Annonce
forside

Hatting i chok efter stenkast: Skræmmende, utrygt og næsten terror-lignende

Det var her, ved broen på Korningvej, der kører over E45 ved Hatting, at to biler torsdag mellem 19 og 19.30 blev ramt af stenkast. Begge biler kørte på motorvejen i sydgående retning, da de blev ramt. Foto: Michael Svenningsen

Torsdagens stenkast fra motorvejsbroen på Korningvej ved Hatting var fredag det store samtaleemne i byen. Chok og forargelse over, at nogen kan finde på det, præger stemningen.

Annonce

Hatting: Det er ganske forfærdeligt, at det bliver ved. Jeg kører selv under den bro tit. Pludselig er det tæt på, og det påvirker én mere, når det sker i ens eget område. Det kan ikke undgås.

Sådan lød det fra Karsten Juul fra Hatting fredag formiddag efter torsdagens nyhed om, at politiet efterforsker to tilfælde af stenkast fra motorvejsbroen på Korningvej.

Stenkastene fandt sted mellem kl. 19 og 19.30 torsdag aften, og to biler, der begge kørte i sydgående retning, blev ramt. Efterfølgende afspærrede politiet E45 i begge retninger for at afsøge stedet for spor. Fredag blev begge biler sendt til nærmere undersøgelse.

Jeg var på vej hjem fra Aarhus og ville normalt tage bilen, men i går (torsdag, red.) tog jeg toget. Det er uhyggeligt, at det har været så tæt på.

Maria Sophie Gorm Petersen, Hatting

Stenkaster-sagen fra Fyn

21. august 2016 kastede ukendte gerningsmænd en 30 kg tung betonflise fra en motorvejsbro på Fyn.Flisen smadrede forruden på en sort Seat Leon og dræbte den 33-årige tyske kvinde Nelli Gosmann, der var på vej hjem fra ferie med sin mand, 36-årige Andreas Gosmann og sønnen Alexander på fem år.

Nelli Gosmann blev dræbt på stedet. Andreas Gosmann blev hårdt kvæstet, mens sønnen slap med skrammer.

Andreas Gosmann overlevede ulykken, men er mærket for livet. Han er blind, afhængig af pleje døgnet rundt og har svære hukommelsesproblemer. Alexander Gosmann, der i dag er syv år, bor hos sin mormor i Dortmund.

Det er ikke lykkedes Fyns Politi at opklare, hvem der stod bag det fatale stenkast.

Stenkastet fra Fyn er ikke enestående. De senere år er der kastet mange sten fra motorvejsbroer både på Fyn, Jylland og Sjælland. Det seneste tilfælde er torsdag aften, da ukendte gerningsmænd kastede sten fra motorvejsbroen på Korningvej i Hatting og ramte to biler. Ingen kom til skade.

Stenkastene fra motorvejsbroen ved Hatting var fredag det store samtaleemne i Superbrugsen på Storegade, fortæller ekspedient Birthe Simonsen (t.v.). I Horsens blev der heller ikke talt om andet, lød det Tove Thyssen (t.h.), der netop var kommet tilbage fra fitness i Horsens. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Hatting er en god by

Broen ligger lige uden for Hatting, så det var dagens samtaleemne fredag formiddag, da Folkebladet besøgte Superbrugsen på Storegade, fortæller Birthe Simonsen, der står ved kassen.

- Joh, det bliver der talt om, siger hun og tilføjer:

- Det er også noget frygtelig noget.

- Inde i Horsens snakker de ikke om andet. Jeg har lige været til træning, og til kaffen bagefter gik snakken, fortæller Tove Thyssen, der har boet i Hatting hele sit liv og er ved at betale for dagens indkøb.

Det har gjort indtryk på Hatting-borgerne, at stenkast pludselig finder sted så tæt på.

- Det er skræmmende, at det er kommet hertil. Hatting er en god by, og vi har ikke ballade og uro. Man tænker jo, at det rammer aldrig ens lille by, og så sker det alligevel. Det er noget skidt noget, sagde Marianne Jensen på vej ind for at handle.

