Annonce
Hedensted

Havnefesten er skudt i gang: Fuld sol og fodbold gjorde de besøgende tørstige

Juelsminde Havnefest åbnede med den traditionsrige fodboldturnering på Storstranden. Her er det Rønnebærholdet mod Primdahl Byg. Sidstnævnte vandt 2-0. Foto: Morten Pape
Solen skinnede fra en skyfri himmel onsdag eftermiddag, hvor Juelsminde Havnefest lagde fra land med den store fodboldturnering.
Annonce

Juelsminde: - Nu synes jeg, vi skal finde en is, siger en bedstemor til sit barnebarn.

Der kommer ingen indvendinger mod det tilbud. Det er jo sommerferie, solen bager højt fra himlen og Juelsminde Havnefest er netop åbnet, og det er for de fleste besøgende lig med lidt godt til ganen.

67-årige Jan Weimar sørger også for at få noget koldt indenbords. Han bor i Middelfart og ligger i disse dage til i Juelsminde Havn. På slaget to bestiller han havnefestens nok første fadøl hos Bodega Ølkassen, og få øjeblikke senere slukker han tørsten på bodegaens tagterrasse, hvorfra der er udsigt over havet og dele af havnefestpladsen.

I bunden af pladsen er kridtstregerne tegnet op på det tørre, gule græs. Den tilbagevendende turnering 'Fodbold For Sjov' er første begivenhed på den fyldte havnefestplakat, der også byder på optrædener fra blandt andre Gnags, Mads Langer og Uffe Holm.

De fleste børnefamilier er at finde på sandstranden, og ved de to boldbaner er det mest unge og voksne, med eller uden en bold ved fødderne, der steger i solen.

Vi har aldrig vundet turneringen, men det er jo en sejr, når vi dukker op. Ikke sagt at vi ikke gerne vil vinde, men det løb er nok kørt. Men vi mødes stadigvæk. Kodeordet er nostalgi.

Anders Juul Lauesen, fodboldspiller på Rønnebærholdet

Annonce

Rønnebærdrengene er fast inventar

Der er godt fyldt op med tilskuere ved bænke og borde og ved sidelinjerne. De fleste har en eller anden form for læskende drik i hånden, for midt i solen har temperaturen passeret de 25.

De deltagende fodboldhold er klædt i matchende dragter. Spillere fra et af holdene har iført sig sydamerikanske ponchos og sombrerohatte, et andet hold bestående af unge mænd har bar overkrop og trøjenumre tegnet med tusch på ryggen og så er der de efterhånden legendariske drenge fra Rønnebærholdet, der vel næppe stadig kan kaldes drenge, for de fleste har trods alt passeret de 40.

De er klædt i navygrønne trøjer - endda med sponsor på. Og det er 26. år i træk, de deltager i havnefestens fodboldturnering.

De ti spillere blev venner, da de i 80'erne og 90'erne gik på Juelsminde Skole, men i dag bor de spredt over hele landet. Kun en enkelt bor i dag i Juelsminde, så de nyder de 12 timer i uge 28, hvor de årligt er samlet alle sammen, fortæller holdets anfører Zeb Hvidtfeldt.

Her taler de om gamle dage og om deres hverdag, og et par øl og lidt godt at spise bliver det også til. Når det kommer til turneringen, gælder det ikke om at vinde for Rønnebærholdet. Det gælder ganske enkelt om at mødes og om at være med. Det er da heller aldrig lykkedes for holdet at vinde turneringen, men det er dog blevet til tre tredjepladser.

Annonce

Festen er først lige begyndt

- Vi har aldrig vundet turneringen, men det er jo en sejr, når vi dukker op. Ikke sagt at vi ikke gerne vil vinde, men det løb er nok kørt. Men vi mødes stadigvæk. Kodeordet er nostalgi, siger Anders Juul Lauesen og fortæller, at spillerne har fået vidt forskellige jobs og liv, men det skiller dem ikke ad.

- Vi har den fællesnævner fra da folkeskoletiden måske var lidt hård, og man blev drillet og var nørdet. Så havde vi hinanden, siger Anders Juul Lauesen, der tydeligt husker de fleste årstal og meget af mål- og kampstatistikken fra de mange års turneringer.

Tæt ved boldbanerne står en lille pige i skyggen med sine forældre og lillebror. Hun spørger om hun ikke må prøve en af forlystelserne i havnefestens tivoli, men hun må væbne sig med tålmodighed, for resten af onsdagens arrangementer åbner først senere på eftermiddagen.

Men der er masser af tid til at prøve forlystelserne. Årets havnefest er nemlig først lige begyndt.

Spillerne har kendt hinanden siden deres folkeskoletid, og de mødes stort set allesammen hvert år til havnefesten, hvor Rønnebærholdet bliver samlet. Holdet er opkaldt efter den vej, hvor spillerne som unge spillede fodbold på en plæne med to gamle metalmål. De to uden spillertrøjer er holdets sponsorer. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens For abonnenter

Med til træning i Horsens: Europæisk topklub kigger på AC’s stortalent

Horsens

Efterlyst 22-årig fundet i god behold

Annonce