Annonce
Ikast-Brande

Harmonikaklub optræder i Søby Brunkulsmuseum

”Musik på scenen” med Videbæk Harmonikaklub samler ofte mange mennesker, men i år sørger Søby Brunkulsmuseum for, at gæsterne kommer til at sidde med passende afstand. Foto: Søby Brunkulsmuseum
Søby Brunkulsmuseum får igen besøg af Videbæk Harmonikaklub. Det sker lørdag 1. august.
Annonce

Søby: For sjette gang får Søby Brunkulsmuseum af Videbæk Harmonikaklub til museets arrangement ”Musik på scenen”, der finder sted lørdag 1. august klokken 14.00.

På grund af corona-tidens restriktioner sørger Søby Brunkulsmuseum for den nødvendige afstand mellem gæsterne, når harmonikaspillerne optræder.

Der er lagt op til sommerhygge i det fri, og der kommer nok mange gæster- og i år kommer gæsterne endda ind til halv pris. Rabatten har formentlig medvirket til, at museet i juli sammenlignet med 2019 har haft en fremgang på næsten 50 procent i salget af billetter til arrangementerne.

Videbæk Harmonikaklub spiller kendte melodier, som publikum mindes med glæde, så derfor dukker mange op igen og igen ofte langvejsfra.

Videbæk Harmonikaklub opstod i vinteren 1985/86 i forbindelse med aftenskoleundervisning i Videbæk. Et par af underviserne, Jørgen Sejr og Orla Andersen, tog initiativ til klubben.

Med almindeligt sommervejr plejer der at være tryk på ved indgangen, hvor der plejer at opstå kø, så det vil være en god idé at komme i god tid. Især fordi entreen gælder hele dagen til alle seværdigheder på museet. På festpladsen åbner museet den traditionelle kiosk med diverse former for forplejning, herunder friskbagt kage og grillpølser, men det er også tilladt at medbringe egen forplejning.

Nok er underholdningen på Festpladsen dagens højdepunkt, men gæsterne kan også besøge selve museet, hvor årets helt store nyhed er ”Voldsgaard”, som var udgangspunkt for både arbejdsplads og boplads i tiden med gravning af brunkul i Søby.

De næste arrangementer finder sted i brunkulslejerne, hvor Søby Brunkulsmuseum torsdag 13. august og søndag 13. september har premiere på en natur-tur. Udover rundvisning på museet omfatter turen fugletårnet ved Søby Sø, Mount Søby på 83 meter og ørkenlandskabet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Tirsdagens coronatal: Laveste antal smittede i måneder - men den britiske mutation spolerer glæden

Annonce