Annonce
Horsens

Har plan om at flytte i nye rammer i 2024: Skole sætter kurs mod Campusgrunden

Rektor Dinna Balling drømmer om at opføre en klimaneutral skole på Campusgrunden. Arkivfoto: Morten Pape
Horsens HF & VUC er i øjeblikket i kontakt med Undervisningsministeriet med henblik på at blive forhåndsgodkendt til at flytte til Campusgrunden.
Annonce

Horsens: I august 2024 står en ny skole klar på Campusgrunden.

Det er i hvert fald forhåbningen hos Horsens HF & VUC, der netop har sendt et notat af sted til Undervisningsministeriet med henblik på at få flytteprojektet forhåndsgodkendt.

- Det (Campusgrunden, red.) er et spændende uddannelsesmæssigt projekt, og VIA og sosu-skolen er nogle af de skoler, som mange af vores elever søger, når de har afsluttet uddannelsen hos os, siger Dinna Balling, rektor for Horsens HF & VUC.

- Samarbejdet og brobygningen med de uddannelser bliver nemmere, når man bor så tæt på hinanden, siger rektoren, der påpeger, at man på Campusgrunden også ville komme til at ligge tæt på Horsens Gymnasium & HF, som også er en samarbejdspartner.

Jeg har en drøm om at bygge en skole, der er klimaneutral. Det ville give rigtig god mening i den nuværende politiske situation, og bygningen ville kunne bruges i undervisningssammenhæng i naturvidenskabelige fag.

Dinna Balling

Annonce

Var inde i billedet fra start

Intentionen om at flytte til Campusgrunden er ingenlunde ny for Horsens HF & VUC, der i dag holder til i Horsens Hus på Holmboes Alle og en tilstødende bygning, som skolen selv ejer.

Allerede under de indledende drøftelser om etableringen af et uddannelsesmiljø på den tidligere slagterigrund var Horsens HF & VUC inde i billedet.

- Men vi har indgået nogle lejeaftaler med ejerne af Horsens Hus, som gjorde, at vi i første omgang ikke kunne få økonomien til at hænge sammen, hvis vi flyttede og samtidig havde et lejemål, der skulle løbe i flere år, forklarer Dinna Balling.

Ikke desto mindre lagde Horsens HF & VUC billet ind på en del af Campusgrunden, i den østlige ende længst fra banegården, hvor også Learnmark Horsens er i spil til at bygge.

- Så vi har længe håbet at komme med i fase to, hvor vi kan flytte ned på grunden på samme tidspunkt som Learnmark, siger Dinna Balling.

Hun skulle allerede i marts have været til møde med Undervisningsministeriet for at drøfte projektet, men på grund af coronaudbruddet blev mødet aflyst, og i stedet påtænker hun at gennemføre et virtuelt møde med ministeriet, når det har forholdt sig til det notat, skolen for nylig sendte af sted.

Annonce

Drømmer om klimaneutral skole

Dinna Balling håber, at den første spade kan blive sat i jorden i efteråret 2022, og dermed er der god tid til at planlægge, hvad en ny skole skal rumme.

- Vi sætter allerede nu gang i et udviklingsarbejde, hvor vores medarbejdere skal være med til at drømme om, hvordan et ideelt klasselokale, en ideel modtagelse og så videre skal være, siger Dinna Balling, der forudser et undervisningsmiljø, der får bedre vilkår, end det er tilfældet i Horsens Hus, der er bygget til kontorbrug.

Rektoren selv bærer også rundt på en forhåbning til byggeriet af en ny skole.

- Jeg har en drøm om at bygge en skole, der er klimaneutral. Det ville give rigtig god mening i den nuværende politiske situation, og bygningen ville kunne bruges i undervisningssammenhæng i naturvidenskabelige fag. Det ville dog kræve ekstern finansiering, siger Dinna Balling.

Horsens HF & VUC beskæftiger godt 300 elever på den toårige hf og godt 800 kursister, der gennemfører kurser af kortere og længere varighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Horsens

HFS fik uafgjort efter flot indsats

Annonce