arkivfoto

Må ikke ende i en skuffe

Linjeføringen er besluttet politisk - efter til tider følelsesladet debat - men det er "længe siden, jeg har hørt noget", som Claus Kvist Hansen siger.

- Det er før set, at en beslutning er endt med at ligge i 10 år i en skuffe. Det duer ikke, siger havneformanden.

Borgmester Peter Sørensen (S) er på linje med Claus Kvist Hansen i spørgsmålet.

- Vi skal i gang nu, lyder det.

Ringvej Syd går lige nu fra Vejlevej til Bjerrevej. Den planlagte forlængelse skal gå fra Bjerrevej til Bollervej og videre til havnen.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Sport

Rasmus Guldhammer på podiet i Odder

Annonce