Annonce
Horsens

Havefest for tusinder: Nu bliver der sat busser ind

Sidste år var Sko og Torp på scenen. I år vil man bl.a. kunne se Thomas Buttenschøn ved havefesten i Vestbirk. Arkivfoto: Mette Mørk
På lørdag er der musikalsk havefest ved Vestbirk Vandkraftværk. I år bliver der forbedrede transportmuligheder.

Vestbirk: På lørdag 15. juni bliver der igen holdt stor musikalsk havefest ved Vestbirk Vandkraftværk.

Det er tredje gang, der bliver holdt havefest i Vestbirk - en udendørs festival i smukke omgivelser ved Gudenåen.

I år er bl.a. Thomas Buttenschøn på plakaten.

De to første år har interessen været meget stor, og folk er strømmet til i tusindvis.

På den baggrund er arrangørerne klar med et nyt tiltag.

- Alle andre store arrangementer har shuttlebusser, så det skal vi selvfølgelig også have. Fra mange sider er vi som arrangører blevet spurgt, om det ikke var muligt, at der kunne køre busser til og fra havefesten. Det betyder, at der i forbindelse med koncertstart afgår to busser fra Horsens ad to ruter og begge med endestation lige ved havefesten, fortæller Christina Iversen fra havefestudvalget.

Når arrangementet er overstået, går turen den anden vej, og her vil der ligeledes være to busser, der kører kl. 22.30.

Der er desuden som tidligere år parkeringsmuligheder i gåafstand fra festområdet, og der er mulighed for, at kørestolsbrugere kan blive sat af ved hovedindgangen.

Annonce

Program

Tricotagescenen

13.45-14.30 Lummer stue

15.25-16.35 Thomas Buttenschøn

17.45-19.00 Shubi.dk

20.30-22.00 The Powls

Vandkraftscenen

12.00-12.15 Vestbirk Friskole

12.15-13.45 Vestbirk Musik- og Sportsefterskole

14.30-15.25 Pondus

16.35-17.35 Rollin´ friends

19.10-20.25 Under bøgen

Gratis fest

Som det har været tilfældet de foregående år, er der tale om en gratis fest.

- Der er mange omkostninger forbundet med at stable så stort et arrangement på benene, og de skal jo hentes ind på den ene eller den anden måde. Vi har valgt, at det sker ved salg af drikkevarer, mad og snacks. Vi henstiller derfor til, at mad og drikkevarer ikke medbringes til havefesten - vi har rigeligt, man kan købe, siger Ole Christensen. der er tovholder for havefesten.

Han opfordrer folk til at medbringe kontanter, da en begrænset mobildækning i området betyder, at mobilepay arbejder langsomt.

- Det kan godt ske, det lyder lidt tåbeligt, men fra vores side er det ikke et formål at stoppe penge i banken - vi vil meget hellere lave en god fest for en masse glade mennesker. Det er det, der giver energien til at gøre det, vi gør, siger Ole Christensen.

Shuttlebusser til Vestbirk Havefest

Bus 1:

Horsens Banegård: 11.00

Egebjerg Hallen: 11.10

Gedved Brugs: 11.20

Sattrup Forsamlingshus: 11.30

Østbirk Hallen: 11.40

Vestbirk: 11.50

Bus 2:

Horsens Banegård: 11.00

Lund Brugs: 11.10

Nim Kirke: 11.20

Brædstrup Station: 11.30

Tønning kirke: 11.40

Vestbirk: 11.50

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Inklusion skal være for barnets skyld, ikke for økonomiens

Læserbrev: Vi kendte ham godt. Vi lærere i skolens ældste klasser havde, med en vis ængstelse, på afstand fulgt Frederik op igennem de små klasser, hvor hans adfærd havde været ganske bekymrende. I frikvartererne var han nærmest mandsopdækket, for ellers endte det forudsigeligt nok i ballade. Da han nåede 7. klasse, gik Frederik stadig på skolen. I timerne sad han mest alene med hovedet begravet i computerspil. Af og til blev frustrationerne dog for store, og så måtte klassen gå et andet sted hen, hvis den ville undgå at dele skæbne med stole, borde og penalhuse, som blev kylet rundt i lokalet. Sidst i 7. klasse fik Frederik en plads i et specialtilbud. Alt, alt for sent. Man har I Vejle Kommune lovet at tilføre folkeskolen mere personale for et beløb stigende fra 10 mio. kr. i 2019 til 40 mio. kr. efter fire år. Det kvitterer vi lærere med glæde for. Men virkeligheden har vist, at vi alligevel ikke rigtig har fået flere kolleger ude på skolerne. En af grundene er, at flere og flere elever bliver skilt ud fra almenskolen og placeret i meget dyrere specialtilbud. Det betyder, at pengene går til dem og dermed ikke kan mærkes ude i skolen. I Vejle Kommune er det den enkelte skole, der skal finde pengene i budgettet til at sende elever i specialtilbud, og det er dyrt, så det fløjter. En folkeskoleelev koster 56.000 kr. om året, mens en plads i et specialtilbud kan koste 200.000 kr. Ideen fra kommunens side er at straffe skolen økonomisk, hvis den ikke magter at inkludere sine elever. Desværre betyder det, at børn med særlige behov bliver hængende alt for længe i folkeskolen, hvis skolen ikke har råd til andet. En af årsagerne til stigningen skal findes i, at inklusionsindsatsen i folkeskolen har været underfinansieret. Inklusionen har simpelthen været en spareøvelse. Derfor har disse børn ikke fået den hjælp, de har haft brug for, mens de kunne have haft glæde af den. Nu banker de så på til specialtilbuddene, bl.a. fordi de er blevet holdt for længe ude i almenskolen. Vi må gøre op med et system, der straffer skolerne, hvis man giver eleverne det tilbud, de har brug for, men der skal samtidig sikres ressourcer nok til at rumme børn som Frederik, både for Frederiks skyld, men også for Frederiks klasses. Især hvis folkeskolen fortsat skal være familiernes førstevalg.

Erhverv For abonnenter

Så store er virksomhederne i Horsens: 20 blander sig i Danmarks omsætnings-top

Annonce