- Det er ganske forfærdeligt, at det bliver ved. Jeg kan ikke forstå, at nogen kan komme i tanke om at gøre det, siger Karsten Juul fra Hatting, da avisen fangede ham fredag formiddag foran Superbrugsen for at høre, hvad han tænker om, at stenkast fra motorvejsbroer nu også er sket i Hatting. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Tog tilfældigvis toget

For Maria Sophie Gorm Petersen, som vi fanger efter dagens løbetur, har torsdagens stenkast gjort ekstra indtryk.

Hun kunne nemlig have siddet i en bil på E45 på præcis det tidspunkt, da stenene blev smidt ud over broen.

- Jeg var på vej hjem fra Aarhus, og ville normalt tage bilen, men i går (torsdag, red.) tog jeg toget. Det er uhyggeligt, at det har været så tæt på, siger hun, der er rystet over, at episoder med stenkast bliver ved med at poppe op.

Som alle andre spekulerer hun på, hvem der står bag.

- Jeg kan ikke lade være med at tænke, at det er noget teenage-pjat. I den alder tænker man ikke så meget, og nogle bliver måske inspireret af andre. Det kan jo være både børn og voksne, der står bag, men det er en god ide, at politiet opfordrer forældrene til at tale med deres børn. Giv dem information om konsekvenserne og fortæl, hvor alvorligt det er, siger Maria Sophie Gorm Petersen.

Jeg var på vej hjem fra Aarhus, og ville normalt tage bilen, men i går (torsdag, red.) tog jeg toget. Det er uhyggeligt, at det har været så tæt på, siger Maria Sophie Grom Petersen fra Hatting. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

- Ikke nogen fra vores skole

Emilie Rejsenhus og Amalie Larsen er begge elever på Bygholm Landbrugsskole og også påvirket af hændelsen, da vi møder dem foran Superbrugsen.

- Jeg var ude at køre i bil på det tidspunkt, det skete. Man får en ubehagelig følelse. Det kunne være én selv, siger Amalie Larsen og bakkes op af veninden, der tror, at det er unge mennesker, der har været i aktion.

- Jeg tror, at man skal give et opråb til alle unge. Det er utroligt, at man kan finde på sådan noget, siger Emilie Rejsenhus og tilføjer:

- Men jeg tænker ikke, at det er nogen fra vores skole.

- Jeg tør næsten ikke køre på motorvej mere. Jeg lurer på alle de broer, jeg kører under, siger Annelise Christensen fra Hornum. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

- En gruppe står bag

Karsten Juul tvivler også på, at det er lokale unge, der står bag.

- Der er sat kameraer op på Fyn, så derfor flytter det nu herover. Jeg tror, at der er nogle, der kører rundt og gør det. Det virker målrettet. Jeg tænker ikke umiddelbart, at det er unge herfra. Men jeg kan jo ikke vide det...

Uanset hvem der står bag, har stenkastene rundt om skabt frygt.

- Jeg tør næsten ikke køre på motorvejen mere. Jeg lurer på alle broerne, når jeg kører forbi. Det er grimt og sygt. Jeg kan ikke forstå, hvis det er drengestreger. Så er det sølle, sølle børn, der gør sådan noget. Det er vigtigt, at man taler med sine børn, for det er næsten ligesom terror det her, siger Annelise Christensen, fra Hornum, der har gjort et pitstop i Hatting for at hente toiletpapir.

17-årige Emilie Rejsenhus (t.v.) og 19-årige Amalie Larsen er begge elever på Bygholm Landbrugsskole. Begge kvinder tror, at det kan være unge mennesker, der står bag. - Det er tit unge, der skal prøve nogle grænser af. Men vi tænker ikke, at det er nogen fra vores skole, siger de. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Ikke rart at køre, når det er mørkt

Flere andre af dem, avisen taler med, giver udtryk for, at stenkastene har gjort dem mere utrygge ved at køre bil.

- Lige siden det første stenkast kom på Fyn, har jeg tænkt over det, når jeg kører på motorvejen. Jeg hæver automatisk blikket, når der er broer, og det er ikke rart at køre, når det er mørkt, siger Marianne Jensen for eksempel.

Sådan har Maria Sophie Gorm Petersen det også.

- Jeg er meget opmærksom, når jeg kører på motorveje og holder øje med, om der står nogen på broerne. Den bro, der blev kastet sten fra i Hatting, er meget isoleret. Man kører kun derud, hvis man har et ærinde, så hvis jeg ser nogen, der står stille på den bro, vil jeg helt sikkert køre over i den anden vejbane, lyder det fast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce