Annonce
Navne

Nu har de erfaring med udefra: To ledende sygeplejersker kom hjem til varm velkomst

Da oversygeplejerskerne Marie-Louise Ulsøe og Mette Ringtved søgte tilbage til Regionshospitalet Horsens, havde de begge stillinger, de var glade for. At de alligevel er vendt tilbage til Horsens, kalder de et tilvalg. Foto: Mette Graugaard
Efter at have tanket op med erfaring og viden på andre sygehuse er to oversygeplejersker vendt tilbage til deres gamle arbejdsplads i Horsens.

Horsens: Marie-Louise Ulsøe og Mette Ringtved er begge ledende sygeplejersker, de har arbejdet på Regionshospitalet Horsens og er rejst videre til andre hospitaler. Nu er de tilbage som oversygeplejersker på hver sin afdeling på Regionshospitalet Horsens.

- Jeg følte lidt, det var knald eller fald, da jeg mødte ind den første dag, fortæller Mette Ringtved.

Knapt var hun ankommet, før hun blev råbt an. Hvad mon hun havde gjort galt?

- Er det dig, Mette, lød det spørgende. - Hvor er det dejligt at se dig igen, lød det så.

Sådan er de begge blevet mødt med gensynsglæde fra tidligere kolleger og har oplevet en af styrkerne ved at arbejde på et mindre hospital, at mange kender hinanden. Også på tværs af faggrænser.

Annonce

Fik sin drøm opfyldt

Marie-Louise Ulsøe vendte 1. april 2020 tilbage til den nye version af afdelingen for bedøvelse, operation og intensiv, som hun vinkede farvel til i sommeren 2015.

Tanket op med erfaring fra kæmpesygehuset i Skejby, hvor hendes opgave som oversygeplejerske i afdelingsledelsen i første omgang var at etablere en ny afdeling indenfor operation og intensiv, samt planlægge og gennemføre fusioner og udflytning til det nye hospital i Skejby.

Herefter fulgte en større omstrukturering. Næste opgave var at gennemføre sammenlægningen af fem afdelinger indenfor operations- og sterilområdet, hvor intensivområdet blev en selvstændig afdeling. Alt imens der var daglig drift.


Jeg har det bedst i en flad struktur, hvor jeg er en del af holdet. Jeg har ikke brug for den distance, det giver, når jeg ikke har uniformen på.

Mette Ringtved


En unik og spændende opgave, hvor hun i en afdelingsledelse på først seks og siden fire stod i spidsen for 1050 medarbejdere. Det er mere end halvdelen af den samlede medarbejderstab på hospitalet i Horsens.

Siden blev intensivområdet udskilt, og hendes titel blev oversygeplejerske for Bedøvelse og Operation.

- Det har været vildt spændende og lærerigt at få lov at opbygge en helt ny afdeling to gange og være leder af Danmarks største afdeling på Nordens største sygehus og være en del af et universitetshospital, siger hun.

Det var drømme, hun gerne ville have opfyldt, og det fik hun.

Annonce

Ville være tæt på

Da hendes "gamle" stilling i Horsens blev opslået, satte det tanker i gang om, hvad hun savnede fra årene i Horsens. Det handlede om nærvær til medarbejdere og hospitalsledelse. En mere agil organisation, større mulighed for indflydelse. Muligheden for at være tæt på, når ændringer skal implementeres.

Og så savnede hun arbejdet med fagområdet intensiv, som undervejs blev skilt fra hendes område i Aarhus.

- Det gør en forskel at være tæt på. Man ved, hvad der sker, henter inspiration og oplever, hvad der betyder noget. Særligt under covid-19, hvor det har været kriseledelse, siger Marie-Louise Ulsøe.

Hun trives i Horsens med den samme titel, hun havde, da hun rejste.

- Jeg føler ikke, jeg er kommet tilbage i den gamle stol, for der er sket rigtig meget.

Og så har hun haft fornøjelsen af at opleve, hvordan en idé, hun selv lancerede i Horsens, er blevet gennemført, mens hun har været væk. Det gælder et nyt afsnit, hvor patienter til visse operationer kan møde direkte ind til en operation, vågne op og udskrives samme dag aften eller næste dag.

Annonce

Har du set den stilling?

For Mette Ringtved, der var afdelingssygeplejerske på et af de medicinske afsnit i Horsens, gik turen til Sygehus Lillebælt ved årsskiftet 2015/16, hvor hun blev oversygeplejerske på neurologisk afdeling i Vejle.

Her ventede en opgave med at få styr på økonomien og kulturen - og desuden stå i spidsen for en flytning til akuthospitalet i Kolding.

Da det var faldet på plads, dukkede en stilling som oversygeplejerske op indenfor ortopædkirurgien. Hun fik tilbudt stillingen. Otte minutter senere sagde hun ja tak - stærkt fristet af at få kirurgi på sit cv.

- Jeg var virkelig glad for at være i den afdeling. Her fik jeg luft under vingerne.

Men så var der nogle, der prikkede til hende. Havde hun set, der var opslået en stilling som oversygeplejerske på akutafdelingen i Horsens?

Hendes interesse var vakt, og efter flere samtaler med den ledende overlæge, der viste, at de har samme værdigrundlag, når det gælder ledelse, søgte hun stillingen.

1. marts i år havde hun sin første arbejdsdag på afdelingen og har oplevet en stor gensynsglæde. Her skal hun blandt andet være med til at nytænke de akutte patientforløb, så de i endnu højere grad tilrettelægges på patientens præmisser.

Hun er ligesom Marie-Louise Ulsøe tilbage i uniformen. Det trives de begge med.

- Jeg har det bedst i en flad struktur, hvor jeg er en del af holdet. Jeg har ikke brug for den distance, det giver, når jeg ikke har uniformen på, siger Mette Ringtved.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Stigende smittetryk bekymrer: Nu bliver Bytorv Horsens coronatest-sted

AC Horsens

Se videoanalyse og kampens højdepunkter: AC Horsens faldt til jorden i bundopgøret

Annonce