Annonce
Østjylland

Se billederne: Have og offentlig sti i Egå oversvømmet af saltvand

Det ligner bare en stor vandpyt. Men det er saltvand, som burde blive ude på den anden side af diget. Foto: Jens Thaysen
Et større grønt område nord for Egå Marina er oversvømmet med saltvand.

EGÅ: De seneste dages blæsevejr har tilsyneladende været for stor en mundfuld for det lave dige nord for Egå Marina.

I hvert fald er et område på cirka 100 x 10 meter oversvømmet i et grønt område, hvor der går en offentlig sti langs vandet. Også halvdelen af en privat have står under vand.

Det er ikke i sig selv dramatisk, men problemet er, at det er saltvand, forklarer Stiftens egen Jens Thaysen, som har været forbi med sit kamera.

- Jeg har smagt på det, og det er saltvand. Så det må jo stamme fra havet, siger han.

Det er i det røde felt, diget ikke har kunnet holde havvandet tilbage. Kort: Google Maps / Jesper Bech

Undersøgt for brud

Havet ligger normalt på den anden side af et dige, så kan de store mængder saltvand på den forkerte side være tegn på et decideret digebrud?

I så fald skal sådan et jo repareres inden næste storm, så Stiften ringer pligtskyldigt til såvel Østjyllands Brandvæsen som Østjyllands Politi.

Ingen steder har man hørt om oversvømmelsen, men hos Østjyllands Politi lover man at undersøge sagen.

Og allerede få minutter senere er der svar. Betjenten i den anden ende - Lasse - har været i kontakt med ejeren af det hus, hvor haven står under vand.

Herfra lyder beskeden, at såvel haven som stien langs vandet jævnligt oversvømmes, når det blæser kraftigt. Vandet presses simpelthen ind over diget, så der er ikke tale om et kollaps, der skal repareres.

Resten af Egå er i øvrigt ikke i fare det konkrete sted, for en stejl skrænt leder fra stien videre op til Egå Strandvej.

Huset her ligger på den vej, der hedder Ved Stranden. Og med den placering skal der mere end lidt saltvand i haven til at ryste beboerne. Foto: Jens Thaysen
Vandet er 20-25 cm dybt på det dybeste sted. Stormen rasede mellem søndag og mandag, så oversvømmelsen har formentlig været markant større end denne torsdag eftermiddag, hvor billederne er taget. Foto: Jens Thaysen
Udsigt mod syd i retning af marinaen. Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

En vaskeægte, spil-levende legende blev hædret med kongelig belønningsmedalje, bog, taler og kærligt dril

Annonce