Annonce
Horsens

Havefest for tusinder: Nu bliver der sat busser ind

Sidste år var Sko og Torp på scenen. I år vil man bl.a. kunne se Thomas Buttenschøn ved havefesten i Vestbirk. Arkivfoto: Mette Mørk
På lørdag er der musikalsk havefest ved Vestbirk Vandkraftværk. I år bliver der forbedrede transportmuligheder.

Vestbirk: På lørdag 15. juni bliver der igen holdt stor musikalsk havefest ved Vestbirk Vandkraftværk.

Det er tredje gang, der bliver holdt havefest i Vestbirk - en udendørs festival i smukke omgivelser ved Gudenåen.

I år er bl.a. Thomas Buttenschøn på plakaten.

De to første år har interessen været meget stor, og folk er strømmet til i tusindvis.

På den baggrund er arrangørerne klar med et nyt tiltag.

- Alle andre store arrangementer har shuttlebusser, så det skal vi selvfølgelig også have. Fra mange sider er vi som arrangører blevet spurgt, om det ikke var muligt, at der kunne køre busser til og fra havefesten. Det betyder, at der i forbindelse med koncertstart afgår to busser fra Horsens ad to ruter og begge med endestation lige ved havefesten, fortæller Christina Iversen fra havefestudvalget.

Når arrangementet er overstået, går turen den anden vej, og her vil der ligeledes være to busser, der kører kl. 22.30.

Der er desuden som tidligere år parkeringsmuligheder i gåafstand fra festområdet, og der er mulighed for, at kørestolsbrugere kan blive sat af ved hovedindgangen.

Annonce

Program

Tricotagescenen

13.45-14.30 Lummer stue

15.25-16.35 Thomas Buttenschøn

17.45-19.00 Shubi.dk

20.30-22.00 The Powls

Vandkraftscenen

12.00-12.15 Vestbirk Friskole

12.15-13.45 Vestbirk Musik- og Sportsefterskole

14.30-15.25 Pondus

16.35-17.35 Rollin´ friends

19.10-20.25 Under bøgen

Gratis fest

Som det har været tilfældet de foregående år, er der tale om en gratis fest.

- Der er mange omkostninger forbundet med at stable så stort et arrangement på benene, og de skal jo hentes ind på den ene eller den anden måde. Vi har valgt, at det sker ved salg af drikkevarer, mad og snacks. Vi henstiller derfor til, at mad og drikkevarer ikke medbringes til havefesten - vi har rigeligt, man kan købe, siger Ole Christensen. der er tovholder for havefesten.

Han opfordrer folk til at medbringe kontanter, da en begrænset mobildækning i området betyder, at mobilepay arbejder langsomt.

- Det kan godt ske, det lyder lidt tåbeligt, men fra vores side er det ikke et formål at stoppe penge i banken - vi vil meget hellere lave en god fest for en masse glade mennesker. Det er det, der giver energien til at gøre det, vi gør, siger Ole Christensen.

Shuttlebusser til Vestbirk Havefest

Bus 1:

Horsens Banegård: 11.00

Egebjerg Hallen: 11.10

Gedved Brugs: 11.20

Sattrup Forsamlingshus: 11.30

Østbirk Hallen: 11.40

Vestbirk: 11.50

Bus 2:

Horsens Banegård: 11.00

Lund Brugs: 11.10

Nim Kirke: 11.20

Brædstrup Station: 11.30

Tønning kirke: 11.40

Vestbirk: 11.50

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Nissens-produktion lagt ned af corona-virus: Vi er taknemmelige for ingen ansatte er smittet

Leder For abonnenter

Coronavirus i Danmark: Hav respekt for dem, der bliver bange

Torsdag kørte jeg på arbejde til nyheden om, at den første dansker er ramt af Covid-19, også kaldet corona-virus. En TV2-redaktør havde været på skiferie i Norditalien med sin familie og bragt smitten med sig hjem. Det er der ikke noget overraskende i. Det kan højst være overraskende, at der gik så lang tid. Som danskere rejser vi som aldrig før, og på et eller tidspunkt måtte det ske. Det interessante er nu, hvordan vi håndterer ikke bare smitten, men også frygten for smitten. Erfaringerne fra 2009, da svineinfluenza hærgede verden, viser, at danskerne tager den slags epidemier forholdsvis roligt. Behovet for præcis information og viden er tårnhøjt, påpeger en ekspert fra Sundhedsstyrelsen i Jyllands-Posten, men vi er som danskere gode til at tage den nødvendige viden til os og agere nogenlunde, som myndigheder og eksperter beder os om. Medierne bliver i den slags situationer typisk beskyldt for at piske en stemning op, men prøv selv at tjekke, hvor mange artikler du kan finde med gode råd til: sådan skal du forholde dig, se her, hvad corona-virus er, hvem er særlig udsat osv. osv. Alt sammen fakta, der gør os tryggere og mere vidende. Det fremgår, at er man under 50 og helt rask, kan man tage det fuldstændig roligt. Hvilket får nogle til at tale situationen ned til ingenting eller gøre sig morsom over frygten hos andre. Her skal man bare huske, at ikke alle er under 50 eller helt raske. Mennesker, der enten selv er eller er i familie med nogle, der er svækkede, skal have lov at være bekymrede. Er din krop slidt af kræftbehandling, har din kone en lungesygdom, er din far svækket af alder og indlagt - så er du mere urolig end flertallet. Det er mennesker, som også har grund til at være nervøse, når en influenza-epidemi hærger - men er vi gode nok til at respektere deres frygt? Dronningen sagde det så rigtigt i sin nytårstale i 1984: "Så kommer vi med vores danske humor og små, dumsmarte bemærkninger". Det handlede ikke om corona-virus, men karakteristikken af danskernes reaktion passer meget godt. Så nej, vi skal ikke gå i panik, vi skal søge så meget faktuel viden som nødvendigt, og så skal vi have respekt for dem, der er bekymrede.

Annonce