Annonce
Hedensted

Har stået stille i årevis: Nu vil bilforhandler bygge lejligheder i parcelhuskvarter

Bilforhandler Allan Hansen har købt seks kommunale grunde i Barrit med planen om at bygge lejligheder. Arkivfoto: Michael Svenningsen
På 14 år er der kun blevet solgt to grunde i udstykningen Høkervænget i Barrit. Nu har Allan Hansen i et snuptag overtaget seks med planen om at bygge lejligheder.
Annonce

Barrit: Efter han i 2018 købte og ombyggede 12 ældreboliger i Barrit, har Allan Hansen fået smag for flere lejligheder i byen.

I hvert fald har bilforhandleren fra Daugård netop købt seks kommunale byggegrunde på Høkersvænget - godt 5200 kvm for knap 1,1 mio. kr. - med planen om at bygge en form for såkaldt tæt-lav bebyggelse.

Præcis hvor mange og hvor store lejligheder, Allan Hansen regner med at bygge, er han endnu ikke klar til at fortælle, da det afhænger af en ny lokalplan for området. Dermed er det endnu også for tidligt at sige, hvad huslejen kommer til at ligge på.

Det eneste, han med sikkerhed tør at sige, er, at interessen kommer til at blive stor.

- De gange, vi har haft udskiftning på Bakkesvinget (ældreboligerne red.), har der stået 20 klar til at overtage. Barrit er et dejligt sted tæt på skole og motorvej, hvor mange gerne vil bo med en lille have og terrasse. Der mangler godt nok en indkøbsmulighed, men det kan man så håbe kommer i takt med, at der også er flere boliger og indbyggere på vej. Jeg tror på, at det bliver godt for byen, siger Allan Hansen.

Udstykningen blev sat til salg i 2006, og siden da var der hidtil blot blevet solgt to grunde.

Der er så mange, der ønsker sådan en type lejebolig, at jeg ikke anser det som et problem, at de ligger i Barrit.

Allan Hansen

Annonce

Et stort behov

Ud over de forhenværende ældreboliger i Barrit har Allan Hansen også i forvejen lejligheder i Daugård, Hedensted og Vejle.

Derfra har han ved selvsyn oplevet, hvordan der særligt inden for kommunegrænsen er en stor mangel på lejeboliger. Endda til trods for, at der de seneste år har været gang i et mindre byggeboom af netop den type boliger.

- Jeg kunne have investeret i de større byer, men så er prisen også en lidt anden, så der næsten ikke er noget afkast tilbage. Uanset postnummeret er der så stort et behov, at jeg ikke er nervøs for tomgang - særligt ikke, når beboerne kan få både have og terrasse, siger Allan Hansen.

Med forbehold for lokalplansarbejdet forventer Allan Hansen at påbegynde byggeriet af lejlighederne senest inden for et år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvor blev lyrikken af?

Horsens

Trods påbud og dødsfald: - Jeg har tillid til både personale og ledelse, når jeg taler med avisen

Annonce