Annonce
Erhverv

Havnebad på vej i Horsens: Det mener læserne

Skitsen over det nye havnebad i Horsens. Her ses fire bassiner, mens et bassin for vinterbadere ikke kan ses - det ligger sammen med saunaen. Den yderste mole, som man kan gå på, er en træbeklædt bølgeskærm, som sikrer, at havnebadet ikke ligger og skvulper på grund af bølger. Det yderste hegn skal sikre, at en vildfaren båd ikke påsejler havnebadet. Visualisering: KHS Arkitekter A/S
Mange jubler, andre er lidt mere betænkelige. Vi har spurgt læserne om, hvad de mener om havnebadet, der i 2021 gerne skulle stå klar til brug på nordkajen i Horsens.

Horsens: I halen på budgetforliget i Horsens Kommune har vi har spurgt Horsens Folkeblads følgere på Facebook:

"Forligspartierne bag budgettet for næste år er enige om projekt havnebad i Horsens til cirka 30 millioner kroner. Det skal stå klar i sommeren 2021. Hvad synes du om planen?"

Erhvervsmanden Michael Mortensen fra Casa A/S har skudt 10 millioner i projektet, Horsens Kommune har afsat et tilsvarende beløb i budgettet, og så er der yderligere 10 millioner kommunale kroner at bruge af fra salget af Dana Feed-grunden for år tilbage.

- Det skal gerne være Danmarks fedeste havnebassin, og det skal være et havnebad til glæde for alle - børn, voksne, folk med handicap. Hele familien. Der er fem bassiner, en klatrevæg, crossfit, gangpromenader og sauna. Der er mulighed for en række aktiviteter, og jeg håber, det kan blive et samlingssted, som alle kan have glæde af, sagde Michael Mortensen i forbindelse med offentliggørelsen af planerne for godt en uge siden.

Her en række af læsernes bud:

Søren Dahlgaard Larsen, Horsens:

Elsker min by! Visionært og nyskabende. Vækst er for mig lig stor glæde.

Line Boysen Lassesen, Horsens:

Jeg synes mange ting. Jeg synes, det er dejligt med kulturelle tilbud i Horsens - som henvender sig bredt til mange. Det er selvfølgelig en forudsætning, at man kan sikre, at vandet er rent, og at det derved bliver anvendeligt. Jeg synes, at det kunne være dejligt, hvis man som del af ambitionen om en grønnere udvikling besluttede, at alt kommunalt byggeri skulle være bæredygtigt. Den forbrugsspiral, der er - også i opførelsen af nyt, nyt, nyt - er nødt til at blive grønnere, og vi har alle et ansvar. Jeg synes, det er imponerende, at der kan findes så mange penge til byggeriet her, når der kun kunne findes syv millioner kroner til børneområdet, og når der er andre velfærdsområder i vores kommune, som halter...

Camilla Weinholt Paulsen, Horsens:

Hvor er det fedt at se, at der er så mange borgere, der synes, det er en fantastisk idé. For en erhvervsbruger af havnen ser jeg bare endnu en mulighed for at få industrihavnen i Horsens puttet i graven... desværre! Horsens er ikke Aarhus, Aalborg eller København, hverken som by, type eller størrelse. Hvorfor er det, at vi ikke skal være stolte af at turde at være anderledes i stedet for at slå på billigere boliger end nævnte og så ellers kopierer projekter for at være med på moden?

Line Bryde:

Fantastisk. Jeg er sikker på, det bliver et hit for mange af byens borgere, men også for gæste-lystsejlere, som ellers ofte springer Horsens over.

Helle Frank Christensen, Horsens:

Det bliver SÅ godt og vil give liv til det nye område. Glæder mig til at se det færdige resultat.

Torben Bodan Johansen, Horsens:

Super idé - lige der hvor der fortsat siver forurening ud fra et gammelt svellekogeri og Collstrop. Tænker at en super placering kunne være Strandparken, hvor der var en badeanstalt for år tilbage. Alle faciliteterne er der jo: Strand, parkering og grønt område.

Pernille Sloth, Horsens:

Superfin idé, bare man også husker "andet liv" så som restauranter, caféer, små butikker osv., så folk har en årsag (mere) til at tage derned.

Erik Knudsen, Horsens:

Ideen om at skabe et lækkert bademiljø i byen lyder fantastisk. Jeg kan se, at projektet minder meget om havnebadet i Aarhus, hvor jeg selv har været flere gange. For mig er det lidt ligesom friluftsbadene tilbage i 1980'erne. Jeg synes, der mangler noget udover bare at kunne ligge på trægulv og hoppe i fire meter dybt, renset havnevand. Jeg havde i stedet håbet, at man havde lagt det ved Strandpromenaden, hvor folk i forvejen er. Jeg forestiller mig, at man lægger en lang bro cirka 100 meter ud, hvor man udover bassiner og liggeplads i forskellige niveauer havde tænkt i sjove aktiviteter som udspring, forhindringsbaner og store "water slide"-baner. Så ville vi pludselig have noget unikt og anderledes i forhold til andre byer.

Joakim Bank Lauridsen, Horsens:

Det er 500 kroner pr. indbygger i kommunen. De 2000 kroner for min familie ville jeg godt nok hellere selv administrere.

Kenneth Skibsted, Horsens:

Jeg er sikker på, det kan blive rigtig godt. Jeg er enig i, at der skal snakkes med Aalborg Kommune, Københavns Kommune samt Aarhus Kommune, så man så vidt muligt kan undgå problemer med det nye bad.

Klaus Skjærlund, Horsens:

Glæder mig. Nu afventer jeg så bare de sædvanlige brokrøve...

Jan Ryden, Horsens:

En by der gør noget for friluftslivet i byen - flot!

Helle Pia Dyrby Pallisby, Horsens:

Hvis vandet er/bliver rent, er det vel et plus for byen, tænker jeg.

Pia Jensen, Horsens:

Det bliver da så dejligt.

Kætil Rokkjær, Brædstrup:

Så kan I lige inkludere noget lignede til vores vikinger i Brædstrup. To fluer med ét smæk.

Mille Ross Nielsen, Horsens:

Kæmpefan!

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Corona-strandet i Egebjerg: Australsk Schur-direktør arbejder i baghaven midt om natten

Annonce