Annonce
Læserbrev

Har vores ord betydning?

Vi har nu fulgt et spændende program om cancer. En frygtelig sygdom, som mange har måttet bukke under for. Og alligevel bliver der i daglig tale bedt om, at det må æde den, der udtaler det (kraftedeme, red.).

Læserbrev: I TV-Avisen 20. oktober blev en pædagogmedhjælper fra Randers beskyldt for misbrug af børn. Med den anklage blev han dømt for livstid, selv om han blev frifundet. En anklage hviler på ham.

Han har sikkert passet børnene, som forældre ville gøre. Og her undgås det ikke at komme tæt på.

Hvad der er foregået, får vi ikke at vide. Men få ord kan være årsag til, at her møder vi en pædagog, som må leve med en smerte resten af sit liv.

Når vi taler med og om hinanden, kan en anerkendende og opmuntrende sætning give glæde. Hvorimod det modsatte har ødelagt mange gode forhold.

20. oktober blev en ny bog præsenteret. Den lovpriste bandeord, som skulle pynte vort sprog.

Vi bor i et land, hvor 73 pct. af befolkningen er medlem af folkekirken. Dertil kommer andre kristne trossamfund.

For begge parter er djævelen en modpart. Folkekirkens trosbekendelse begynder med ordene: "Vi forsager djævelen og alle hans gerninger".

Har vores ord betydning? Hvis djævelen kun lever i fantasien, kan vi jo tale til og om ham, hvad vi lyster. Men er han ikke til? Hvorfor nævnes han så så tit?

En ting mere, jeg vil nævne angående vort sprog:

Vi har nu fulgt et spændende program om cancer. En frygtelig sygdom, som mange har måttet bukke under for. Og alligevel bliver der i daglig tale bedt om, at det må æde den, der udtaler det (kraftedeme, red.).

Lad os tale pænt til og om hinanden. Og det er der trods alt mange, der gør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Intens eftersøgning endte lykkeligt: Hundehvalpen Nala stak af efter uheld på motorvej, men er fundet igen

Læserbrev

Folketingsmedlem fra Krogager: Tåbelige regler er en kæp i hjulet på de lokale markeder og byfester

Læserbrev: Fra årsskiftet bliver det både dyrere og mere besværligt, hvis man vil afholde et marked eller en byfest. Det er desværre konsekvensen af en regelændring hos Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Ændringen medfører, at arrangører af eksempelvis byfester og markeder tvinges til at hyre en ekstern rådgiver. En rådgiver, hvis eneste opgave bliver at lave en plantegning, så sikkerheden kan godkendes. Og det vil alt andet lige være ensbetydende med store ekstraudgifter. Helt konkret kan det komme til at koste mellem 5000 og 10.000 kr. at få lavet en plantegning for et arrangement med et par hundrede gæster, mens beløbet kan ganges med 10, hvis det er større markeder med et par tusinde gæster. Det er ofte frivillige, der arrangerer små lokale markeder eller byfester. Derfor er de afhængige af hjælp fra eksempelvis lokale idrætsforeninger for at få det til at køre rundt. Og dem vil der jo blive færre penge til. Derfor kan det her i værste fald være med til at kvæle foreningslivet og de små lokalsamfund. Jeg har tidligere involveret mig i sager, hvor frivillige og lokale markeder bliver mødt at rigide regler og bureaukrati, der besværliggør arbejdet. Og denne gang bliver ikke nogen undtagelse. For det kan ikke være rigtigt, at frivillige der yder en kæmpe indsats, ikke bliver mødt af andet end modstand. Bureaukrati og tåbelige regler er med til at stikke en kæp i hjulet på lokalsamfundene. Det skal vi have sat en stopper for.

Annonce