Annonce
Horsens

Har været nødt til at bygge tre nye klasselokaler: Gymnasium slår elevrekord for sjette år i træk

Elevrekorden på Learnmark Gymnasium skyldes en stor tilstrømning til hhx (handelsgymnasiet). Arkivfoto: Søren E. Alwan
I løbet af sommeren har Learnmark Gymnasium på Stadionvej bygget tre nye klasselokaler for at kunne rumme de 1008 gymnasieelever, der har skolestart på mandag.
Annonce

Horsens: Når elever på Learnmark Gymnasium på mandag tager hul på et nyt skoleår, bliver det i et antal, der er højere end nogensinde.

Her møder 1008 elever ind til time på Learnmark HHX og HTX, og det er 57 flere end skolestarten i 2019, der dengang var et rekordantal.


Og derudover er kvaliteten af undervisningen afgørende. Det handler om, hvilket ry man har ude i byen. At man har ry for at være et sted, hvor man lærer noget, og hvor der er godt at være.

Sune Agger, rektor


Faktisk er det sjette år i træk, at Learnmark Gymnasium slår elevrekord, og det begynder efterhånden at sætte skolens kapacitet på prøve.

Gymnasiet på Stadionvej har derfor haft håndværkere i beskæftigelse i løbet af sommeren for at bygge nye klasselokaler, så skolen kan rumme det høje elevantal.

I den forbindelse er et lille torv, kontorer og to mindre lokaler, der ikke har været store nok til at rumme en klasse, blevet ombygget til tre ny klasselokaler.

- Det har vi gjort alene for at kunne rumme alle eleverne. Vi har snoet os internt, og det er blevet super fedt, siger Sune Agger, rektor på Learnmark Gymnasium HHX og HTX.

Annonce

Kvaliteten er afgørende

Rektoren glæder sig over endnu et år med fremgang og vurderer, at det hænger sammen med, at skolen er lykkedes med at være tydelig udi, hvad man tilbyder kommende elever på de forskellige studieretninger.

Elevtal på Learnmark Gymnasium

Antal elever Learnmark Gymnasium HHX og HTX:

2020: 1008

2019: 951

2018: 941

2017: 926

2016: 871

2015: 845

- Og derudover er kvaliteten af undervisningen afgørende. Det handler om, hvilket ry man har ude i byen. At man har ry for at være et sted, hvor man lærer noget, og hvor der er godt at være, siger Sune Agger.

Blandt de 1008 elever begynder 398 på 1.g. Her er det særligt hhx (handelsgymnasiet), der har været med til at trække det samlede elevantal op. Der begynder således 285 elever på hhx i år mod 217 i 2019. Htx (det tekniske gymnasium) er derimod gået en smule tilbage. Her begynder 113 1.g-elever i år mod 126 i 2019.

Annonce

340 nye enmandsborde

Skolestarten vil foruden det høje elevtal været præget af de fortsatte restriktioner, som coronapandemien har medført.

Learnmark Gymnasium har endda besluttet at træffe foranstaltninger ud over, hvad myndighederne anbefaler.

- Vi har købt 340 nye enmandsborde, så alle elever kan sidde med en meters afstand i mellem sig. Det er ikke noget, reglerne påbyder os, men vi ønsker, at der skal være god afstand mellem eleverne, siger Sune Agger.

Derudover har skolen lavet et helt regelsæt, der skal begrænse smitten af coronavirus.

- Det handler blandt andet om, at man skal holde til højre, når man færdes på gangene, alle døre skal stå åbne, så man ikke rører ved håndtagene, og alle skal spritte af og vaske hænder i forbindelse med hvert modul, siger Sune Agger, der samtidig oplyser, at man skal blive hjemme fra skole ved selv de mindste forkølelsessymptomer.

Siden 2015 er antallet af elever på Learnmark Gymnasium steget med 163 elever.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Tirsdagens corona-tal: Høje smittetal i Aarhus og Odder vækker bekymring i Horsens Kommune

Annonce